2024. április 22., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

A világ egyik piacvezető, magyar központú építészeti tervezőprogramokat fejlesztő vállalata, a GRAPHISOFT együttműködést kötött az olasz informatikai vállalatóriással (TeamSystem Group) az STR Vision BIM-alapú pénzügyi szoftver széleskörű hazai bevezetésére. A programot az építőipari tervezés és kivitelezés integrált pénzügyi támogatására fejlesztették ki, amelynek használata a teljes magyar beruházó iparnak biztosíthatja a beruházások kiszámítható gazdasági tervezését és megvalósításának stabilitását.

Egy építőipari beruházás teljes életciklusának költségvetésében – szakértői becslések szerint – a tervezési kiadások 3 százalékot, a kivitelezési költségek 22 százalékot, míg az üzemeltetés 75 százalékot tesz ki. Az összehangolt, felelős megtervezés minden építőipari vállalat számára kiemelt fontosságú, mert a precízebb tervezés a kivitelezés költségeiben 4-13%-os megtakarítást tehet lehetővé a költségek folyamatos kontrollálásával annak érdekében, hogy a projektek a költségkereteken belül valósuljanak meg.

A magyar alapítású és budapesti központú GRAPHISOFT saját fejlesztésű BIM (épületinformációs modellezés) megközelítésén keresztül folyamatosan az építőipari életciklusok és szakágak közötti integrált együttműködésen dolgozik. Ennek része a beruházási projektek költségvetési tervezésének BIM alapra helyezése" – mondta Reicher Péter, a GRAPHISOFT magyarországi kereskedelmi vezetője. „Az olasz TeamSystem Group STR Vision megoldása a világ egyik legfejlettebb, vezető költségvetési tervező szoftvere, amely elsősorban a kivitelezési és beruházási ágazat számára fog több számjegyű költséghatékonyság-javulást jelenteni. Úgy gondolom, hogy a GRAPHISOFT termékei az STR Vision BIM-alapú költségvetési szoftverével kiegészülve komplex megoldást kínálnak az egész magyarországi építőipar számára."

Az ÉVOSZ (Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetsége) nevében Koji László elnök üdvözölte a megállapodást. „Az európai és a nemzetközi építőipari tervezés két meghatározó cége közötti megállapodás tovább erősíti a hazai építőipar modernizálását. A GRAPHISOFT mindig is élen járt ebben a folyamatban, bízom benne, hogy az STR Vision BIM-alapú költségvetési megoldásként hamarosan kimutatható előnyökkel jár majd a kivitelező cégek számára."

A GRAPHISOFT és az olasz TeamSystem közötti megállapodás értelmében 2018. április 17.-től a magyarországi cégcsoport megkezdi az olasz vállalat STR Vision integrált költségvetés tervező szoftverének bevezetését a magyar kivitelezői piacra.

Nagyon örülünk, hogy olyan kiemelt partnerrel dolgozhatunk Magyarországon, mint a nemzetközileg is meghatározó GRAPHISOFT, amellyel együttműködve aktívan hozzájárulhatunk a magyar építőipar fejlődéséhez" – mondta Cristian Galdini, a TeamSystem STR ágazatért felelős vezetője.

 

www.graphisoft.hu

 

 

Forrás: Graphisoft

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web