2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

glasstec14 MK04292016. szeptember 20-23. között ismét Düsseldorf lesz az üvegipar nemzetközi találkozóhelye, hiszen ekkor vonultatja fel a glasstec 2016 szakvásár az összes újdonság, piaci irányzat és megoldás átfogó skáláját, a szakmailag megalapozott gyakorlati és tudományos kísérő rendezvényekkel párosítva. „A glasstec az üvegipar vezető világvására és idén is bizonyítja, hogy az üveg a jövőben még nagyobb szerepet tölt be a munka és életkörnyezetünk számos területén. Az építészettől a műszaki megoldásokon át az autóiparig karöltve jelenik meg az üveg és az innováció" – fejtette ki Joachim Schäfer, a Messe Düsseldorf ügyvezetője.

A mintegy 1200 várt kiállítóval a glasstec teljes egészében lefedi az üveg értékláncát. A megelőző, 2014-es rendezvényre a gépgyártás, az üveggyártás, megmunkálás és feldolgozás, a kisipar, az építészet és építőipar, valamint a nyílászárók, homlokzatok és napenergia-hasznosítás területének kínálata több mint 43.000 szakmai látogatót vonzott 87 országból. A szakmai látogatók körében tapasztalt magas nemzetközi részvétel egyedülálló a világon: a megelőző rendezvényre a látogatók 63 százaléka érkezett Németországon kívülről. Ezen kívül a látogatók 85 százaléka vett részt saját bevallása szerint közvetlenül a vállalata döntéshozatali folyamataiban.

A kísérő rendezvények középpontjában a „glass technology live" különbemutató áll a hozzá kapcsolódó szakmai szimpóziummal.

A rendezvény idei jelmondata: „Jövő – üveg – teljesítmény"- A glass technology live tőszomszédságában találják a látogatók az „Üveg + homlokzat kompetenciaközpontot".
A „Kisipari központ" a német Országos Iparszövetség standjával idén is a „Kisipar ÉLŐBEN" területén látható és lehetőséget kínál a szakismeretek megszerzésére és elmélyítésére gyakorlati feladatokkal, az autóüvegező verseny és a „glass art" üvegművészeti kiállítás mellett.

glasstec14 MK15814A glasstec kongresszusi kínálata az üvegszerkezetek építéséről szóló „engineered transparency" tudományos szakmai konferenciából, a jövő üvegépítészeti struktúráit vizionáló „Nemzetközi építészeti kongresszusból" és a vékonyrétegű üvegek precíziós gyártástechnológiával foglalkozó új „Function meets Glass" konferenciából áll.

A gépgyártás, az ipar, a kisipar, az építészet és építőipar, a nyílászárók és homlokzatok, valamint a műszaki és napenergia-hasznosítási megoldások területeit képviselő látogatókat ismét átfogó szakmai program várja az adott célcsoport igényeinek megfelelő szakmai információkkal.

glass technology live: naprakészen – gyakorlatiasan - iránymutatóan

A „Jövő – üveg - teljesítmény" jelmondathoz hűen a 11-es vásárcsarnokban a következő három-öt év látványos kiállítási darabjait, innovatív termékeit és jövőbemutató megoldásait vonultatják fel. A különbemutatót idén is a londoni Foster & Partners ügyvezető partnere, Stefan Behling professzor és a Stuttgarti Egyetem IBK 2 csoportjának védnökségével szervezik.

A különbemutató mindenekelőtt a tetszőleges alakú, ultravékony, tömör és informatív üvegekkel foglalkozik, így nem csupán az építészek és tervezők számára szolgál új ötletekkel a felhasználási lehetőségek világából, hanem bemutatja a továbbfejlesztett üvegtermékek valamennyi új alkalmazási területét is.

A „glass technology live" különbemutatót rangos szakmai szimpózium kíséri, amely – a gtl kiállítási területébe ágyazódva – számos előadást kínál a legújabb témákban. Ezt a lehetőséget a szakvásár valamennyi látogatója ingyenesen veheti igénybe. Az építészet, a gyártó ipar és a tudomány képviselői ismertetik az üveg alkalmazását saját gyakorlati projektjeikben. A különbemutatóhoz hasonlóan a szimpózium is az üvegipar jövőjébe enged bepillantani. A gtl szimpózium a szakvásár minden napjára más és más kiemelt témát tartogat, a tartalmat pedig a partnerek alakítják:

  • a keddi vásárnapon az üvegolvasztás és alakítás témájában a HVG Német Üvegipar Kohászati Egyesülése és a DGG Német Üvegtechnikai Társaság,
  • a szerdai vásárnapon az üvegmegmunkálás és a feldolgozási technológiák, valamint az Üvegipar 4.0 témájában a VDMA Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége,
  • a csütörtöki vásárnapon az építészet és digitális tervezési folyamatok témájában a Stuttgarti Egyetem,
  • valamint a pénteki vásárnapon az üveg, a nyílászárók és a homlokzatépítés világában a Német Síküveg Szövetség.

Az épületburokhoz kapcsolódó összes információ

glasstec14 MT6374A „glass technology live" tőszomszédságában találják meg az üveget alkalmazó építőipari szakemberek az Üveg + homlokzat kompetencia központot. Az üveghez kapcsolódó tematikus kínálat a homlokzatokat tervezőket, az építőmérnököket és az építészeket szólítja meg. A 9-es, 10-es és 11-es csarnokban a kiállítók külön standjai teszik teljessé a kínálatot. A kompetencia központ az intézetek és szakmai szövetségek gazdag információit is kínálja, így többek között itt található a BF német Országos Síküveg Szövetség, az ift Rosenheim GmbH, az UBF Független Homlokzattechnikai Tanácsadó egyesület, az Augsburgi Főiskola (Építőipari és Ingatlan Intézete), a Dortmundi Szakfőiskola (az építészeti tagozattal), a Darmstadti Műszaki Egyetem (Építőipari Anyagok és Mechanikai Intézet), valamint a Többrétegű Hőszigetelő Üvegek Minőségi Közössége.

Nemzetközi építészeti kongresszus – víziók és ötletek

Neves építészirodák előadói mutatják be a glasstec szerdai vásárnapján „Kontrasztok/Üveg az építészetben" címmel az üveg építészeti alkalmazásának jövőjéről alkotott elképzeléseiket. A nemzetközi építész kongresszust az Észak-Rajna-Vesztfáliai Építészkamarával és a Stuttgarti Egyetemmel közösen rendezik.

Az építész kongresszus hivatalosan elismert továbbképzés. A részvételi díj
49 euró, amely tartalmazza a két napra érvényes szakvásári belépőt is.

„engineered transparency" tudományos szakmai konferencia

glasstec14 MT3722A keddi és szerdai vásárnapon a nemzetközi tudományos élet képviselői vitatják meg a CCD Süd kongresszusi központban az üvegszerkezetek építésének új vívmányait mindenekelőtt az energia, a homlokzat és az üveg összefüggésében. A rendezvény két partnere ismét a drezdai és a darmstadti műegyetem.

Az engineered transparency 2016 keretében terveznek először szekcióüléseket a „beágyazott funkciók" területén a HVG Német Üvegipar Kohászati Egyesülése, a DGG Német Üvegtechnikai Társaság, az FKG Üvegszerkezetek Szakmai Szövetség és a BF német Országos Síküveg Szövetség közreműködésével. A konferencia keretében bemutatott projektek és kutatási munkák közül néhányat a „glass technology live" keretében is bemutatják.

A műszaki-tudományos orientációjú „engineered transparency" konferencia kifejezetten a kutatási és fejlesztési, valamint tervezői és kivitelezői célcsoportokat szólítja meg. A glasstec kezdetén, szeptember 20-án és 21-én rendezett konferencia ezzel a tudósokat, építőmérnököket, a tervezőket, építészeket, formatervezőket, építőipari szakértőket, az építési hatóságok munkatársait szólítja meg.

Kisipari központ a Kisipar ÉLŐBEN interaktív különbemutatóval

glasstec14 MK2424A „Kisipari központ" az üveggel dolgozó kisiparnak szóló gazdag kínálatot fogja össze. Középpontjában találjuk a német Üvegezők Országos Ipartestületét a 9-es vásárcsarnokban az üvegmegmunkálók arénájával, ahol számos szakmai előadás látogatható. Ugyanebben a csarnokban foglalkozik a Kisipar ÉLŐBEN különbemutató az „Üveg mérése és ellenőrzése" témával. A különböző, gyakorlati feladatokhoz berendezett állomásokon és a teljes folyamatláncot szemléltető bemutató területen tudhatják meg az üvegfeldolgozó kisipar munkatársai, hogy a stabil üvegszerkezetekhez milyen feltételek, folyamatok és felelősségi kérdések kapcsolódnak. Az üveggel dolgozó kisipar itt első kézből ismerheti meg a szerszámokat és anyagokat. Az anyagok tárolásától az üvegek méretezésén és megmunkálásán, valamint feldolgozásán át a rögzítésig és az ingavizsgálatig bezárólag ismerhetik meg a szakemberek a felmerülő kérdéseket.

A „2016-os autóüvegező bajnok" címet megítélő autóüvegező versenyt a 9-es csarnok központi területén a kisipari kínálat kiegészítésére rendezik. A versenyen nem csupán a pontosság a lényeg, hanem a legújabb technikák megismerése is. A rendezvényt szintén a BIV vezetésével szervezik.

A Kisipari Központ kínálatát az üvegművészeti tárgyakat bemutató „glass art" különbemutató teszi teljessé. A nemzetközi hírű galériák kiállító művészei az üvegedényektől a szobrokon át az üvegfestészetig mutatják be az üvegben rejlő művészeti lehetőségeket.

Ezen kívül a csütörtöki vásárnapon adja át a BIV német Országos Üvegező Iparszövetség ismét az „Üvegmegmunkáló díjat" és az „Üvegező díjat" a két terület legnagyobb sikerű nemzeti vállalatának.

Function meets Glass – a vékonyrétegű üvegeké a jövő

A precíziós gyártású és megmunkálású vékonyrétegű üvegekkel a kijelzők, érintőképernyők, okoseszközök és napenergia-hasznosító rendszerek üvegezésével találkozunk. A 2016. szeptember 19-én és 20-án rendezett „Function meets Glass" konferencia foglalkozik azzal, hogy miként lehet ezeket az üvegtermékeket kimagasló minőségben, rövid ütemidőkkel és az elérhető legjobb hatékonysággal gyártani. Az új konferencia bemutatja, hogy a funkcionális üvegek különleges gyártási és megmunkálási technológiáival milyen alkalmazásokat lehet már ma is kiszolgálni. A kutatás és a gyártók rangos képviselőinek előadása nemzetközi párbeszédre hívja az érdeklődőket. A konferenciát a VDMA Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége Üvegtechnikai Fórumával, a VDMA Fotovoltaikus Gyártóeszközök munkacsoportjával és az OTTI Kelet-Bajorországi Technológia-átadási Intézettel közösen rendezik.

Optimális felkészülés és kitűnő tájékozódás – ágazati kisokos és a piaci trendek bemutatója
A glasstec szerteágazó kínálatának áttekintésére idén is az egyes célcsoportok igényeire szabott anyagokat kínál a www.glasstec.de portál. Az ágazati kisokos a kiállítók adatait, főbb mutatószámait és kínálatát, valamint a kísérő rendezvényeket fogja össze célcsoportonként. A fő célcsoportok a következők:

  • gép- és berendezésgyártás,
  • gyártás, megmunkálás, feldolgozás,
  • kisipar,
  • építészet és építőipar,
  • nyílászárók és homlokzatépítés,
  • valamint napenergia-hasznosítás.

Az innovációkat a „trendiránytű" révén egyetlen egérkattintással érhetik el az érdeklődők. A glasstec-et megelőzően az alábbi trendkategóriákban találjuk meg az újdonságokat:

  • a költségek és a károsanyag-kibocsátás csökkentése az üveggyártásban
  • Üvegipar 4.0 – termékek és folyamatok intelligens összekapcsolása
  • a vékonyrétegű üvegek gyártásnak és feldolgozásának technológiai újdonságai
  • intelligens üvegek épületburkolatokhoz, kijelző- és okoseszköz-üvegekhez, beltérbe és járművekhez
  • könnyű és szilárd üreges és csomagoló üvegek
  • az üveg újszerű alkalmazása a kisiparban

Az online kínálat a „Vállalatok és termékek" pontban elérhető kiállítói adatbázissal és a glasstec látogatásához kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásokkal minden tudnivalót biztosít a vásárlátogatás célirányos tervezéséhez.

Egyszerű felkészülés a szakvásárra

A további szolgáltatások körébe tartozik például a szálláshely- és utazási információ, a személyre szabott csarnokkiosztási térkép vagy a düsseldorfi vásárlátogatáshoz kapcsolódó jótanácsok gyűjteménye. Ezen kívül a www.glasstec.de honlapon kedvezményes elővételben vásárolhatják meg a szakvásári belépőjegyeket is. Az interneten elővételben megvásárolt belépőjegy 33 euró (egy napra, a helyszíni pénztárban 46 euróba kerül), 50 euró (két napra, a helyszíni pénztárban 66 euró) ill. 78 euró (mint bérlet, ez a helyszíni pénztárban 96 euró).

A szakvásári belépő a vásárba és visszautazáskor jogosít a VRR Rajna-Ruhr Közlekedési Szövetség közösségi közlekedési eszközeinek használatára is. Mobil hozzáférést a reszponzív kialakítású glasstec honlap, valamint az iOS és Android rendszerekhez elérhető okostelefon-alkalmazás kínál.

 

 További információ: www.bdexpo.hu, www.glasstec.de

 

Forrás: BD-Expo

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web