2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

bauma16 logo webA Messe München a hagyományoknak megfelelően előzetes beszélgetésre hívta 2016. január 19-20-án a bauma 2016 és az IFAT 2016 kiállítóinak képviselőit, valamint a nemzetközi szaksajtó képviselőit. Magyarországot a Magyar Építéstechnika képviselte. A bauma Media Dialog célja, hogy a szaksajtó képviselői már több hónappal a kiállítás előtt információkat és tájékoztató anyagokat kapjanak az újdonságokról.

A világ vezető szakvásárát április 11-17. között rendezik meg 605.000 m2 területen. Idén először a várólistán lévő cégek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, a szervezők ugyanis online felületet biztosítanak számukra, és bekerülnek a vásár online katalógusába is. A kiállítás ideje alatt az érdeklődőkkel találkozót is megbeszélhetnek.

A bauma Media Dialog-ot rövid sajtótájékoztatóval nyitották meg az ICM –ben (Internationales Congress Center München). Klaus Dittrich, a Messe München elnök-vezérigazgatója a szakvásár újdonságait mutatta be, és bejelentette a bauma Innovációs Díj jelöltjeit.

bauma-open-innovation webbauma Open Innovation

A bauma ideje alatt a Messe München egy új szolgáltatást indít útjára – a bauma Open Innovation online platformot. A bauma résztvevői és az ágazat iránt érdeklődő szakemberek használhatják ezt a platformot, ha megoldást keresnek innovációval kapcsolatos kérdéseikre.

Ezen a platformon a cégek részt vehetnek technológiai vagy alkalmazástechnikai kutatásokban. Például a cégek meglévő termékeiknek és szolgáltatásaiknak új alkalmazási területeket, iparágakat találhatnak, és/vagy megfelelő technológiai megoldásokat találhatnak saját megoldásra váró problémáikhoz.

Az online platform egy kísérleti projekttel indul. A TEI Rock Drills, egy amerikai fúrókat és egyéb alkatrészeket gyártó cég kifejlesztette a „DrillAll" nevű fúrót, amely pozicionálási szempontból egyedülálló, és olyan helyeken is lehet alkalmazni, ahol a hozzáférés korlátozott. A TEI eredetileg az amerikai hadsereg számára fejlesztette ki ezt a terméket, és most szeretne új alkalmazások felé nyitni. Ezért fordult a bauma Open Innovation platformhoz, hogy profitáljon az ötletekből.

A platformról bővebb információ a www.bauma.de/trade-fair/exhibitors/bauma-open-innovation oldalon található.

bauma Charity Alliance

Mediendialog2016 0121-webAz építőipar és az építőgépek piaca évek óta a globális gazdaság egyik fő motorja. A „bauma Charity Alliance" célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az ebben az iparágban tevékenykedő cégek a napi üzletmenet mellett aktívan részt vesznek az éhezés és szegénység elleni küzdelemben, valamint az oktatás és a környezetvédelem előmozdításában a harmadik világ országaiban.

Nem kétséges, hogy az utóbbi évtizedekben az iparágban tapasztalható fellendülés jelentős mértékben a globalizációnak köszönhető. A nemzetközileg érdekelt cégeket így egyre jobban bevonták az adott országok fejlesztésébe. Sok cégnek nem csak a puszta profitmaximalizálás és a terjeszkedés a célja, hanem az egész világon aktívan részt vállalni mindenfajta szociális projektben. „Az üzlet és a szociális elkötelezettség között nincs ellentmondás – mondja Klaus Dittrich. Ellenkezőleg: a hosszú távú sikerhez mind a két tényezőnek együtt kell lennie. Sok bauma kiállító már rég ezt vallja, és ez alapján jár el."

A szakvásár szervezőit megihlette a Pilosio „Building Peace Award", és létrehozták az úgynevezett bauma Charity Alliance-ot (bauma Jótékonysági Szövetség). A cél az, hogy létrejöjjön egy erős hálózati és kommunikációs platform, amely felhívja az ebben az iparágban tevékenykedő cégek figyelmét a társadalmi elkötelezettségre. A hálózat célja, hogy előmozdítsa a párbeszédet a tagok között különböző szociális projektek megvalósításáról, és hogy további érdekelt feleket tegyen a Szövetség aktív résztvevőivé.

A jelentkezés csak a bauma 2016 szakvásáron kiállító olyan társaságokra korlátozódik, amelyeknek már vannak projektjeik az oktatás, a táplálkozás, az egészség, a társadalmi integráció, illetve a környezetvédelem területén, és amelyek arra törekednek, hogy tartósan javítsák a nehéz körülmények között élők életkörülményeit a válsággal sújtott területeken, a feltörekvő és a fejlődő országokban. Eddig az Atlas Copco, az AUMUND Fördertechnik, a MAN, a Pilosio, a Terex Latin-Amerika, a Wirtgen, a Volvo Construction Equipment, a Zeppelin Baumaschinen és a ZF Friedrichshafen jelentették be projektjeiket a bauma Charity Alliance-nél.

Alapítványi cégként a Zeppelin kötelességének érzi, hogy a müncheni szakvásáron való megjelenést összekapcsolja etiópiai és dél-afrikai segélyprojektekkel. Így az idei baumán újra fogjuk indítani a „Home from Home" adománygyűjtő kampányt. Az a tény, hogy most együttesen, a bauma Charity Alliance keretén belül mutatják be ezeket a kezdeményezéseket, további támogatók toborzását segíti elő." – mondta Michael Heidemann, a Zeppelin Baumaschinen GmbH igazgatótanácsának elnöke. Gisela Wirtgen, a „Children in Need (Rászoruló gyerekek)" kampány csoport elnöke hozzátette: „A Wirtgen csoport 1974 óta mutatja be újdonságait a baumán. A szakvásár egy kiemelkedő nemzetközi marketingeszköz számunkra, és örülünk, hogy bemutathatjuk szociális elkötelezettségünket a széles közvéleménynek a bauma Charity Alliance keretén belül."

Amellett, hogy a bauma hivatalos honlapján promotálják, a bauma Charity Alliance projekteket a vásár ideje alatt is bemutatják. Április 14-én az ICM-ben- (Internationales Congress Center München) fogják átadni a mára már igen rangossá vált Pilosio Building Peace Award –ot is.

Bővebb információ a www.bauma.de/trade-fair/specials/bauma-charity-alliance oldalon található.

Bauma-Innov-Award-webbauma Innovációs Díj

Ugyancsak a nyitó sajtótájékoztatón mutatta be Klaus Dittrich a 11. alkalommal meghirdetett innovációs díj jelöltjeit. Az innovációs díjra öt kategóriában lehetett jelentkezni: Gépek; Alkatrészek; Építési folyamat; Kutatás; és Design. Összesen 118 pályázat érkezett Németországból és külföldről, amelyekből kategóriánként 3 jelöltet választott be a zsűri az utolsó fordulóba. A Media Dialog-on részt vevő újságíróknak is lehetőségük volt szavazni a jelöltekre.

 

1. Gépek kategória jelöltjei:

  • Kramer 5055E, az első teljesen elektromos, összkerék-meghajtású rakodó – Kramer-Werke GmbH
  • Teljesen automatikus döngölők – Ammann Schweiz AG
  • Mobil akkumulátoros öntőforma - Weckenmann Anlagentechnik GmbH & Co. KG

 

2. Alkatrészek kategória jelöltjei:

  • SONO víz-cement elemző - Imko GmbH
  • Intelligens szálas kötél darura - Teufelberger Seil GmbH
  • Liebherr Energia Tároló - Liebherr Components Biberach GmbH

 

3. Építési folyamat kategória jelöltjei:

  • acél híd megerősítése - Leonhard Weiss GmbH Co KG
  • RVG 1.0 csőfektető berendezések - Harald Gollwitzer Spezialtiefbau GmbH
  • Building (yard) logistics 4.0 kkv-k számára - Johann Augel Bauunternehmung GmbH

 

4. Kutatás kategória jelöltjei:

  • 3D-s betonnyomtatási technológia - Drezdai Műszaki Egyetem, Építőgép Technológia Tanszék
  • STEAM hibrid kotró – Aacheni Műszaki Egyetem együttműködve a Volvo CE-vel
  • MIDOS (Mixed Drilled Offshore Steel – vegyes összecsavarozható mélytengeri acél) mélytengeri fúrásokhoz - Bauer Maschinen GmbH, együttműködve a Dublini Főiskolával

 

5. Design kategória jelöltjei:

  • Fülkekoncepció – A jövő géniusza – Drezdai Műszaki Egyetem
  • Mecalac MWR – új külalak a gumikerekes kotróknak - Mecalac France
  • Hármas gémrendszer az újgenerációs daruknál - Tadano Faun GmbH

A kategóriagyőzteseket április 10-én, a bauma megnyitója előtti este fogják kihirdetni és díjazni.

További információ a jelöltekről: www.bauma-innovationspreis.de

 

Mediendialog2016 0149-webA jelöltek bemutatása után Klaus Dittrich átadta a szót Stefan Rummelnek, a vásárközpont ügyvezető igazgatójának, aki egy pár szóban bemutatta a 2016. május 30. – június 3. között megrendezésre kerülő 50 éves IFAT vásárt (Trade Fair for Water, Sewage, Waste and Raw material management - Víz, szennyvíz, hulladék és nyersanyag-gazdálkodási vásár), amelyet idén 230.000 m2-en fognak megrendezni 16 csarnokban és a külső területek egy részén. Körülbelül 135.000 látogatóra számítanak a világ minden tájáról.

 

mediendialog-auf-der-bauma IMG 290x120A sajtótájékoztató után került sor az újságírók és a kiállítók közötti beszélgetésre a B0-ás illetve a 14-es pavilonban. Estére a beszélgetés szervezői az újságírókat és a kiállítókat meghívták a Löwenbraukeller-be esti fogadásra, amely egy kötetlenebb kapcsolatépítésre adott lehetőséget. A találkozók másnap is folytatódtak a két csarnokban.

Kapcsolódó cikk(ek):
bauma 2016: 31. ÉPÍTŐIPARI ÉS ÉPÍTŐANYAG-GYÁRTÓ GÉPEK, BÁNYÁSZATI GÉPEK, ÉPÍTŐIPARI JÁRMŰVEK ÉS BERENDEZÉSEK VEZETŐ VILÁGVÁSÁRA

A rendezvény nagyon jó alkalom volt arra, hogy új termékeket, anyagokat, technológiákat ismerhessünk meg, és ezekről beszámolhassunk a magyar szakembereknek.

 

A szervezők 2016. április 11-17. között nagyon gazdag programmal várják a látogatókat a müncheni vásárközpontban.

 

További információ: www.bauma.de, www.ifat.de, www.munchenivasar.hu 

 

 KI

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web