2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100


Fkf-logoA nyugati társadalmakban egyre nagyobb súllyal jelenik meg a környezettudatos gondolkodás, amely a hulladékgazdálkodás piaci szereplőit komplexebb tevékenységre sarkallja. A hulladékkezelés szerves részévé vált a hulladékhasznosítás, s ez kihatott a hulladék begyűjtésére és ártalmatlanítására is. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. közszolgáltatóként arra törekszik, hogy szolgáltatásait folyamatosan fejlessze, ezért 2012. július 5-én megnyitotta Magyarország legnagyobb professzionális, komplex szolgáltatásokat nyújtó hulladékudvarát.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. célja, egy olyan kulturált infrastruktúra megteremtése Budapesten, ahol a lakosságnak lehetősége nyílik európai színvonalon megszabadulni a feleslegessé vált szelektív hulladékától.

A nagytétényi hulladéklerakóA Társaság tevékenysége a szelektív hulladékgyűjtő szigetek üzemeltetésén túl a főváros területén található 15 hulladékgyűjtő udvart magába foglaló hálózat működtetésére is kiterjed, amelyet az FKF új hulladékudvarral bővített a XXII. kerületben.

A nagytétényi hulladékudvarban a korábbiaknál nagyobb területen –több mint 5000 m2-en - komplex szolgáltatás érthető el. A kihelyezett nagykonténerek lehetőséget biztosítanak –a jelenleg megszokott hulladékfajtákon kívül - zöldhulladék, lakossági építési-bontási hulladék, nagydarabos hulladék (lom), autógumi befogadására is, valamint a telepen rendezett további feldolgozást igénylő hulladék-gyűjtő is létesült, ahol elektromos-elektronikai hulladékok leadására is lehetőség nyílik.

A tapasztalatok arra ösztönöztek bennünket, hogy átgondoljuk, és új alapokra helyezzük a hulladékudvarok építését, és azok korszerűsítését. Törekedtünk arra, hogy a nagytétényi hulladékudvar a legnagyobb mértékben megfeleljen a lakosság szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos igényeinek, és ezáltal az Európai Unió fejlett országaihoz hasonlóan színvonalas, komplex hulladékkezelési szolgáltatást nyújtsunk Budapest lakossága számára."- nyilatkozta Klug Lajos, az FKF Zrt. vezérigazgatója.

A hulladékudvarban gyűjthető hulladékok köre:

  • Vegyes papír
  • Hullámpapír
  • Fehér üveg
  • Színes üveg
  • Társított csomagolóanyag (pl. Tetrapack, stb.)
  • Fémdoboz
  • Műanyag (PET-) palack
  • Szárazelem (Ni-Cd)
  • Savas akkumulátor
  • Elektromos és elektronikai hulladék
  • Használt sütőzsiradék (étolaj és zsír)
  • Fáradt olaj
  • Fáradt olaj göngyölege
  • Zöldhulladék
  • Lom
  • Autógumi
  • Építési és bontási hulladék
  • Festék hulladék (2012 év végére)

A XXII. kerületi hulladékudvarnak nem csak mérete, hanem elrendezése is egyedülálló az országban. Az FKF Zrt. a konténereket úgy telepítette, hogy az igénybevevő ellipszis alakú útvonalon haladva zavartalanul, folyamatosan helyezhesse el a beszállított hulladékot az erre a célra rendszeresített gyűjtőkonténerekben, így hatékonyabbá válik a hulladékfrakciók tárolása és elszállítása is.

Az elmúlt években, Európában a köztisztasági vállalatok tevékenységének jelentősége felértékelődött, amely a politikai elitet arra ösztönzi, hogy szigorúbbnál szigorúbb szabályozásokat vezessen be. A szigorúbb szabályozás, komplexebb tevékenységet eredményezett a hulladékgazdálkodás területén. A hulladékgazdálkodás szerves részévé vált a hulladékhasznosítás, s ez kihatott a hulladék begyűjtésére és ártalmatlanítására egyaránt, amely folyamatokban a hulladékudvarok kulcsszerepet játszanak." - mondta Dr. György István főpolgármester-helyettes.

Az új hulladékudvar esetében a Fővárosi Közterület-fenntaró Zrt. arra törekedett, hogy teljes mértékben a lakosok kényelmét szolgálja, ezért ennek megfelelően hosszabb nyitvatartási idővel- hétfőtől-szombatig, 08-20 óráig- várja a XXII. kerületben élőket. Ezen túlmenően pedig minden XXII. kerületi polgárnak lehetősége van arra is, hogy a Társaság által kiküldött kuponok felhasználásával ingyen adjon le olyan kiemelt frakciókat, mint a lom és az autógumi.

Forrás: FKF Zrt.

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web