2024. április 18., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

A külső falak hatékony hőszigetelésekor a tervezés és a kivitelezés során az erőtani, hő-, zaj-, páravédelmi és számos egyéb követelmény mellett figyelembe kell venni a tűzbiztonságra vonatkozóakat is.

Kiemelt jelentőségű a hőszigetelések tervezői, kivitelezői számára, hogy megismerjék az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat elő-írásait, melyek a Belügyminiszter 28/2011. (IX. 6.) BM rendeletével 2011. október 6-án léptek hatályba. Cikkünk e jogszabály alapján bemutatja azokat a fontosabb tűzvédelmi követelményeket, amelyeket a homlokzati hőszigetelő rendszereknél be kell tartani.

Bővebben...

homlokzat-KHBank

A K&H Bank új székháza a Soroksári út és a Duna által határolt területen, a Nemzeti Színház mögött helyezkedik el. ALUFE Kft. kapta a feladatot, hogy ennek az impozáns épületnek a teljes homlokzatát megtervezze, legyártsa és a szerelési munkákat elvégezze.

Olyan homlokzati megjelenés volt a tervező FINTA Stúdió elképzelése, amelyet eddig Magyarországon még nem terveztek és nem is építettek be. A tervezésnél, az anyagok beszerzésénél, beépítésénél a LEED (nemzetközi „zöld épület” minősítő rendszer) kritériumait kellett figyelembe vennünk. A minősítés előírja, hogy a beépítésre került anyagok minimum 30 százaléka újrahasznosított alapanyagból származzon. Ezt az igényt a homlokzatépítést meghatározó három területen tudtuk biztosítani. Az alumínium rendszeranyag, a felhasznált acéltermékek és a felhasznált üvegek tekintetében. A minősítés továbbá hangsúlyt helyez a helyi termékek használatára, vagyis az anyagokat 800 kilométeren belül kell előállítani az építés helyétől mérve. Végezetül még előírták, hogy az épület belső terében csak alacsony károsanyag-kibocsátású anyagok (ragasztó, tömítőanyagok) használhatók.

Bővebben...

01 panelhaz-felujitasAz épületfelújítási kedv további erősödésére számítanak a szakértők 2012-ben, ami segítheti az építőipart a gazdasági válság túlélésében. Tavaly jelentős mértékben növekedett az energiamegtakarítást eredményező korszerűsítések aránya az újépítésű beruházásokhoz képest, köszönhetően elsősorban az energiaár-támogatások megszüntetésének, valamint az egyre árérzékenyebb fogyasztóknak. A 2012. január 1-jétől életbe lépő, az ingatlan eladásakor és bérbeadáskor kötelezővé tett energetikai tanúsítvány miatt ez a tendencia tovább erősödik az idén. „Már 2009-ben is felhívtuk a figyelmet arra a vár-ható trendre, hogy új lakások vásárlása helyett az emberek egyre inkább meglévő ingatlanjaikat újítják fel, korszerűsítik majd. A január elsején életbe lépett új kötelezettséggel mind az eladó fél, mind a vevők jól járnak. Kevesen tudják, hogy egy átlagos, 1970-ben épült családi ház energiaigénye évente 250 kWh/m², ami olyan, mintha az autónk 20 liter üzemanyagot fogyasztana 100 km-en, pedig ez viszonylag kis beruházással gyorsan a felére, harmadára csökkenthető” – hangsúlyozza Tibor Dávid, az idén 15 éves Masterplast Group vezérigazgatója.

Bővebben...

Nyereséges évet zárt 2011-ben a Hungexpo az előzetes adatok szerint: az 53 millió forint adózás utáni eredményt sikerként könyveli el a vállalat vezetése a 2010-es 870 millió forint veszteség után.

A Hungexpo a válság ellenére sikeres évet zárt, árbevételét 25 százalékkal, több mint 4 milliárd forintra növelte egy év alatt – mondta Ganczer Gábor vezérigazgató sajtótájékoztatóján, Budapesten. Közölte: a tavalyi árbevételnek már 25 százaléka származott nemzetközi kongresszusok szervezéséből, 60 százalékát saját kiállításokból, 15 százalékát egyéb rendezvényekből érte el a cég, míg 2010-ben a 3,2 milliárd forintos árbevételen belül 81 százalék származott kiállításokból és 19 százalék egyéb rendezvényekből. Ganczer Gábor tájékoztatása szerint 2011-ben 26 kiállítást rendeztek, amelyeket 300 ezer látogató keresett fel, és más cégek által szervezett vendégkiállításokat is figyelembe véve a látogatók száma elérte az 500 ezret a Hungexpo Budapesti Központban. A nemzetközi kongresszusokra a jövőben is nagy hangsúlyt helyeznek, 2018-ig 15 rendezvényre pályáznak. 2012-ben a Hungexpo területén tartja a FIFA éves kongresszusát, amelyre 1200–1500-an érkeznek, és előtte kétezer fős orvoskongresszust is rendeznek.

Bővebben...

eptech2012-1 borito szaklap kicsi

A tartalomból:

A szakma hírei

Jegyzet

  • Exportorientált gazdaságot

Fókusz

  • Lakossági energetikai felújítások nemzetgazdasági hatásai

ALUTA-hírek

Munkavédelem

  • Függesztett szerelőhíd

Géppark

  • Nehézsúlyú parádé

Kiállítás

  • Comfort 2012
  • Katalógus

Kivitelezés

  • Zagytározók anyagának szilárdsági vizsgálata
  • Az év üzlete erősítheti a bizalmat

Tűzvédelem

Építőanyag

  • A nanotechnológia építőanyag-ipari alkalmazásai – I.
  • Emelő-toló ajtórendszer
  • Újdonság: fújható ásványgyapot
  • Tetők jövőbe mutató hőszigetelése

Jótállás

  • Mit lehet tenni, ha üzleti partnerünk hibásan teljesít?

Iránytű

  • Az anyag szerelmese
  • Mit hozhat 2012 az építőiparban?

Szakképzés

  • Minőségi oktatás kevesebb pénzből

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web