2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Mint minden évben, a HUNGEXPO Zrt. idén is meghirdette kiállítói között a CONSTRUMA Díjat. A díjra azon kiállítók pályázhattak, akik az elmúlt évben új termékkel léptek a piacra. A beérkezett pályázatokat szakemberek alkotta zsűri bírálta el.

Az eredmények már a kiállítás megnyitása előtt nyilvánosságra kerültek azért, hogy a látogatók időben informálódjanak a legújabb fejlesztésekről, a nyertesek pedig éljenek a marketing- és reklámjogok adta lehetőségekkel. A díjakat ünnepélyes keretek között a CONSTRUMA megnyitóján adták át. 

A díjazottak

BACHLExtraporRlax100-w BACHL Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. - BACHL Extrapor Relax 100

Az Extrapor Relax 100 grafitadalékkal készülő expandált polisztirol hőszigetelő termék megőrzi a hagyományos fehér EPS minden kedvező műszaki tulajdonságát: magas szilárdság, alacsony testsűrűség, egyszerű beépíthetőség. Mindez alacsonyabb hővezetési tényezővel, jobb hőszigetelő képességgel párosul. A grafitos EPS-t leginkább a homlokzatszigetelések terén alkalmazzák. A grafitos táblák külső oldalán elhelyezett rácsszerű, feszültségmentesítő bemetszések sikeresen megakadályozzák a környezeti hatások által létrejövő feszültségeket a felhelyezés során. A növelt nyomószilárdságú (100kPa) BACHL Extrapor Relax 100 hőátbocsátási tényezője λ=0,029W/mK. Ugyanolyan hőátbocsátási követelményt ezzel a grafitos termékkel közel 40 %-kal vékonyabb hőszigeteléssel is el lehet érni, mint a hagyományos, „fehér" EPS termékkel. Ez egy 100 m2 –es épületnél 3-4 m2-rel több hasznos területet jelent, és akár milliós megtakarítást is el lehet érni. A BACHL Extrapor Relax 100 mind technikai újdonságtartalom, mind energiatakarékosság tekintetében példaértékű hőszigetelő termék.

Bramac Kft. - Bramac Cool tetőrendszer

Bramac Cool retegrend-wA Bramac Cool tetőrendszer fejlesztésének célja, hogy a tető alatti légtérben megakadályozza a hő szökését a hideg hónapokban és bejutását a melegebb hónapokban. A Cool tetőrendszer összetevői, az infravörös sugárzást reflektáló felületű tetőcserép; a szellőző rendszer alkalmazása eresznél, taréjgerincnél és éleknél, szellőzőcserepeket is figyelembe véve; az ellenlécek közötti átszellőző keresztmetszet; a Bramac Pro Resistant reflektáló alátétfólia; és a Bramac Therm szarufa feletti PIR szigetelés.

A Cool tetőrendszer megoldások alkalmazása nem csak a cserép hőmérsékletét csökkenti, hanem a tetőtér belső hőmérsékletét is. A tetőtéri szoba mennyezetén nyári hőségben mérve felújítás esetén akár 10°C-kal, új építés esetén pedig akár 6°C-kal alacsonyabb hőmérsékletet lehet elérni. Télen pedig a tetőrendszer nem engedi elszökni a hőt. A rendszerrel energiát takaríthatunk meg a hűtés-fűtés során. Ebből következően a környezetet is nagymértékben kíméljük.

Leier-SMART-wLEIER Hungária Kft. - LEIER Smart kémény

A LEIER Smart kémény-fejlesztésnél a márkához kapcsolódó megbízhatóságon és tartósságon túl a minimálisra szorítható helyigény volt a fő szempont. A mindösszesen 0,1 m2-es köpeny méretű kémény nagyobb kihasználható lakóteret biztosít. Az alacsonyabb szállítási és anyagköltség mellett a környezetvédelmi lábnyom is kedvező. A kémény esztétikai megjelenése is elismerésre méltó kategóriájában. A gyártó ingyenes hő- és áramlástechnikai méretezéssel és tanácsadással is támogatja a tervezőt és az építtetőt. A 33 éves rendszergazdai garancia a piacon kiemelkedő.

 

 

Schlüter-Systems KG magyarországi képviselet - Ditra-Heat–E elektromos padlófűtés aljzatra, falra /használati vízszigetelésként is/

Schluter CON-wEz egy vékonyrétegű elektromos padló-fűtő rendszer csempe- és természetes kőburkolatokhoz, padló és fali alkalmazásokra. A hagyományos rendszereknél általában egy hálóra előre leragasztott fűtő-kábelekkel dolgoznak. A Schlüter DITRA-HEAT-E HK fűtőkábelt viszont a feszültségmentesítő-rétegelválasztó lemezébe fektetik, éppen csak oda bepattintva, ahol a felületet temperálni szeretnék. A DITRA-HEAT lemez feszültségmentesítő és repedés-áthidaló tulajdonsága révén az olyan kritikus felületeket is gond nélkül lefedheti, mint a faszerkezetek, vagy a friss esztrichek, anélkül, hogy a csempeburkolat vagy a fűtővezetékek károsodásától tartani kellene. A vékony rétegkonstrukció (a rétegelválasztó lemez a fűtőkábellel együtt csak 5,5 mm) révén a Schlüter DITRA-HEAT-E utólag is könnyen beépíthető, felújításokhoz is alkalmazható. Lemezjellege miatt egyedülálló módon, minősített használati vízszigetelési is ad.

Feszültségmentesítő lemezként is működik, ezáltal elkerülhető a hidegburkolatok megrepedése. A hidegburkolattal együtt vékony rétegrendet képez, ezáltal gyors felfűtést ad. Érintőképernyős, intelligens programozható vezérléssel rendelkezik. A rendszert komplett szettekben is forgalmazzák, így nem csak a profi kivitelezők, de a magánvevők is gyorsan ki tudják választani a számukra legmegfelelőbb típust, az esztétikus és informatív csomagolás révén.

SikaCeram-Ceralastic-wSika Hungária Kft. - SikaCeram 500 ceralastic cement habarcs

A SikaCeram 500 Ceralastic egy egykomponensű, gyorsan kötő, C2 E S2 minősítésű cement habarcs, hidegburkolatok ragasztásához és vízszigeteléséhez. Alkalmazható erkélyek, teraszok, medencék, fürdők, zuhanyzók és konyhák vízszigetelésére és egyben a kerámia csempék fektetésére. Kiváló tapadással rendelkezik beton, cementesztrich, kő, kerámia csempe, tégla és fa felületeken egyaránt. A vízszigetelő habarcs és csemperagasztó funkciókat egyetlen termékben biztosítja. Ez lerövidíti a kivitelezési időt és jelentős költségmegtakarítást is eredményez. Kiváló repedésáthidaló képességgel rendelkezik. A bedolgozási idő kedvező, mivel a felhordás után 3 óra múlva járható a felület és 12 óra múlva képezhetők a fugák. A hagyományos rendszerekhez képest legalább 10%-kal kevesebb az anyagfelhasználása. A tárolási és szállítási költségeknél is számottevő költségmegtakarítás mutatható ki.

Fotó Reklámstudió Kft. - INTERO Design belsőépítészeti strukturált felületkezelés

Az INTERO Design magyar fejlesztés, és magyar tulajdonban lévő brand. A technológia olyan strukturált felületek gyártását teszi lehetővé, amelyek látványos felületeket biztosítanak üvegen, fán, csempén és szálhúzott alumíniumon egyaránt. A termékek sokszínűséget, egyediséget és egyéniséget tükröznek. A teljes színpaletta több mint 16 millió színt képes megkülönböztetni. A maximális táblaméret 2500x1300 mm. A technológia színes változata csak beltéren használható, ott 5 év UV állósági garanciát vállal a gyantafesték gyártója, viszont a fekete és fehér változatok ennek a dupláját is elviselik. A Széll Kálmán téren lévő buszmegálló az egyik referencia munkájuk.

Kapcsolódó cikk(ek):
HUNGAROTHERM Díj 2017

A gyártástechnológiai sorrendje állandó, ahol első lépés a lapszabászat, majd a furatozás után edzés, élvédőzés, végül a felületkezelés következik. A felhelyezés a hátsó fehér borításnak köszönhetően történhet neutrális és ecetes szilikonnal vagy bútoripari ragasztóval is. Ennek köszönhetően lakás, iroda, középület bármely területén egyaránt alkalmazható más termékekkel együtt.

 

Horváth Sándor
a Construma Díj Bizottság elnöke

 

 

Forrás: Hungexpo Zrt.

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web