2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

merkbau4-wAz újHÁZ Centrum a múlt héten megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztivál egyiktámogatójaként az ács szakma népszerűsítését segítette közösen az építőanyag-kereskedelmi hálózat egyik tagjával, a Merkbau Kft-vel, amely a döntős versenyzők számára álláslehetőséget is kínált. Ennek oka egyrészről, hogy a saját bőrükön érzik az ágazatban jelenlévő munkaerőhiányt, másrészről pedig Jót tenni jó elnevezésű kampányukhoz hűen így kívánják felkarolni a tehetséges fiatalokat.

Több mint negyven szakmában mérték össze tudásukat az ország legjobb szakmunkástanulói a Szakma Sztár Fesztiválon. Az eseményre 5700 diák jelentkezett, közülük kerültek ki a döntőben szakmájuk legjobbjai. Az újHÁZ Centrum, Jót tenni jó kampányának keretében idén a hiányszakmának számító ácsmesterséget támogatta faanyaggal, munkaruházattal és Ajándékutalványokkal. Építőanyag-kereskedelmi hálózatuk tagja, a kiskunhalasi székhelyű Merkbau azonban ennél is tovább ment: biztos munkát kínál mind az öt döntőbe jutott fiatalnak.

merkbau1-wTorma Szabolcs, a Merkbau Kft marketing- és PR vezetője szerint az egyik legnehezebb feladat a fizikai munkaerő megtalálása, közülük is – csökkenő számuk miatt - az ácsok felkutatása a legnagyobb kihívás. „Aggódunk a szakma utánpótlásáért, hiszen gyakorlatilag kihalóban van a mesterség. Ezért is állunk oda minden olyan rendezvény mellé, mely népszerűsíti a szakmunkás képzést és ezért is kínálunk álláslehetőséget a Szakma Sztár ács döntőseinek" – mondja. Hozzáteszi: hiányszakmaként szinte biztosan könnyedén találnának munkát a fiatal tehetségek, de azt szeretnék, hogy pályakezdőként ne kelljen az első munkahelyük keresése miatt aggódniuk, és tapasztalt emberek mellett tanulva, a fortélyok elsajátításával később ők is területük mestereivé válhassanak.

merkbau3-wAz újHÁZ Centrumnál és a Merkbaunál is azt szorgalmazzák, hogy egyre több vállalat álljon a szakképzés támogatása mellé, hiszen meggyőződésük, hogy ma már nem elég, ha csak az iskolák népszerűsítik az egyes szakmákat. „A gyerekeknek kell a példa, a jövőkép. Tudniuk kell, mit is kezdhetnek a megszerzett tudással az iskola befejeztével. Hol láthatnák ezt jobban, mint egy több évtizede sikeresen működő vállalatnál?" – teszi fel a kérdést Torma Szabolcs, majd aláhúzza: nem csak a Szakma Sztár ad jó alkalmat arra, hogy támogassák a szakképzést. Aktív résztvevői a budapesti és Bács-Kiskun megyei, az építőipari mesterségek bemutatásáról és támogatásáról szóló rendezvényeknek, emellett szoros kapcsolatot ápolnak a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiumával. A marketingvezető hangsúlyozza azt is: évről évre egyre több gyakornokuk végez mesterembereiknél az ács mellett a kőműves, az asztalos és a szerkezetlakatos szakmákban is.

A vállalat vezetői bíznak abban, hogy együttműködő partnereik száma az évek során bővülni fog és közös misszióként tekintenek majd a szakmunkásképzésre, hiszen, ahogy Torma Szabolcs fogalmaz: a jövőnk záloga a fiatalok kezében van.

Az újHÁZ Centrum 2016-ban indította útjára Jót tenni jó elnevezésű kampányát a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Az építőanyag-kereskedelmi hálózat célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy tagjaik a lokálpatriotizmus és az emberségesség jegyében milyen jó ügyek mellé állnak. Így kívánnak másokat is motiválni arra, hogy közösségük aktív tagjaként tisztelettel és segítő szándékkal forduljanak egymás felé.

 

 

Forrás: Event PR

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web