2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

kepzesHárom méter. Ma már nem ritkaság az ilyen hosszú burkolólap. Csakhogy ezen óriások lefektetése kivételes szaktudást igényel, mert roppant könnyen elroppanhatnak. A Magyar Építőipari Szakemberek Közössége és a Mapei Kft. erről tartott két napos továbbképzést burkoló szakembereknek a közelmúltban.

Egyre népszerűbbek az extra nagy burkolólapok, köszönhetően annak, hogy az akár 3,2 méterszer 1,6 méteres kőporcelán – gres - lapok impozáns látványt nyújtanak. Azonban az öt négyzetméteres lapok ragasztása különleges szaktudást igényel.

Azonban ilyen képzések nem léteznek sem a közoktatásban sem a cégeknél. Ezeket az ismereteket a szakemberek nem tudják megtanulni, csak gyakorlatban a saját kárukra. Ez viszont drága tanulópénz: egy-egy hiba, egy-egy eltört lap százezres károkat okoz a kivitelezőnek. Ezért hiánypótló a képzés, mert a szakemberek élesben tudnak gyakorolni és a károkozás kockázata nélkül tudtak tanulni.

Ugyanakkor a nagy lapok fektetéséhez nem csak szaktudásra, hanem akár többlet munkaerőre, más eszközökre is szükség van. Elég csak arra gondolni, hogy egy nagyméretű megmunkálásához szükséges szerszámok már nem férnek el egy kisebb személyautóban.

A képzéssel szeretnénk segíteni a szakembereknek, hogy hozzájuthassanak a legfrissebb szakmai ismeretekhez. Ugyanis kevés olyan kivitelező van, aki önerejéből el tud jutni ilyen speciális képzésekre, az ugyanis jelentős költségekkel járna. A képzés egyelőre a Szakember Közösség tagjainak volt elérhető, de tervezzük nyílt események szervezését is" – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

A díjmentes, kétnapos szakmai továbbképzésen 15 burkoló szakember vehetett részt, akik számára minden szükséges anyagot és szerszámot biztosítottak a szervezők. A képzést elvégzők oklevelet kapnak, amely igazolja, hogy képesek az óriás lapok fektetésére. A képzésben közreműködött a Sigma szerszámgyár és Tauceramica magyarországi képviselete.

 

További információ: www.mapei.hu

 

 

Forrás: Hírnévügynökség

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web