2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Guardian CzestochowaA Guardian Industries egy második sík- és bevonatos üveggyár megépítéséről határozott a lengyelországi Czestochowa városában azon célból, hogy egész Európában megfeleljen a síküveg, bevonatos üveg és feldolgozott üvegtermékek iránt megnövekedett keresletnek. A cégóriásnak, amely a magyarországi Orosházán is üzemeltet üveggyárat, ez lesz a tizenkettedik egysége Európában.

Az új telephely a vállalat meglévő üzemének szomszédságában fog felépülni, az előkészületeket és a projekt végrehajtását már megkezdték. A létesítmény, amely várhatóan 2019 harmadik negyedévében kezdi meg a működését, és több mint 150 új munkahelyet teremt, 1000 metrikus tonnányi üveget fog áthúzni naponta, és egy fejlett technológiát alkalmazó bevonósort is tartalmaz majd.

A Guardian Glass elnök-vezérigazgatója, Kevin Baird nyilatkozata szerint: „Az új telephely a Guardian Glass történetének eddigi legnagyobb zöldmezős tőkeberuházása lesz, amely tovább erősíti a kiválóan teljesítő, biztonságos és energiahatékony üvegtermékek gyártójaként elért piacvezető pozíciónkat az európai piacon a lakossági és kereskedelmi építmények esetében egyaránt." Hozzáteszi: „A Guardian nagyon örül a Lengyelországban tapasztalt növekedésnek és biztosak vagyunk benne, hogy a czestochowai helyszínválasztás megfelel majd ügyfeleink igényeinek. Jelentős támogatást kaptunk Czestochowa városától, a katowicei Különleges Gazdasági Övezettől és a lengyel kormánytól."

A Lengyelország iránti elkötelezettség további bizonyítékaként a Guardian Glass meglévő czestochowai síküveg gyárában 2018 elején felújításokat végez majd el, egyúttal növelve a létesítmény jelenlegi kapacitását is.

Folyamatos növekedésre számítunk Lengyelországban, és a szomszédos országokban egyaránt. A két üzem szomszédsága egy olyan versenyképes és hatékony struktúrát eredményez, amely üvegtermékek széles választékának leszállítására lesz képes, és hozzájárul ahhoz, hogy regionális ügyfeleink számára hosszú távú értéket teremtsünk" – nyilatkozta Guus Boekhoudt, a Guardian Glass európai alelnöke.

A Guardian Glass a czestochowai üzem mellett tíz európai síküveggyárat üzemeltet jelenleg, a többi között a magyarországi Orosházán, a németországi Thailheimben, illetve az oroszországi Rjazanban és Rosztovban is.

 

 

Forrás: Vision Communications

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web