2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

Összesen 7 millió 300 ezer forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthattak idén azok a lakóközösségek, amelyek pályaművét sikeresnek ítélte meg az immár negyedik alkalommal meghirdetett OTP Társasházi Pályázat szakmai zsűrije.

Idén 971 pályamunka érkezett a március 19-e és június 30-a között meghirdetett pályázatra. A hagyományosan három kategóriában kilenc győztest hirdető grémium ebben az évben egy különdíjat is odaítélt a legszínvonalasabb munkáért. - jelentette be Csonka Tibor az OTP Bank Mikro-és Kisvállalati Igazgatóságának vezetője a díjátadón.

 

Az elmúlt évek sikereire alapozva az OTP Bank negyedik alkalommal írta ki Társasházi pályázatát, amelynek keretében a különdíjjal együtt összesen 7 millió 300 ezer forint vissza nem térítendő támogatással segíti a lakóközösségeket céljaik elérésében. Csonka Tibor ügyvezető igazgató hangsúlyozta, a bíráló bizottságnak idén sem volt egyszerű dolga, hiszen a részt vevők több száz, jobbnál jobb pályázattal neveztek az OTP Bank társasházi és lakásszövetkezeti szolgáltató portálján, a Házfórumon.

 

Változatos célok, jó ötletek és a korábbinál még igényesebb megvalósítás jellemezte a meglévő ügyfeleinktől beérkező mintegy ezer pályázatot a környezetvédelem, közösségépítés és életminőség-javítás kategóriákban. A megvalósítandó célok között energiatakarékos huzatfokozó – és világítási rendszerek kiépítése, parkosítás, játszótérépítés, valamint az idősebb és mozgássérült lakók közlekedését segítő baleset- és akadálymentesítés egyaránt szerepel. A többnyire széleskörű lakóközösségi összefogással elkészített pályamunkák közül az idén kiemelkedett az a budapesti társasház, ahol a 280 lakó közel ötöde vett részt valamilyen módon ( volt aki az énekhangjával) az egyébként különdíjjal jutalmazott pályamunka összeállításában.

A felerészben vidéki, felerészben fővárosi, összesen 10 nyertesnek az év végéig kell elköltenie a vissza nem térítendő támogatást – emlékeztetett Csonka Tibor, aki elmondta azt is, hogy az első 500 pályázatfeltöltő a Társasházi Háztartás (THT) című szaklap 1 éves előfizetését kapja ajándékba. Az előfizetés mellé a szaklap 3 - társasházi konferenciára -biztosít ingyenes belépőt a lakóközösségek számára.

Az ügyvezető igazgató azt kérte, ne keseredjenek el az idén nem nyertes lakóközösségek, hiszen, a mintegy másfélmillió magyarországi társasházat és lakásszövetkezetet az OTP Bank, állami kamattámogatott hitelekkel és kedvező feltételekkel kínált lakás-takarékpénztári szolgáltatásokkal segíti céljaik elérésében. A bank által kínált pénzügyi megoldások segítségével a korszerűsítéseket követően nem csak energiatakarékosabb, korszerűbb otthonban élhetnek a lakók, de ingatlanjuk értéke is növekedhet. A megspórolt energiaköltségből pedig finanszírozható a felvett hitel.

A PÁLYÁZAT NYERTESEI

Környezetvédelmi kategória:
• 1,2 millió forint: Munkácsy úti Lakásfenntartó Szövetkezet, Veszprém
• 600 ezer forint: Ipar utca 13. Társasház, Budapest
• 300 ezer forint: Széchenyi István Lakásfenntartó Szövetkezet, Szolnok

Közösségépítés kategória:
• 1,2 millió forint: Hegedűs Gyula u. 23 Társasház, Budapest
• 600 ezer forint: Sályi 15-23 Társasház, Miskolc
• 300 ezer forint: Kőris u. 31. Társasház, Budapest

Életminőség-javítás kategória:
• 1,2 millió forint: Huszti út 8-10/Hévízi út 11-19 Társasház, Budapest
• 600 ezer forint: Mátyás király út 9-15 Társasház, Kazincbarcika
• 300 ezer forint: Ady Endre u. 1/b Társasház, Győr

Különdíj kategória:
• 1 millió forint: Luther-ház Társasház, Rákóczi út 57., Budapest

Forrás: OTP

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web