2024. április 25., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

wiretube14 web2016. április 4-8. között rendezik meg a wire és a Tube szakkiállításokat, melyek a huzal- és kábelipar, valamint a csőipar világviszonylatban is legfontosabb szakvásárának számítanak. A wire Nemzetközi Huzal- és Kábelipari Szakvásáron, valamint a Tube Nemzetközi Csőipari Szakvásáron 2.500 kiállító mutatkozik be termékeivel. A szakma nemzetközi képviselői kétévente adnak találkozót egymásnak a Düsseldorfi Vásárvárosban, hogy bemutassák a két iparág újdonságait, hogy eszmét cseréljenek és hogy üzletet kössenek.

A huzal-, kábel- és csőipar 15 vásárcsarnokban mutatja be újdonságait – a már megszokott, áttekinthető csoportosításban. A wire Nemzetközi Huzal- és Kábelipari szakvásárt a 9-estől 12-esig, valamint 15-östől 17-esig terjedő csarnokokban találjuk, a Tube Nemzetközi Csőipari szakvásár pedig az 1-estől 7.1-esig, valamint a 7.2-es csarnokban kap helyet. Egyetlen belépővel egyidejűleg mindkét szakvásár látogatható – a vezető világvásárok párhuzamos rendezése miatt a látogatók kiaknázhatják a két iparág közötti kedvező kölcsönhatásokat. A korábbi évek tapasztalatai alapján az egyik vásár látogatóinak mintegy 30%-a tekinti meg a másik szakvásárt is.

A kiállítók a legújabb műszaki megoldások és a legújabb technológiák lenyűgöző seregszemléjével mutatkoznak be a Düsseldorfba várt mintegy 70.000 látogatónak. Ez számos lehetőséget kínál az eszmecserére, a kapcsolatépítésre, a szerződések előkészítésére és magára az üzletkötésre.

A világpiaci konjunktúra összességében kedvezőnek bizonyul – az euró-övezet egyes bizonytalansági tényezői és az ukrán válság ellenére is. Az egybehangzó előrejelzések szerint a világgazdaság növekedése 2015-ben 2-3 százalékos lehet.  Minden idők csőgyártási rekordját a 2014-es év hozta 165 millió tonnával, ami 8 százalékkal több az előző évi mennyiségnél. A nagy átmérőjű csöveknél azonban kapacitásbőség is mutatkozott. Az Európai Unióban 2014-ben közel 9 százalékkal, 13 millió tonnára bővült a csőgyártás, tehát ismét talpra állt a gyengébb 2013-as év után. Kínában a termelés egyenesen 10 százalékkal, összesen 87 millió tonnára nőtt.

2015-ben is bár kisebb léptékben, de emelkedő gyártási volumennel számolhatunk.
A hagyományos módszerekkel ki nem termelhető kőolaj- és földgázkészletek kőzetrepesztéses kiaknázása – például az Egyesült Államokban – az elmúlt évek során jó üzletmenetet biztosított az acélcsövek gyártóinak. Azt azonban még nem lehet megítélni, hogy mi lesz a sorsa a palagáz-kitermelésnek például Németországban.

Tovább nő a jelentősége a tengeri szélerőműveknek, mert világszerte új termelő kapacitásokat helyeznek üzembe. Az erőmű-beruházások terén töretlennek bizonyul az ázsiai kereslet. A küszöb-országokban az acélcsövek kereslete az infrastruktúra-fejlesztés és az emelkedő energia-igény miatt vélhetően a jövőben is stabil marad.

A huzal- és kábeliparban is nőtt 2014-ben a termelés. A válság ellenére jótékony hatása mindenek előtt az autóiparnak volt, amely Kínában és az Egyesült Államokban rohamosan bővül. A huzal- és kábeliparban az energetika is megbízható megrendelőnek bizonyult, de a távközlés is figyelemre méltó vevő. Más, feltörekvő gazdasággal rendelkező országok, mint például Brazília és India is kiemelt jelentőségű marad, bár újra és újra tapasztalható visszaesés. Szintén figyelmesen követik az ágazati szereplők az ázsiai és csendes-óceáni térség világméretű gazdasági és politikai fejlődését.

wire 2016 – a vezető globális platform

A wire a vezető világpiaci platform a huzal- és kábeliparban: biztosítja a lehetőséget a kiállítóknak és a látogatóknak, hogy sikeresen egymásra találjanak. 2016-ban is arra számítunk, hogy a wire változatlanul kedvezően fejlődik.

Kiállítók és látogatók

A wire szakvásár sikertörténete lenyűgöző. 2014-ben 54 ország több mint 1.300 kiállítója mutatkozott be a seregszemlén. Az 1986-os düsseldorfi premier óta a kiállítók száma közel háromszorosára nőtt. A siker az elfoglalt kiállítási terület nagyságán is leolvasható: ez 2012-höz viszonyítva 2 százalékkal mintegy 58.000 négyzetméterre nőtt. A wire globális jelentőségét bizonyítja az is, hogy a kiállító vállalatok 75 százaléka Németországon kívülről érkezett. A piacvezetők körében ezért magától értetődő volt, hogy itt jelen legyenek.

Az erős nemzetközi részvétel megjelent a látogatói oldalról is. A több mint 38.000 látogató 66 százaléka Németországon kívülről érkező vendég volt, mely szintén bizonyítja a szakvásár nemzetközi jelentőségét. A legtöbb látogató Indiából, Olaszországból és az Egyesült Államokból érkezett.

Kiemelt kínálati csoportok 2016-ban

A wire 2016 ismét számos innovációt vonultat fel. Itt mutatják be a technológiai eszközök és a segédanyagok legújabb fejlesztéseit. A wire kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy tájékozódjanak az alapanyagokról, a különleges huzalokról és kábelekről, valamint a mérés-, vezérlés- és szabályozástechnikáról, de szintén felvonultatja azt is, hogy milyen újdonságok vannak a rácshegesztő gépek területén, mit kínálnak a különböző szakterületek. A kínálatban egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a smart factory megoldások (szoftverek, szabályozás, gyártásracionalizálás, automatizálás).

Látogatói célcsoportok

Számos iparágban tekintik fontos lehetőségnek a wire szakvásárt, hogy átfogóan tájékozódjanak a legújabb fejlesztésekről. Ezek közé tartozik természetesen mindenek előtt a huzal- és kábelipar. A wire ezen kívül kihagyhatatlan az autóipari, vas-, acél- és színesfém-ipari, elektrotechnikai, elektronikai, építőipari, vegyipari, mérés-, vezérlés- és szabályozástechnikai ipar, valamint a kereskedelem, a kisipar és a szolgáltatások szakembereinek.

Tube 2016

A Tube szakvásár idén is felvonultatja a teljes skálát a csőgyártástól a csőmegmunkáláson át a csőfeldolgozásig és a csőkereskedelemig.

Kiállítók és látogatók

A Tube szakvásár rekordról rekordra tör: az 50 országból érkezett több mint 1.200 kiállítóval a 2014-es csőipari szakvásár új csúcsot ért el – 3,1 százalékos növekedéssel a megelőző, 2012-es seregszemléhez viszonyítva. 1988 (az első, Düsseldorfban rendezett Tube óta) a kiállítók száma ezzel több mint ötszörösére nőtt. A Tube emellett minden esetben nagyarányú nemzetközi részvétellel is büszkélkedhet – 2014-ben a kiállítók 75 százaléka érkezett Németországon kívülről. 2012-höz viszonyítva az értékesített kiállítási terület is mintegy 4 százalékkal, kb. 50.000 négyzetméterre nőtt.

wiretube14 JV7938-webÖsszesen közel 34.000 látogató sietett a Tube vásárcsarnokaiba. A vásárlátogatók körében mért nemzetközi részvételi arány szintén meggyőző: 56 százalékos volt. A legtöbb külföldi látogató Hollandiából, Olasz- és Franciaországból, valamint az Egyesült Államokból érkezett.

Főbb kínálati csoportok

A Tube főbb kínálati csoportjai közé tartoznak például a csőanyagok, a csövek és tartozékaik. Ezen kívül bemutatkoznak a csőgyártó gépek és eljárástechnikai eszközök, valamint a segédeszközök is, kiegészítve a mérés-, vezérlés- és szabályozástechnikával. Ezen kívül a profilok és gépek, valamint a csővezetéki és OCTG technológia újdonságait is felvonultatják. A PTF fórum (Plastic Tube Forum) ismét a csövek és alapanyagok kereskedőinek és gyártóinak, valamint felhasználóinak találkozóhelye lesz – előtérbe helyezve a műanyag csöveket és azok alkalmazási lehetőségeit.

Látogatói célcsoportok

Számos iparág szakembereit várják 2016-ban is a Tube szakvásárra. Természetesen „kihagyhatatlan" a csőipar szereplőinek, de az újdonságokat az autóipar, a vegyipar, az épületgépészet, a kőolaj-, földgáz- és vízszolgáltatás, a vas-, acél- és színesfémipar, az építőipar, valamint az elektrotechnikai és elektronikai ipar képviselői is vonzónak tartják. Szintén nagy számban várják a kereskedelem, a kisipar és a szolgáltatók képviselőit.

 

Magyarországról 4 kiállító vesz részt a két szakvásáron:

  • Bogdany Petrol Kft.  - wire szakvásár - 12 / E29 
  • Moltech AH Kft. - wire szakvásár - 17 / D41
  • Uniriv Kft. - wire szakvásár - 15 / F52
  • ISD Dunaferr Kft. - Tube szakvásár -3 / B47

 

A wire & Tube nyitva tartása és belépti díjai

A látogatók öt vásárnapon átfogóan tájékozódhatnak a két vezető, kétévente rendezett szakvásáron. 2016. április 4-e és 7-e között 9 és 18 óra között, április 8-án pedig 9 és 16 óra 30 között látogatható.

Az 55 euróba kerülő egynapos belépő és a 96 euróba kerülő bérlet a vásárváros pénztáraiban vásárolható meg. Ennél kényelmesebb és olcsóbb megoldást jelent az online jegyelővétel, otthoni jegynyomtatással: az egynapos belépő ára így csupán 38 euró, a bérlet pedig 78 euróba kerül. Az említett árak a forgalmi adót már tartalmazzák.

A jelenleg tervezett 2016-os csarnokkiosztás

Wire szakvásár: a huzal- és kábelgyártás kiállítói a 9-estől 12-esig terjedő, valamint a 16-os és 17-es csarnokokban mutatkoznak be, az alakítástechnika a 15-ös csarnokban található. A 16-os vásárcsarnokban a rugógyártási technológiát és a rácshegesztő gépeket fogták össze.

Tube szakvásár: a csőtartozékokat az 1-es és 2-es csarnokban mutatják be. A csőkereskedelem és a csőgyártás újdonságait a 2-estől 4-esig terjedő, valamint a 7.0-ás és 7.1-es csarnokban vonultatják fel, az alakítástechnika az 5-ös, a csőmegmunkáló gépek a 6-os és 7a csarnokban, a gépek és berendezések a 7a csarnokban, a profilok pedig az 1-estől a 7.0-s csarnokig mutatkoznak be. A PTF a 7.1-es csarnokban lesz az iparág kötetlen találkozóhelye.

Gelandeplan neuwir16-web

A wire és Tube szakvásárokról praktikus áttekintést kínálnak a nyomtatott katalógusok: ezek vásáronként (bruttó) 30 eurós áron szerezhetők be. A két katalógus együttesen (bruttó) 55 euróba kerül.

A fémipar portálja

A wire & Tube szakvásárra a Messe Düsseldorf vásártársaság egy új szolgáltatást kínál, ami nem más, mint a „metsearch". Ez a fémmegmunkáló ipar portálja, amely minden látogatót átfogóan tájékoztat a világhálón a www.metsearch.net címen. A portál 2015 elejétől számos információt és szolgáltatást kínál a fémipari ágazatoknak német és angol nyelven. A szolgáltatások körébe tartozik egy termék- és vállalati adatbázis, valamint a vállalati hírrovat és háttérinformációk. A rendszeresen változó kiemelt témák miatt mindig izgalmas olvasmányt kínál a honlap, amelynek használata a gyorskereső révén rendkívül felhasználóbarát.

A kínálatot a GIFA öntészeti, METEC fémkohászati, NEWCAST öntvény-, THERMPROCESS hőtechnológiai, VALVE WORLD EXPO ipari csőszerelvény-, TUBE csőipari, valamint wire huzal- és kábelipari szakvásárok iparágaihoz kapcsolódó ágazati és vállalati hírrovat, valamint a kapcsolódó háttérinformációk teszik teljessé.

wire & Tube – nemzetközi szakmai szövetségek globális támogatása

Számos nemzetközi szervezet nyújt a wire és a Tube szakvásároknak eszmei támogatást, hangsúlyozva ezzel a két szakvásár ágazati jelentőségét. Erre a támogatásra a Messe Düsseldorf vásártársaság mindenkor támaszkodhat. A szakmai szövetségek közé tartozik: a németországi IWCEA Huzal- és Kábelipari Kiállítók Nemzetközi Szövetsége, a németországi VDKM Huzal- és Kábelipari Gépgyártók Szövetsége, a franciaországi IWCEA Franciaország és frankofón országok, a VÖDKM Osztrák Huzal- és Kábelipari Gépgyártók Szövetsége, az olaszországi ACIMAF Olasz Huzalipari Gépgyártók Sövetsége, a brit IWMA Nemzetközi Huzal- és Gépipari Szövetség, valamint a WCISA Huzal- és Kábelipari Beszállítók Szövetsége.
A Tube 2016 szakvásár ezen kívül az ITA Nemzetközi Csőipari Szövetség támogatását is élvezi.

Világméretű hálózat

A Messe Düsseldorf vásártársaság világszerte és helyben keresi a kapcsolatot a kiállítókkal és látogatókkal: 8 leányvállalatukkal és a 132 országot kiszolgáló 69 képviseleti irodával mindenkor közel vannak a tárgyalópartnereinkhez. Az ügyfelek ennek köszönhetően közvetlenül a saját országukban és nemzeti nyelvükön tájékozódhatnak a Messe Düsseldorf vásártársaság az adott országban és világszerte kifejtett tevékenységéről.

A düsseldorfi vásártársaság évente 50 szakvásárt rendez – ezek közül 24 az adott ágazat elsőszámú szakmai seregszemléje. A vállalati partnerek közötti szakvásárok kiemelkedő ismérve a magas nemzetközi részvétel. A kiállítók és látogatók 60 százaléka Németországon kívülről érkezik.

A Düsseldorfi Vásárváros 19, bel- és kültéren összesen 306.000 négyzetmétert kínáló csarnokkal rendelkezik, így a kiemelkedően nagyszabású szakvásároknak is bőségesen helyet tud adni.

A huzal-, kábel- és csőipart kiszolgáló nemzetközi leányvásárokkal a Messe Düsseldorf világszerte jelen van. Ez számos előnyt kínál a kiállítóknak és a látogatóknak: nem kell olyan nagy távolságra utazniuk, és olyan szakvásári élményben van részük, ami megfelel az adott földrésznek, és célirányosan megfelel az ország kiállítói és látogatói igényeinek.

A következő szakvásárokat rendezik meg:
Tube/Metallurgy Russia 2016 júniusában Moszkvában; a wire Russia 2017 tavaszán Moszkvában; a wire South America/TUBOTECH 2015 októberében, valamint 2017-ben Sâo Paulo-ban, Brazíliában; a wire/Tube China 2016 szeptemberében Sanghajban; Tube/wire & cable India 2016 októberében Mumbaiban; wire/Tube Southeast Asia 2015 szeptemberében és 2017-ben Bangkokban, Thaiföldön; valamint a Tekno/Tube Arabia 2017 tavaszán Dubaiban, az Egyesült Arab Emírségekben.

 

További információ: www.wire.de, www.tube.de

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web