2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

constuma fejlecAz építőipar folyamatos fejlődése a CONSTRUMA-csokor iránti fokozott kiállítói érdeklődésen is jól mérhető: gyakorlatilag megteltek a kiállítás pavilonjai, szinte minden hely elkelt. Ez jó hír az építőipar szereplőinek, hiszen látogatóként igen széles kínálattal, számos újdonsággal találkozhatnak majd április 11–15. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Az építőipari szakterületek mellett ezúttal is külön épületben, a D pavilonban kap helyet a megújuló energia és az épületgépészet (RENEO) témája. Az otthonteremtési csokor a lakberendezés és design, valamint a kerttervezés, kertépítés témakörökkel nyújt teljes kínálatot a látogatók számára.

SZAKMAI PROGRAMOK

construma webAz első három napot ezúttal is a szakembereknek szóló programokkal színesítik a szervezők. Már hagyományosnak mondható, hogy a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara saját képzést is tart itt. Április 11-én, a kiállítás első napján a Budapesti és Pest megyei Mérnöki Kamara szervezésében „Fűtési rendszerek hidraulikája" címmel tartanak kötelező szakmai továbbképzést a CONSTRUMA kiállításon a gépészmérnökök számára. A második napon az építészettel kapcsolatos mérnöki témák kerülnek majd középpontba.
Mindkét képzésre kötelező az előjelentkezés a kamaránál, ami a www.bpmk-oktatas.hu oldalon lehetséges. A programokra a RENEO pavilonjában, a D pavilonban felépített konferenciateremben kerül majd sor.
A Magyar Mérnöki Kamara Anyagmozgatógépek, Építőgépek és Felvonógépek tagozata szintén az első napon tartja majd Építőgépész Szakmai Napját a speciális alapozó gépek elméletéről és gyakorlatáról.

Idén is lesz SMART CITY konferencia a városüzemeltetési technológia magyarországi
lehetőségeiről. A D pavilonban működik majd a Kormányzati tanácsadó sziget, és a VGF Központ „Robbantsd fel magad!" épületgépészeti kalandparkja is ismét várja az érdeklődőket. Tervben van egy folyamatos napelemszerelési bemutató is.

Több szakterület speciális konferenciája, előadása is színesíti majd a programot. Előkészítés alatt egy nagyobb szabású konferencia, amely kifejezetten a villanyszerelési szakmát célozza. A folyamatosan frissítülő szakmai programok elérhetők a kiállítás honlapján.

KÜLÖNBEMUTATÓK

A világítástechnikát, épületautomatizálást magába foglaló ELECTROLIGHT tematika az elmúlt évek stagnálását követően tavaly növekedésnek indult, és ez folytatódik az idén is. Már több mint 500 négyzetméternyi területet foglalnak el a kiállítók ebben a témában. Már biztos, hogy jelen lesznek az alábbi kiállítók: A.I.D.A. Kft., Daniella Kft., Duoverzió Kereskedelmi Kft., Edictim Kft., Elektro-Kamleithner Kft., Elko EP Hungary Kft., Finder Hugary Kft., Intermar Kft., Mentavill Kft., Schneider Electric Zrt., SMARTme Building Kft., Szinusz Épületautomatika Kft., TermiCont Elektro Kft.

A RENEO kiállításon a megújuló energia a meghatározó témakör, de itt kapnak helyet azon épületgépészettel foglalkozó cégek is, akik az évenkénti megjelenést választva 2018-ban is részt vesznek a CONSTRUMA Otthonteremtési csokron.
A RENEO keretében részt vevő nagyobb cégek közül ízelítőként néhány: itt lesz a Fronius, a Kamleithner Budapest, a Planning&Trading és a Siemens is.
A kiállítók teljes listája már elérhető a CONSTRUMA honlapján.

A világítástechnika, automatizálás, valamint a megújuló energia, épületgépészet témaköre az F pavilonban is megjelenik, hiszen az idei kiemelt téma, A JÖVŐ OTTHONA standon ezek a szakterületek is megjelennek. A HUNGEXPO célja ezzel a projekttel, hogy a nagyközönség számára bemutassa, hogy a technika teljes mértékben a lakók szolgálatában áll, az ő kényelmüket szolgálja, és mára nemcsak a luxuskategóriájú házakban érhetők el az okos
megoldások, hanem egy átlagos lakásban is. Mindezt a Lakberendezők Országos Szövetsége által tervezett skandináv stílusú enteriőrökben demonstrálják a kiállítók.
Világos, könnyen áttekinthető, élhető terek, természetes anyagok találkozása a legkorszerűbb technológiákkal és csúcsminőségű designtermékekkel. A projekt a szakemberek számára is kiváló alkalom, hogy áttekintést kapjanak a legújabb trendekről, a szakmai tárlatvezetések keretében pedig részletes információkkal gazdagítsák ismereteiket.

 Construma 2018 terkep web

CONSTRUMA-csokor nyitva tartás:
április 11–15., naponta 9-18 óráig
(vasárnap 17 óráig)

 

Bővebb információ: www.construma.hu

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web