2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

018 9614-wMájus 11-én a BME-n hirdették ki a HORIZONT – Otthon a családnak ötletpályázat nyerteseit. A hallgatók fogékonyságát az új technológiák iránt jelzi a várakozáson felüli számú beérkezett pályázat, a színvonalas  munkák.

A magyar kormány 2018-at a családok évének nyilvánította. Ezért Dienstmann Tamás a Horizont Global Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, úgy döntött, hogy egy négygyermekes nagycsalád részére kiváló minőségű, energiatakarékos, kulcsrakész otthont ajánl fel. A pályázat tárgya a konkrét helyszínre, a XXIII. kerületi telekre, egy kiválasztott négygyermekes család számára lakóház, otthon tervezése jövőbe mutató építészeti megoldásokkal, a Horizont Global Kft. 20 éves, kiforrott technológiájának használatával.

A pályamunkákkal szemben elvárás volt, hogy feleljenek meg a korszerű lakóházakkal szemben támasztott építészeti követelményeken túl az épületszerkezet, épületgépészet, energetika, villamosellátás fenntartható kritériumainak is.

Kapcsolódó cikk(ek):
HORIZONT – Otthon a családnak ötletpályázat

Egy kivételével minden egyetemről érkeztek pályázatok, és még külföldről is volt érdeklődés, így az április 29-i határidőig a várakozásokat meghaladó számú, 28 db pályázat futott be.

A Bíráló bizottság tagjai voltak: 

  • Ferencz István Ybl- és Kossuth-díjas építész, tervezőművész, a Nemzet Művésze, az MMA rendes tagja, a zsűri elnöke
  • Túri Attila Ybl – díjas építész, Magyar Építész Kamara, alelnök, MMA rendes tagja, az Építőművészeti Tagozat vezetője
  • Prof. Dr. Markó Balázs egyetemi tanár, SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar dékánja
  • Dr. habil Medvegy Gabriella DLA egyetemi docens, PTE Műszaki és Informatikai Kar dékánja
  • Dr. habil Alföldi György DLA egyetemi docens, tanszékvezető-helyettes Urbanisztika Tanszék BME
  • Vesztergom Ádám, Junior Príma díjas építész
  • Janurik Csaba, a Horizont Global Kft. főmérnöke

A májsu 11-i ünnepélyes díjatadóra minden pályázó meghívást kapott. Dienstmann Tamás, a Horizont Global Kft. ügyvezetője megköszönte a pályázóknak a színvonalas munkát, és reményét fejezte ki, hogy a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi kara után a BME és a Pécsi Tudományegyetem is felveszi az oktatásba a Horizont technológiát.

A zsűrinek nehéz dolga volt, mert nagyon színvonalas pályázatok közül kellet kiválasztani a győztest. A bírálati szempontok segítettek a döntésben, ahogy azt Markó Balázs és Alföldi György zsűritagok elmondták. A döntés során azt vették figyelembe, hogy a pályázatok mennyire tudták a HorizontTM rendszerből adódó sajátosságokat alkalmazni, hogyan tudták a beruházói szándékot megjeleníteni a tervben.

A szempontok alapján három pályázat emelkedett ki, és a zsűri javaslata alapján ezeket nem rangsorolták, hanem egyenlő díjazásban részesültek.

IMG 8517-wA nyertesek:

  • Gyüre Lilla, Pécsi Tudományegyetem
  • Szabó Diána, Pécsi Tudományegyetem
  • Bosnyák Dániel, Pécsi Tudományegyetem

 

A többi pályázó is nyert, a kiírásnak megfelelően minden további, a zsűri által érvényesnek ítélt pályázat 30.000 Ft-os díjazásban részesült.

20180511 100658-wMarkó Balázs tolmácsolta Ferencz Istvánnak, a zsűri elnökének szavait, aki megköszönte a hallgatók aktivitását, és kiemelte, hogy a pályázattal nem csak a hallgatóság nyert, hanem az iskolák is, mert kaptak egy képet arról, hogy mi foglalkoztatja ma diákjaikat, milyen az építészeti minőség, valamint a cég is nyert, mert ezek a tervek részei lehetnek a HorizontTM mintaterv gyűjteményének.

A díjátadó helyszínén minden beérkezett pályázatot megtekinthettek az érdeklődők.

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

KI

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web