2024. április 25., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

logo elsoreveglegesNemzetközi szinten is egyedülálló életpálya modellt dolgozott ki a Mapei Kft. – jelentette be szerdán tartott sajtótájékoztatóján a vállalat. A program célja vonzóbbá tenni az építő szakmákat, amire égető szükség van: még maguk a szakemberek sem nagyon szeretnék, ha gyermekük a nyomdokaikba lépne.

A Mapei Kft. 2017 februárjában több mint 1500 magánembert kérdezett egy online felmérés keretében, hogy szívesen adnák-e építőipari szakembernek a gyermeküket? 51% felelt kategorikus nemmel. Legtöbben azért, mert alulfizetettnek, piszkos és nehéz fizikai munkának látják.

markovich bela 04Nem sokkal jobb a helyzet a kőműves és burkoló szakember esetében sem. A megkérdezett szakemberek 40%-a nem szeretné, ha gyermekük építő szakemberként dolgozna. Úgy érzik hiányzik a szakma megbecsülése mind anyagi, mind pedig erkölcsi szempontból. A valóságban azonban sokkal kevesebb fiatal választja az építőipart, és a számuk egyre csökken. Ezen a helyzeten szeretne változtatni az életpálya modell.

Út a kezdetektől a szakmai csúcsig

Az az álmunk, hogy megváltozzon az építőipari szakemberekről élő kép. Azt szeretnénk, hogy egyre több legyen a szakmáját szenvedélyesen szerető, mesteri szinten művelő, modern szemléletű szakember, aki igényes a munkájával, környezetével és önmagával szemben is, és ezzel kivívja a társadalom megbecsülését" – mondta Markovich Béla a Mapei Kft ügyvezetője.

szakemberek-kozossege-logoA program első lépéseként nagyszabású kommunikációs kampány indul általános és középiskolások számára az építési szakmák népszerűsítésére. Ennek keretében a Magyar Építőipari Szakember Közösség legjobb szakemberei az iskolákban mutatják be a szakma szépségeit és perspektíváit.

Emellett arra ösztönzik a Szakember Közösség tagjait, hogy minél többen kapcsolódjanak be a gyakorlati szakmai képzésbe és minél több diáknak adják át a tudásukat. Ez egyben elhelyezkedési lehetőséget is biztosít a fiataloknak.

Az életpálya modell részeként a Mapei útjára indítja az Ideális Szakember Képzést, melynek célja egy kimagasló szintű szakmai továbbképzési rendszer megteremtése. A képzésen nem csak szakmai, hanem vállalkozási ismereteket és szakmai kultúrát is átadnának.

A képzést elvégző szakember képes lesz családi ház szinten szinte minden építési problémára professzionális megoldást adni, és mindehhez jogosult lesz a Mapei szakember védjegy használatára" – tájékoztatott Markovich Béla.

logo mesterekmestereAz életpálya modell harmadik eleme a Szakember Közösség és a Mapei szakemberajánló rendszere. Előbbi szakmai fejlődés lehetőségét, gazdasági és szakmai előnyöket kínál, míg az utóbbi összekapcsolja a szakembereket és a megrendelőket.

Végül a szakmai pályafutás csúcsaként a szakemberek – kellő gyakorlattal és referenciával a hátuk mögött - nevezhetnek az évente kiosztásra kerülő Mesterek Mestere díjra, mely kimagasló erkölcsi elismerést jelent.

Optimista tervek

Nagyon optimistán vágtunk a 2017-es évbe. Úgy gondoljuk, hogy idén végre elmozdul az ágazat a mélypontról. Az előjelek nagyon biztatóak: jelentős a generálkivitelezők szerződésállománya; sok komoly értékű projekt van a tervezés fázisában; várható az Uniós finanszírozású projektek elindulása; valamint az 5 %-os ÁFA, a CSOK és a kedvező hitelkamatok tovább ösztönzik a lakás és családi ház építéseket" – számolt be a várakozásokról Markovich Béla.

A vállalat optimizmusát mutatja, hogy éves szinten 10 százalékos növekedést tervez 2017-ben Magyarországon. Stratégiájának alappillérei az innováció, a tudásmegosztás és az intenzív marketing, mely folyamatosan vizsgálja az építtetők változó igényeit.

Tavasszal indul a múlt évre tervezett sóskúti gyár bővítése. A 2,4 milliárd forintos beruházás keretében a vállalat raktára mintegy duplájára bővül, valamint egy új gyártósor is kialakításra kerül. A kivitelezést a Market Építő Zrt. végzi.

 

 

Forrás: Mapei Kft.

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web