2024. április 25., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

glasstech-solarpeq-logoA 2012. október 23-26. között a düsseldorfi glasstec-en találkozik a világ üvegiparának színe-java. A glasstec az iparág vezető világvásáraként az üveghez, mint alapanyaghoz kapcsolódó teljes értékteremtési láncot annak egyedülálló szélességében mutatja be.

Az előző alkalommal az 1274 kiállító kínálata több mint 44.000 szakmai látogatót vonzott a gépgyártás, az üveggyártás, az üvegmegmunkálás és az üvegfeldolgozás, a kis- és kézműipar, az építészet és az építőipar, valamint az ablakgyártás és a homlokzatépítés, valamint a napenergia-hasznosítás területéről.

A szakmabeliek nemzetközi részvétele – az előző glasstec alkalmából a látogatók 57 százaléka érkezett Németország határain kívülről – páratlan az üvegipar vonatkozásában. Ezen kívül a látogatók nyolcvan százaléka nyilatkozott úgy, hogy részt vesz a vállalatok döntéshozatalában.

A glasstec és solarpeq kiállítási területe

A glasstec-el egyidőben, beleágyazva a 11-es csarnokban rendezik meg második ízben a solarpeq-et, a Napenergia-hasznosítás Gyártóberendezéseinek Nemzetközi Szakvásárát. A solarpeq a kristályos és a vékonyrétegű fotovillamos rendszerek gyártás-technológiájának teljes skáláját lefedi. Ebbe a körbe tartoznak a gépek és berendezések, valamint ezek részegységeinek, valamint az alapanyagok és a napenergia-hasznosító végtermékek gyártói is. A napenergia-hasznosítás alkalmazásával, mint például a fotovillamos rendszerek gyakorlati alkalmazásával a látogatók változatlanul a glasstec-en ismerkedhetnek meg. A két szakvásár párosítását a 2010-ben végzett hivatalos látogatói felmérés eredményei szerint kifejezetten üdvözölték.

A glasstec és a solarpeq 2012-ben ismét a kísérő rendezvények széles skálájával várják a látogatókat:

1. Pillantás a jövőbe: glass technology live

glasstec-kep-innovA 11-es csarnokban rendezett „glass technology live" különbemutató, amelyet Stefan Behling professzor és a Stuttgarti Egyetemen működő Épületszerkezeti Intézetben dolgozó munkatársai szerveznek, évek óta számos látogatót vonz a glasstec-en, hiszen itt ismerhetjük meg a jövő termékeit. Az elmúlt évek során rendszeresen felvonultatták a szakvásár szakmailag legérdekesebb fejlesztéseit: a glasstec 2010 alkalmával a 18,00 x 3,30 méteres hőszigetelő üvegtáblát, valamint a több mint 20 méter hosszú ragasztott biztonsági üvegtáblát.

A 2012-es év jelmondata az „üveg innovatív funkciói". A széles spektrumot bemutató kiállítási tárgyakat a homlokzati és szerkezeti, napenergia-hasznosítási és épületbe integrált fotovillamos, innovatív üvegtermékek/ívelt üveg, belsőépítészet és lakberendezés, valamint formatervezés és esztétika témakörökbe sorolják.

A glass technology live különbemutatót egy rangos szakmai szimpózium egészíti ki, amely – a gtl kiállítási területébe ágyazódva – számos előadást kínál a rendkívül aktuális témákról. A szimpóziumon való részvétel a szakvásár látogató számára ingyenes. A különböző témaköröket szakszerűen és a jövő irányzatait felvázolva mutatják be a vezető kutatóintézetek, szakmai szövetségek, vállalatok és építészirodák rangos előadói. A külön bemutatóhoz hasonlóan a szimpózium is műszaki és esztétikai szempontból is az üvegipar jövőjét állítja az előtérbe. A gtl szimpózium programját minden vásárnapon más és más kiemelt téma határozza meg, amelyet további partnerekkel, a HVG, a német Üvegipar Olvasztástechnikai Egyesülettel, a DGG Német Üvegtechnikai Társaság egyesülettel, a VDMA Német Gép- és Berendezés-gyártók Szövetsége egyesülettel, valamint a Stuttgarti Egyetemmel közösen határoznak meg.

2. Az épületburokhoz kapcsolódó információk összefogása

A 2010-es bemutatkozást követően a glasstec 2012 keretében is megrendezik  a Homlokzatépítő központot, amely az energiahatékony ill. funkcionális épületburokhoz kapcsolódó tematikai kínálatával homlokzattervezőket, építőmérnököket és építészeket, valamint a kivitelezőket szólítja meg. A kínálat a kiállítók 11-es csarnokbeli bemutatkozásából, a szomszédos „glass technology live" keretében látható innovatív homlokzati elemekből (mintákból), valamint az „Üveg, ablak, homlokzat kompetencia központból" tevődik össze. Ez az új kompetencia központ az intézetek és szakmai szövetségek információs kínálatából áll. A Homlokzatépítő központ különleges struktúrája egyetlen központi helyen fogja össze valamennyi érintett szervezet és vállalat szakértelmét.

3. Építészeti kongresszus – nézetek és perspektívák

Az építészeti célra alkalmazható üvegtermékek széles kínálatával a glasstec számos építészt és épülettervezőt vonz a szakvásárra, hiszen az üveg alapvető építészeti anyag – mégpedig bel- és kültérben egyaránt. Az Észak-Rajna-Vesztfáliai Építész Kamara és a Delfti Műszaki Egyetem, valamint az Ostwestfalen-Lippe Főiskola építész kongresszusa egy további fontos ok a kreatív épülettervezőknek arra, hogy Düsseldorfba utazzanak.

Az építészek, statikusok, klímatechnikai mérnökök és homlokzattervezők október 24-én immáron negyedik alkalommal találkoznak az építészeti kongresszuson a „Nézetek és perspektívák" jelmondat jegyében. Az előadók között olyan rangos építészekkel találkozhatunk, mint például Thomas Auer/Transsolar, Kai-Uwe Bergmann/BIG vagy Brendan Macfarlane/Jakob + Macfarlane.

4. Az engineered transparency konferencia

A tudományos színvonalú „engineered transparency" konferenciát október 25-én (csütörtökön) délután és október 26-án (pénteken) egész nap rendezik a CCD Ost keleti kongresszusi központban. A rendezvény kifejezetten a kutatási és fejlesztési szakembereket, a tervezőket, építőipari szakértőket, építő-mérnököket, tervezőket és építészeket, valamint az építőipari szakhatóságok munkatársait szólítja meg. A konferenciát a Messe Düsseldorf a Drezdai Műegyetemmel, valamint a Darmstadti Műegyetemmel együttműködésben rendezi meg. Az „engineered transparency" tematikus blokkjait az üveg alapú szerkezetépítés, a homlokzat épületfizikai viselkedése, valamint az épületburokba épített napenergia-hasznosítás legújabb fejlesztési és kutatási eredményei képezik.

5. Változatos kínálat az iparosoknak

A számtalan kiállító idevágó kínálatát a 9-es vásárcsarnokban egyesítő „Kézműves központ"-ot a BIV, az Üvegezők Országos Ipartestülete által szervezett kísérő rendezvények vonzó kínálata egészíti ki. A leginkább látványos elem az üvegház a BIV standján, ahol az épületek bel- és kültéri kialakításához kapcsolódó újszerű kisipari szolgáltatásokat mutatnak be.

A kivitelezőknek ezzel gyakorlatias ötleteket kívánnak adni arra, hogy mivel tudnak kitűnni versenytársaik közül, és hogyan tudnak meghódítani új felhasználási területeket. A csütörtöki nap (október 25-e) az üvegezők napja: ezen a napon rendez a BIV két díjátadót, az „Üvegfeldolgozók díjának" és az „Üvegezők díjának" átadását, este pedig az üvegezők fogadását. Szintén a 9-es vásárcsarnokban rendezik a „glas art" különbemutatót, az üvegművészeti termékek bemutatóját. Az előző alkalommal több mint 60 művész, nemzetközi hírű galéria, valamint az Észak-Rajna-Vesztfáliai Üvegművész Egyesülés szerepelt a résztvevők között.

6. Az autóüveg aréna

glasstec-kep-autoSzintén a BIV rendezésében valósul meg az „Autóüveg aréna" a 10-es vásárcsarnokban, ahol az autóüvegekkel foglalkozó vállalatok kínálata mellett rendezik a német – és az International Automotive Glass Federation-nal együttműködésben – a nemzetközi autóüvegezési versenyt, amelyben a legjobb autóüvegezők mérik össze a tudásukat. Újdonság az autóüvegezési plénum a minden nap kínált előadásokkal és műhelymunkával, nap mint nap más téma jegyében. Ilyen például a jármű-üvegezési szakmai nap (kedden), a biztosítói iparág napja (szerdán), a flottamenedzsment szakmai nap (csütörtökön) és az okos javítások szakmai napja (pénteken).

 

7. "solar meets glass" szakmai konferencia – kapcsolódás a két iparág között

A glasstec és a solarpeq párosításának az üvegipar és a napenergia-hasznosítás metszete, amely ebben a formában és ilyen összefonódással csak Düsseldorfban létezik. A cél a két iparág közötti tapasztalatcsere, az üvegipar új értékesítési lehetőségeinek bemutatása és az ötletadás a napenergia-hasznosításnak a hatásfok növelése és a költségcsökkentés érdekében.

Erre a célra összpontosít a napenergia-hasznosításhoz kapcsolódó gyártástechnológiával foglalkozó rangos „solar meets glass" szakmai konferencia, amely a solarpeq és a glasstec kiállítói kínálatát egészíti ki. A rendezvényt a Solarpraxis AG-vel, a megújuló energiákkal foglalkozó konferenciák egyik piacvezető rendezőjével közösen szervezik. A „Solar meets Glass" immáron harmadik alkalommal október 22-én, a szakvásárt megelőző napon és október 23-án szerepel a napirenden a vásárváros CCD Ost kongresszusi központjában. Az előadók kiválasztásában mind a beszállítói, mind a megrendelői oldalt figyelembe vették, hogy a legújabb témaköröket mindkét szemszögből megfelelően megvilágítsák. A fotovillamos rendszerek és az üvegipari piaci és technológiai áttekintését követően a jövő piacait, a költségcsökkentést és a technológiai fejlesztést világítják meg.

Az innováció élvonalában – iránytű a piaci irányzatokhoz

A glasstec sokoldalú kínálatának könnyebb áttekintése érdekében a www.glasstec.de honlapon újdonságként kínálnak önálló tájékoztató oldalakat a glasstec fő célcsoportjainak. Ezek az úgynevezett ágazati központok foglalják össze az adott célcsoporthoz kapcsolódó kiállítói kínálatot, valamint a szakvásárt kísérő rendezvények kapcsolódó elemeit. A legtöbb látogató kiemelten a kiállítók újdonságai és innovációi iránt érdeklődnek – ezt bizonyítják az újra és újra elkészített felmérések eredményei.

A termékek és szolgáltatások keresésének megkönnyítésére, a jobb tájékozódás érdekében a glasstec 2012 látogatói először használhatják a „Trendcompass" iránytűt az irányzatok felkutatására. A látogatók ennek köszönhetően a glasstec honlapjának „Aussteller und Produkte – Kiállítók és termékek" rovatában nem csupán a szakvásár megszokott adatbázisát böngészhetik a kiállítókra és a termékekre vonatkozó általános információkkal, hanem ezen kívül a Trendcompass lehetőségével élve tájékozódhatnak a kiemelkedő innovációs termékekről. 

Minden információ elérhető online

Az ágazati központok, a piaci irányzatokat bemutató iránytű és a kiállítói adatbázis mellett az érdeklődők további átfogó tájékoztatást kapnak vásárlátogatásuk előkészítésére a www.glasstec.de ill. a www.solarpeq.de honlapokon többek között szállodafoglalási és utazási információkkal, egyedileg testre szabott csarnoktérképekkel vagy akár városlátogatási jótanácsokkal. Ezen kívül a belépőjegyeket is kedvezményes áron lehet megvásárolni, és ezek az elektronikus belépők már a vásárra utazva is érvényes jegyként szolgálnak a VRR Rajna-Ruhr Közlekedési Szövetség hálózatának közösségi közlekedési eszközein.

Forrás: BD EXPO

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web