2024. április 23., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

53 hazai cég 58 terméke viselheti a kitüntető címet - köztük számos építőipari cégé is

01 magyar termek nagydjImmár 15. alkalommal adták át a Magyar Termék Nagydíj® kitüntetéseket, melyeket idén minden eddiginél több, összesen 53 pályázó 58 pályázata érdemelt ki.

A pályázat célja idén is az, hogy elismerje és díjazza a kiváló minőségű Magyarországon gyártott, és forgalmazott termékeket, szolgáltatásokat, elősegítse a minőségtudatos szemléletet, valamint hogy a gyártók, termelők és szolgáltatók ösztönzésével emelje a fogyasztóvédelem általános szintjét.

A Magyar Termék Nagydíj® pályázat keretében először adták át a Kárpát-medencéért Nívódíjat, a Kárpát–medencei térség együttműködésének ösztönzéséért és a gazdasági kapcsolatok erősítéséért. Emellett első alkalommal pályázhattak önálló kategóriában a segítséggel élők életminőségének javítását szolgáló termékekkel és szolgáltatásokkal. A nyertesek, a hagyományhoz híven, a Parlament Felsőházi Termében vehették át a kitüntetéseket.

A Magyar Termék Nagydíj® pályázatot az INDUSTORG–VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., a Magyar Export–Import Bank Zrt., a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB), a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. valamint a TÜV Rheinland InterCert Kft. írta ki és valósítja meg a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai támogatásával.

A Kiírók Tanácsának döntése alapján a legkiemelkedőbbnek ítélt pályázatok elnyerték a Magyar Termék Nagydíj® kitüntető címet és ezzel együtt a Magyar Termék Nagydíj® tanúsító védjegy egyéves díjmentes használatát. A védjegy egy éven túli használata díjköteles és az utóellenőrzésben foglalt állásfoglalástól függ. A Kiírók Tanácsa által felkért szervezetek a díjazott árukat és szolgáltatásokat nem csak megfelelőség, hanem a díjazott általi publikálása szempontjából is ellenőrzik. Negatív változás esetében a díj használatát felfüggesztik, vagy végső soron visszavonhatják. A védjegy használatában bekövetkezett változások nyilvánosságra kerülnek.

Magyar-Termek-Nagydij-Gulyas-kicsiAz ünnepélyes díjátadáson a rendezvény fővédnökeként Dr. Latorczai János, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke mondott köszöntő beszédet.

A Magyar Termék Nagydíj® Védjegye - mint az európai regionális tanúsító védjegyek rendszerének fontos pillére - hathatós segítséget jelenthet a minőségi, magyar áruk exportja során. Azok a díjnyertes pályázók, akik nemcsak a hazai, hanem a külföldi piacokat is képesek voltak meghódítani az elmúlt években, meggyőzően igazolják a Magyar Termék Nagydíj® szükségességét és sikerességét. Örülök, mert a kezdetektől részt vehettem ebben az együttmunkálkodásban és büszke vagyok arra, hogy most Önökkel ünnepelhetem a Nagydíj fennállásának 15. évfordulóját" – mondta Dr. Latorczai János, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Termék Nagydíj fővédnöke.

Rövid tájékoztatójában Bencsik János országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottsága tagja, az Energetikai Albizottság Elnöke a Nemzeti alkalmazkodási stratégia jelentőségéről beszélt a nemzetközi munkamegosztásban.

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottsága Alelnöke rövid ismertetőjében elmondta:"Hajlamosak vagyunk napi életünk során csak a kényelmi szempontokat figyelembe véve a legegyszerűbb módon kialakítani fogyasztási szokásainkat. Gyakran figyelmen kívül hagyunk olyan tényezőket, mint jó minőségben, hazai munkaerővel, magyar nyersanyagból előállított termékek és szolgáltatások vásárlása. A hazai gazdaság fejlesztése szempontjából van egy optimális termék és szolgáltatás összetétel, amely a magas minőségű haza termékek arányának erősítése révén elősegíti egy stabil gazdálkodáspolitika kialakítását. Ezt a folyamatot jelentősen erősíti az immáron 15 éves Magyar Termék Nagydíj. A Nagydíjhoz kapcsolódó értékteremtő gondolkodásmód, az adózási, foglalkoztatáspolitikai, szociális- és kultúrpolitikai összefüggéseken keresztül hat a mai magyar társadalom minden részletére és elősegíti a hagyományosan értékalapú magyar fogyasztóvédelem megerősítését."


Az, hogy idén minden eddiginél több díjat adtunk át, jelzi, hogy a vállalkozások törekszenek minőségi termékek és szolgáltatások előállítására,és ezt a fogyasztóik felé is közvetíteni szeretnék" – mondta Kiss Károlyné Ildikó, a Magyar Termék Nagydíj® Pályázati Iroda Ügyvivő Igazgatója. „Ez mindenképpen a magyar gazdaság erősödését vetíti elénk. Kitüntetettjeink nem csak büszkeségeink, hanem kisugárzói azoknak az értékeknek, amelyeket a magyar szürkeállomány hoz létre és alkalmasak az ország gazdasági sikereinek megvalósítására"- tette még hozzá.

A Nagydíjakat Bencsik János országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának tajga, az Energetikai Albizottság elnöke adta át.

A MAGYAR TERMÉK NAGYDÍJ® PÁLYÁZAT 2012. ÉVI ÉPÍTŐIPARI NAGYDÍJASAI

1. BAKONYERDŐ Zrt. Tapolcai Parkettagyára  - BEFAG készparketta antibakteriális felületkezeléssel

Olyan környezetbarát termék, amely a legkorszerűbb nanotechnológiai eljárással ezüst ionokat tartalmazó kerámia részecskéket épít be a BEFAG készparketta fedőlakk  bevonatába. Ezek meggátolják a felületre került baktériumok és gombák anyagcseréjét és ezzel szaporodásukat.

2. CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. - OMEGA – drain résfolyókák

Az OMEGA – DRAIN résfolyóka felszíni vízelvezető betonelem család a résfolyókák speciális továbbfejlesztett változata. A folyóka járó felületén kialakított réseken keresztül hossz-irányban, vonal mentén gyűjti össze a csapadékvizet és azt a folyóka testében kiképzett csatornán keresztül vezeti a befogadóba. Csúszásmentesek, bármilyen burkolathoz jól illeszkednek. Az oldallapokban kiképezett rések lehetővé teszik a drain aszfalt kopórétegben,
illetve térkő burkolat esetén az ágyazatban összegyűlő víz gyors elvezetését.

3. Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft. - Hegesztett házú, kettős beömlésű szivattyú

A termék a cég saját fejlesztése. A szívóképesség javítása érdekében az új szívótérrel készült szivattyút összehangolták a járókerékkel. A termék a hasonló öntött házas szivattyúknál átlagosan 10%-kal olcsóbb. Versenyképességbeli előny, hogy a szivattyú és a turbina vízoldali teljesítménye és a gépcsoport felvett teljesítménye viszonylag egyszerűen mérhető, szívóképesség szívóoldali fojtással, illetve a medence szint változtatásával oldható meg.

4. G & G és Társai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. - Előre gyártott kész fémelemes állvány rendszer és függőleges tehermozgató szerkezet.

Az új állványrendszer felhasználóbarát, gyorsan építhető-bontható, szállítása, tárolása gazdaságos, az anyagmozgatás főleg gépi, tehát költségtakarékos. Speciális gyorscsatlakozós összeszerelhetősége miatt gyors. Keretei szálanyagból állnak, tehát 7-8 kg-nál nem nehezebbek. Szállítási, tárolási helyigénye gazdaságos. A függőleges anyagmozgató szerkezettel az állvány rendszer építését 2-3 fő is meg tudja oldani akár 20-30 méter magasságig is, rövidebb idő alatt, mint hagyományosan kézi erővel.

5. GEOWATT Kft. - „ Vaporline" márkanevű megfordítható, multifunkciós, gőzbefecskendezéses, körfolyamattal szerelt geotermikus hőszivattyú család 0/50 Co folyadék–víz hőfokszinten. (GBI 13-HACW, GBI18-HACW, GBI24-HACW, GBI33-HACW, GBI66-HACW, GBI96-HACW) hőszivattyú család

A Vaporline hőszivattyúk alkalmazásának kiemelt területe a magas hőmérsékletű, radiátoros rendszerek alkalmazásán kívül, a magas hőmérsékletű hulladékhő alkalmazása hőnyerési célra. Jelentős költségmegtakarítást érhető el, ha a magas hőmérsékletű fűtési rendszerekhez VAPORLINE GBI hőszivattyú típusokat alkalmaznak, hiszen nem szükséges költséges alacsony hőmérsékletű hőleadó rendszert kialakítani. A megfelelő állapotú  meglévő hőleadó rendszerre közvetlenül lehet a hőszivattyús rendszert csatlakoztatni.

6. HOFEKA Elektromos Ipari és Kereskedelmi Kft. - CLAUDIA LED közvilágítási lámpatestcsalád LED fényforrásokkal

A LED technológia alkalmazása napjainkban megkerülhetetlen a közvilágításban. A termékfejlesztés során olyan megoldásokat, újításokat alkalmaztak melyek egyediek a kategóriában. A lámpatest lelkét adó meghajtó egység is magyar fejlesztésű. A termék kialakítása a felhasználási körülményekhez igazodik, masszív szerkezettel készül. Igazán nagy előnye az energiatakarékos üzemeltetésen kívül, az elviekben karbantartás mentesség üzemeltetésnél. Figyelembe veszi a fényszennyezés csökkentési kritériumokat.

7. ISD DUNAFERR Zrt. - Útépítési célra felhasználható CE jeles dunaferr salakok őrölt kohókő, pihentetett (őrölt) konverter salak

Az ISD Dunaferr Zrt. nyersvas és acélgyártási technológiáinak melléktermékei a kohászati salakok, melyeket a cég, őrléssel, osztályozással termékké alakít. Fő felhasználási területük az építőipar és az útépítés. A konverter salakot az út- és mélyépítésnél csak az un. duzzadási hajlamának elmúltával lehet alkalmazni. A salak térfogatváltozási hajlamát kb. 6 hónapos pihentetéssel veszíti el. Kiváló tulajdonságai, nagy sűrűsége és kopásállósága miatt igen keresett alapanyag. Környezetvédelmi szempontok alapján kiemelkedő a hulladék anyag termékké alakítása és azok felhasználása primer erőforrások helyett.

8. PANELDOCTOR Kft. - Zöldotthon Szerviz szolgáltatáscsomagok: Classic, Prémium, Prémium Plus

Magyarországon nincs jelenleg olyan szakmai szolgáltató, vagy szolgáltatás, aki - ami a családi házak egyedi tulajdonságait és adottságait, valamint a lakók életvitelét és a felújításra fordítandó költségvetést figyelembe véve hozna létre olyan optimális, komplex megoldást, a vásárlók oldaláról megközelítve, amellyel az energiahatékonyságot növelni lehetne. Ez az un. „ingatlan kezelés"-i szolgáltatás, ezt a hiányt szándékoznak betölteni. A
Zöldotthon szervizszolgáltatás csomagok szakmaisággal, személyre, épületre szabott megoldásokkal, az ingatlanok tulajdonosait segítik a számukra legoptimálisabb szakmai és anyagi választásban. A szolgáltatáscsomagok nem csak műszaki, hanem szemléletformálási céllal is működnek az energiamegtakarítások és a fenntarthatóság jegyében.

9. Poli – Farbe Vegyipari Kft. - Poli-Farbe ásványgyapot hőszigetelő rendszer szilikonvakolat, szilikonvakolat alapozó, termo ragasztóhabarcs A1 minősítéssel

Az Ásványgypotos hőszigetelő rendszer az energia és fűtési költségeket jelentősen csökkenti, további nagy előnye, hogy környezetbarát megoldást kínál. A Poli- Farbe Policolor Szilikonvakolat magas páraáteresztő és víztaszító képességű, nem algásodik, nem penészedik, nem repedezik. Felületkezeléssel különböző struktúrák alakíthatók ki. Színezhető. A Policolor ásványgyapotos hőszigetelő rendszer kimagasló tűzvédelmi tulajdonságokkal bír, tűzvédelmi osztályba sorolása: A2-s1.d0

A Magyar Termék Nagydíj® Pályázat Klímabarát Termék Nívódíjat a Poli-Farbe Vegyipari Kft. nyerte el, a Poli-Farbe Policolor ásványgyapot hőszigetelő rendszerért, mely mérhető módon járul hozzá a környezet védelméhez, az energiatudatos környezet kialakításához, a Föld ökológiai egyensúlyának megőrzéséhez.

A cég megkapta a Hungexpo Vásár és Reklám Zrt. különdíját is.

10. Saint – Gobain Construction Products Hungary Kft. – Rigips divízió - Rigips BLUE ACCOUSTIC gipszkarton építőlemez

A Magyar piacon több, mint 20 éve tevékenykedő cég fontos feladatának tekinti a jelenkor követelményeinek való megfelelésen túl a helyüket a jövőben is megálló termékek kifejlesztését. Élen jár az innovatív megoldások bevezetésében is. Ennek a törekvésnek vadonatúj eredménye a BLUE ACOUSTIC gipszkarton építőlemez, mely kiváló tűzgátló és hanggátló tulajdonságaival hozzájárul a biztonságos és akusztikailag komfortos épített környezethez. A termék hazai gyártásban kerül forgalmazásra, adott esetben az import kiváltására.

A Nagydíjakon felül a Kiírók Tanácsa különböző Különdíjakat ítélt oda, a díjazott pályázatok elbírálása során. Értékes különdíjakat adományozott a Magyar Export–Import Bank Zrt., a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB), a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a TÜV Rheinland InterCert Kft. Különdíjat ajánlott fel a Fejér-megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Magyar Újságírók Országos Szövetsége (M.Ú.O.Sz.), a HUNGEXPO Vásár és Reklám Zrt., a Sérültek.hu Magazin és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Forrás: MTN

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web