2023. június 3., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

MMAE-logo2016. április 21-én a Minőségi Magyar Ablakgyártók Egyesülete konferenciára hívta meg a hazai nyílászárós szakma valamennyi gyártóját, beépítőjét, hogy az elmúlt évek drasztikus volumen- és létszámcsökkenése után a növekvő igényeknek, új műszaki követelményeknek magas színvonalon tudjon megfelelni, egyúttal hathatós választ adjon az elmúlt években tapasztalt piaci kihívásokra is.

Azonos kérdések foglalkoztatnak minden vállalkozást: Mire számíthatunk, merre tart az építőipar? Hogyan tudunk megfelelni a hazai és export piaci kihívásoknak? Hogyan tudjuk a fogyasztók építők bizalmát megszerezni, megtartani? Hogyan tudjuk az igényes magas színvonalú termékek valamennyi jó tulajdonságát tartósan a kész épületekben biztosítani? Ezekre a kérdésekre kerestünk választ szakmai együttműködő partnerünk, az ÉMI NKft. vezető szakemberei segítségével.

A rendezvényen tájékoztatjuk a szakmát, hogy milyen fejlődést biztosító pályázatok, támogatások vehetők igénybe, segíthetik munkánkat, technikai fejlesztésben, piacra jutásban.

Júliustól védjegy-címke a hazai gyártású minőségi nyílászárókon

logok

A védjegy-címke bal oldalán az ÉMI termék minőségjele, melyben a QR kód a termékre, gyártmányra vonatkozó – ÉMI által nyilvántartott – alapvető információkat tartalmazza, a jobb oldali részen a Minőségi Magyar Ablakgyártó Egyesület tanusító jele alkotja. A védjegyet a gyártók termékeiken helyezik el.

Kritikus terület a nyílászárók szakszerű beépítése is - kevés a valóban képzett nyílászáró-beépítő kivitelező

Fontos, hogy a modern, nagy energiahatékonyságú nyílászárók helyszíni beszerelése szakirányú képzettséget és nagyfokú pontosságot követel. A nyílászárók beépítésére vonatkozóan különösen igaz, hogy az egyébként kiváló minőségű termék jellemzőit a szakszerűtlen beépítéssel le lehet rontani, és a kész szerkezet így a névleges épületenergetikai jellemzőit sem tudja biztosítani. Ezért kulcsfontosságú, hogy megfelelő képzettségű szakember építse be a mai korszerű nyílászárókat, amelyek jelentősen meghatározzák otthonaink komfortját, valamint energiafogyasztását.

A hazai nyílászáró gyártók teljes mértékben ki tudják szolgálni a hazai keresletet, mennyiségben és minöségben is, így nem a termékgyártás jelenti a szűk keresztmetszetet, hanem a helyszíni kivitelezés szűkössége, valamint az elérhető, valóban tapasztalt és szakképzett kivitelezők száma. Ez a jelenség idén, a CSOK és az épületenergetikai pályázatok megnyílásával, az építési felújítási projektek felfutásával tovább erősödhet, így a felújítási és új építési folyamatok e téren jelentős kapacitásproblémákba ütközhetnek.

Nyílászáró-beépítő OKJ-képzés az MMAE koordinációjában

Az immár tartósan fennálló, és várhatóan növekvő szakemberhiány kezelése érdekében az MMAE előkészítette az OKJ képzés beindítását. Az OKJ képzés keretében duális képzéssel, a szakmai háttér biztosításával, tananyag összeállításával lép fel a gyártói szövetség annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül elegendő jó szakember álljon rendelkezésre az építési és felújítási munkákhoz.

 

Konferencia helyszíne: ÉMI Tudásközpont Szentendre -Konferenciatarem(H-2000 Szentendre Dózsa György ut.26.)

 

A Konferencia programja:

9:30 - 10:00 Érkezés

10:00 - 10:15 Megnyitó - Prohászka Rajmund MMAE Elnök

10:15 - 10:45 Az építőipar lehetőségei és feladata 2016-ban - Füleky Zsolt Miniszterelnökség Helyettes Államtitkára

10:45 - 11:30 Épületfizikai előírások és a közeljövőben várható változások, valamint azok hatásai az ablakgyártókra nézve - Sólyomi Péter szabványügyi ig., ÉMI Kft.

11:30 - 12:30 OKJ tanfolyam az ablakbeépítők számára - Kocsis Lajos MMAE/GEALAN Fenstersysteme, Bognár-Szabó Lídia DEKRA Akademie

12:30 - 13:15 Ebédszünet

13:15 - 14:00 Pályázati lehetőségek az ablakgyártók számára, pályázatok lebonyolítása - Knyihár Krisztián ügyvezető, Eubility Group Kft.

14:00 - 14:20 Kávészünet

14:20 - 15:20 Független minőségjel a minőségi magyar ablakokra - Prohászka Rajmund MMAE Elnök, Tóth Balázs irodavezetö, ÉMI Kft.,  Mühlbert Kornél értékesítési vezető, ÉMI Kft.

15:20 - 15:40 Kérdések, vita, rendezvény zárása

 

A részvétel elözetes bejelentkezés esetén ingyenes.

 

A jelentkezési igényeket kérjük legkésöbb 2016.04.19.-ig a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldeni.

 

További információ: Prohászka Rajmund MMAE elnök, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Forrás: MMAE

 

Eseménynaptár

Június 2023
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web