2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

2 maszk rendezveny banner-wProfesszionális szakember képzési program indul, melynek keretében világszínvonalú tudáshoz, valamint folyamatos szakmai és üzleti támogatáshoz juthatnak a résztvevők – jelentette be a Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője, a március 3-án pénteken, Budapesten második alkalommal megrendezett Magyar Országos Építőipari Szakember Találkozón.

A Mapei Kft. elindítja az Ideális Szakember Képzés programját. A képzést sikeresen elvégző szakemberek képesek lesznek - családi ház szinten - minden építési problémára megoldást adni. Mindezt világszínvonalú hatékonysággal és szakmai kultúrával, mellyel kivívhatják a megrendelők és társadalom megbecsülését.

Emellett a képzést teljesítő szakemberek folyamatos szakmai és üzleti támogatást kapnak: hivatalosan használhatják Mapei nevét és szakember ajánló rendszereit, melynek révén megbízásokhoz juthatnak.

Ez az iparág egyetlen esélye. Csak így lehet hosszú távon megoldást találni a kínzó szakemberhiányra. Vissza kell állítani az iparág anyagi és erkölcsi megbecsülését, ezáltal újra vonzóvá válhat a fiatalok számára. Azonban ehhez először nekünk magunknak, az építőipar szereplőinek kell változnunk" – jelentette ki Markovich Béla.

Hatékonysági problémák: még félmunka sem!

Tény, hogy a következő 20 évben nem fog annyi építőipari szakember kijönni az iskolákból mint amire szükség van! Ezért óriási jelentősége van a hatékonyság növelésének.

Kapcsolódó cikk(ek):
Tovább építkezik az Építőipari Szakemberek Közössége
Drágállották a szakemberek az új kötelező kivitelezői biztosítást, hát csináltak maguknak egyet

A magyar építőipar legnagyobb kihívása a hatékonysági problémák megoldása. A 28 európai ország hatékonysági listájában a magyar építőipar az utolsó egyharmadban van. Egy magyar szakember termelési értéke egynegyede(!) német kollégájához képest.

Holott 25 éve Németország és Ausztria is a mai magyar állapotokhoz hasonló szakemberhiánnyal szembesült és sikeresen megoldották: a német építőipar ma feleannyi emberrel dolgozik mint 15 évvel ezelőtt és növelte a termelését – mondta köszöntőjében Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke.

szakemberek-kozossege-logoÚj szemlélet, új megoldások

Az eseményen bemutatásra került a Magyar Építőipari Szakemberek Közössége által indított csoportos biztosítási program, melynek keretében a szakemberek számára kedvezményesen érhető el a januártól kötelező szakmai felelősségbiztosítás. A nap programjában szakmai és vállalkozási témájú előadások, valamint szakmai kiállítás és vásár szerepelt.

Óriási szükség van a megújulásra, mert a mai problémákra, mint a szakemberhiány és a hatékonyság javítása, új szemléletre van szükség. Úgy gondolom, ezzel visszakerülhet az építőipar a rendes kerékvágásba, ahol mindig is a helye volt és visszanyeri azt az anyagi és erkölcsi elismerést amit valójában megérdemel" – mondta Markovich Béla.

 

További információ: szakemberkozosseg.hu

 

 

Forrás: Hírnévügynökség

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web