2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

NAGYKATA Matray Gabor altalanos Iskola 1A napokban több, önkormányzati tulajdonban lévő középület épületenergetikai korszerűsítése fejeződött be. A beruházások az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával valósultak meg. 

Tóalmáson a több mint 191 millió forintos beruházásból a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola, az Egészségház, a Védőnői Ház és a Művelődési ház épületeinek épületenergetikai korszerűsítése valósult meg, amelynek célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint a hőveszteség csökkentése volt. Az elmúlt hónapok munkálatai során az épületeken a külső nyílászárókat korszerű műanyag nyílászárókra cserélték, valamint utólagos homlokzati és födém szigetelés került az épületekre. Továbbá a Védőnői Ház kivételével a három intézményen napelemes rendszer került kiépítésre.

Szentlőrinckátán is a napokban fejeződött be a Gesztenyefa Óvoda épülete, az Imre Sándor Általános Iskola épülete, valamint a Faluház és Könyvtár épületének épületenergetikai korszerűsítése. Itt is a külső nyílászárókat korszerű műanyag nyílászárókra cserélték,  utólagos homlokzati és födém szigetelés került az épületekre, valamint mind a három intézményen napelemes rendszer került kiépítésre. A beruházás teljes költsége több mint 115 millió forint volt.

NAGYKATA Muvelodesi hazNagykátán az épületenergetikai korszerűsítés keretén belül a Mátray Gábor Általános Iskola Régi és Új épületén, az „Epresi" Iskola épületén, a volt MHSZ épületén és a Művelődési Közpon tépületén cserélték le a külső nyílászárókat, történt meg az utólagos homlokzati és födém szigetelés és a napelemes rendszer kiépítése. A beruházás teljes költsége több mint 237 millió forint volt.

Tápióbicskén a több mint 128 millió forintból történt meg a Földváry Károly Általános Iskola épületeinek épületenergetikai korszerűsítése.

A munkálatok azért váltak szükségessé, mert az épületek az elmúlt évtizedekben elhasználódtak és már nem felelnek meg a mai kor támasztotta hőtechnikai követelményeknek. A felújítással nagymértékben csökkenthetők a fenntartási költségek, és sokkal gazdaságosabban lesznek üzemeltethetők az épületek. Emellett az is fontos szempont, hogy az alacsonyabb fűtési energiaigény hatására csökkeni fog a károsanyag-kibocsátás is, így az eddiginél is többet tesznek a környezet védelméért.

A munkálatok végeztével oylan intézményeket vehettek birtokba, amelyek megfelelnek a mai energetikai előírásoknak és környezetvédelmi szempontoknak. Mindez nemcsak a fenntartási költségekben tükröződik majd, hanem sokkal komfortosabb környezetet is biztosít az épületek használói számára is.

 

 

Forrás: TenderPress

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web