2024. április 18., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

LAFARGE Egeszseg Munkavedelem elsosegely-nyujtas-wEgészség- és Munkavédelmi Napokat rendeztek május 9-24. között a Királyegyházi Cementgyárban, amelyen ez alkalommal a Magyar Autóklub is közreműködött.

A LafargeHolcim cégcsoport alapértékeinek megfelelően világszerte egész évben kiemelt figyelmet fordít munkavállalói és partnerei egészség- és munkavédelmi ismereteire, és az ehhez kapcsolódó megelőző tevékenységre. Ezt támogatva minden évben, tavasszal, külön kampány keretében több hetet szentelnek nemcsak az elméleti, hanem a gyakorlati készségek további elmélyítésére.

A LafargeHolcim cégcsoport célkitűzése, hogy elérje a „Zéró állapotot", avagy a teljes balesetmentességet. Az idei évben megszervezett közel 20 programmal célunk, hogy az egészség- és munkavédelmi kultúrát egy magasabb szintre emeljük és továbbfejlesszük. Az idei programsorozat négy fő téma köré épül, amelyek lefedik egy biztonságos gyár mindennapi tevékenységének fő veszélyforrásait. Ezek a mobil, mozgó gépek és az ezek okozta helyszíni forgalom, a magasban végzett munka, a gyártósorok biztonságos leállításához kapcsolódó energia kizárás folyamata, és a magas kockázattal járó zárt térben végzett munka. Az egyes témák köré bemutatókat, versenyeket és gyakorlati tréningeket szerveztünk. Az egészség jegyében pedig napközi tornát és masszást is beiktattunk kollégáink napirendjébe." – számolt be az idei évi programokról Hoffmann Tamás, Ügyvezető igazgató.

LAFARGE Egeszseg Munkavedelem wA munkavédelmi napokhoz kapcsolódóan a Királyegyházi Cementgyár „Együtt a biztonságért" egész éves Logisztikai programsorozat májusi állomása is csatlakozik, amelyen a Magyar Autóklub is közreműködik.

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. logisztikai tevékenységének nagyobb része a közúti forgalomban történik, ezért is kiemelten fontos számára, hogy ne csak munkavállalóikat, hanem szállítmányozó partnereiket is képezzék. Az új ismeretek alkalmazásával, idővel készségszintre emelkedő tudás pedig elkerülhetővé teszi a közúti veszélyhelyzeteket, megelőzve a személyi sérülést, anyagi kár keletkezését.

A rendezvénysorozat záró napján a Magyar Autóklub munkatársainak bevonásával a defenzív vezetéselmélet és EcoDrive előadások után minden, az aznap a gyárba érkező sofőr is kipróbálhatta az alkoholos befolyásoltság következményeit a részegszemüveg használatával. E mellett átélhette a biztonsági öv szimulátor segítségével egy esetleges baleset körülményeit, illetve gyakorolhatta a biztonságos vezetéshez elengedhetetlen holttér figyelést is." – tette hozzá Kocsis Mátyás, Logisztikai vezető.

A Magyar Autóklub közreműködésével megvalósult programról összefoglaló kisfilm is készült.

 

 

Forrás: LAFARGE Cement Magyarország Kft.

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web