2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

A pályázat célja a látszóbeton felhasználási területeinek szélesítése, olyan piacképes használati tárgyak létrehozása, amelyek alkalmasak a sorozatgyártásra, ergonómiai szempontból átgondoltak és valós funkcióval bírnak.

Az alapítók olyan tárgyakat várnak, amelyek igényes kialakításúak, formabontók, innovatívak, ugyanakkor magukban hordozzák a Concrete by Giacotti legfontosabb jellemzôit: a fiatalos lendületet, a nyitottságot és az egyediségre való törekvést is. A pályázat kiírói hosszútávú együttmûködésben gondolkodnak, a közös munka a pályázókkal reményeik szerint nem ér véget az eredményhirdetéssel, hanem közös termékfejlesztésben együttgondolkodásban folytatódik.

A pályázat tárgya: betonból készíthetô, kereskedelmi forgalomba hozatalra alkalmas kiemelkedô színvonalú termékek, termékcsoportok létrehozása. A benyújtandó tervekben szereplô tárgyaknak alkalmasnak kell lenniük a sorozatban történô elôállításra is. A beton önmagában és más anyagokkal kombinált formában is alkalmazható. A felhasználható egyéb matéria lehet például fa, üveg, textil vagy fém, de a beton dominanciája alapkövetelmény. Az anyagtársítások kompatibilitása minden esetben vizsgálandó.

A pályázat részeként, üzemlátogatás és konzultációk keretében megismerhetôek lesznek az anyagok és a gyártási háttér, a szerszámozás és az elôállítás egyéb körülményei, s a döntôs pályázók személyesen is részt vesznek a kivitelezési szakaszban.

A pályázók köre: a pályázaton azon természetes személy, vagy személyek csoportja, továbbá minden Magyarországon bejegyzett gazdasági társaság, nonprofit társaság vehet részt, amely vállalkozik a pályázati kiírásban közzétett feladat elvégzésére, és a pályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezônek fogadja el.

Csoportos pályázat esetén egy pályázó legfeljebb egy csoportban vehet részt. Aki csoportban szerepel, egyénileg is pályázhat. Csoportos pályázat benyújtása esetén a csoport köteles kijelölni és felhatalmazni egy képviselôt, akivel a pályázat során kizárólagos kapcsolatot tart a kiíró.

Egy pályázó több kategóriában is indulhat, ez esetben azonban kategóriánként elkülönülten és eltérô cím alatt kell pályázatait benyújtania. Egy pályázatban egy kategórián belül maximum 3 pályamû nyújtható be.

A pályázaton való részvétel feltételei: Pályázni csak olyan saját, egyedi tervvel lehet, amely más személy szerzôi, illetve iparjogvédelmi jogát nem sérti. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, a pályázó díjat nem kaphat, vagy ha ez a díj átadását követôen válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.

A pályázók tudomásul veszik, hogy a kiíró a benyújtott pályamunkák felett tulajdonjogot szerez, amennyiben a kiíró valamelyik pályázatot megvalósításra érdemesnek találja és a termék többszörözését kis és nagykereskedelemben történô forgalmazását kezdeményezi, abban az esetben pályázóval külön jogi megállapodást köt. Pályázó minden esetben köteles a kiíró írásbeli engedélyét kérni a mû más személy általi felhasználására és gyártására.

A pályázat beküldésével a pályázó beleegyezik a pályamû nyilvánosság elôtti bemutatásába. A beaadott terveket és azok anyagait a késôbbiekben, térben és idôben történô korlátozás nélkül a pályázat kiírója a nyilvánosság elôtt bemutathatja.

Az érvényes pályázati részvétel feltétele a pályázati lap hiánytalan kitöltése.

Pályázati kategóriák:

  • Bútorok
  • Képzômûvészeti alkotások

 

A pályázat benyújtásának módja: a pályázatokat jeligével ellátott borítékban várjuk, amely a következôket tartalmazza:

1. C5-ös külön boríték jeligével ellátva, amely tartalmazza:

kitöltött és aláírt Adatlapot, cégek esetén egy 30 napnál nem régebbi hiteles cégkivonatotkitöltött és aláírt szerzôi jogi nyilatkozatot

2.  A4 méretû mappába rendezve, nyomtatva, valamint CD/DVD jeligével ellátva, amely tartalmazza: termékleírást, koncepciót, mûszaki leírást (doc vagy rtf formátumban, minimum 800 maximum 1500 leütés terjedelemben)nyomtatott vagy szabadkézi technikával készített maximimum 3db A3-as méretû tabló digitalizált változatát: maximum 5MB méretû JPG formátumban (kis felbontás)ezen felül egy, maximum 25 MB méretû, 300 dpi felbontású PDF formátumban lementett verziót (nagy felbontás)

A pályázat beadásának határideje: 2012. szeptember 3. 24:00 óra

A pályázatot postai úton kell benyújtani a 2045 Törökbálint, Damjanich u. 17. címre.
A pályázat benyújtásának ideje a  feladási bélyegzô dátuma. A borítékon és a mappán szerepelnie kell a jeligének.
A pályázat benyújtását követôen hiánypótlásra nincs lehetôség.

A pályázat kétfordulós. A döntôbe kategóriától függetlenül a legkiemelkedôbb tíz pályamunka kerülhet be. A bíráló bizottság által kiválasztott munkák kivitelezésére lehetôséget biztosít a Concrete by Giacotti. Erre az alkotóknak négy nap áll rendelkezésükre a márka törökbálinti bemutatóteremében, a Giacotti szakértôi csapatának közremûködésével, segítségével. A döntôbe jutók 2012. szeptember 12-ig kapnak értesítést. A döntösök számára a kiíró 2012. szeptember 17-21. között személyes konzultációs lehetôséget biztosít, ezt követôen a pályázók személyes részvételével kezdôdik a kivitelezési folyamat.

DÍJAZÁS

A pályázat lezárásaként – kategóriáktól függetlenül – két nyertes kerül kihirdetésre.
A két helyezett együttesen 300.000 Ft pénzdíjazásban részesül.
1. helyezett:   200.000 Ft
2. helyezett:   100.000 Ft

A pénznyereményeken kívül a legjobb pályázatok értékes különdíjban is részesülhetnek!

Részletes információ és jelentkezés: www.giacotti.com 

Forrás: concrete art

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web