2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

MG test 003-small-wA TriGranit elindította a kétszeres FIABCI díjas budapesti Millennium Városközpont befejező elemének, a Millennium Gardens 'A-kategóriás' irodaháznak az építését. A 2020-as várható átadást követően az egyedi formavilágú, kétszárnyas épület mintegy 37.000 négyzetméternyi bérbeadható irodaterülettel és több mint 600 parkolóhellyel várja bérlőit nagy hangsúlyt helyezve napjaink munkavállalói és bérlői igényeire. A Millennium Gardens méretét tekintve az egyik legnagyobb Budapesten 2020-ig megvalósuló irodafejlesztési projekt. A TriGranit a következő 12 hónapban 77.000 négyzetméter GLA iroda kivitelezésének indítását tervezi Közép-Európában.

A TriGranit legújabb fejlesztésű irodaháza, a Millennium Gardens, a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház és a K&H székház szomszédságában, közvetlenül a Duna-parton helyezkedik el, gyönyörű panorámát kínálva leendő bérlőinek. Az egyedülálló lokációjú, különleges adottságú területre a Finta Stúdió egy modern formavilágú, teljes üvegfelületű kétszárnyas épületegyüttest álmodott meg, melyet a földszint fölött egy impozáns üveghíd köt össze. Az egyes szintek közötti és oldalak mentén húzódó fehér penge-elemek nem csupán egyedivé teszik a négy oldalú üveg homlokzatot, de egyedi dinamikát és egyben letisztultságot is kölcsönöznek az épületnek. Ez a design-megoldás a természetes árnyékolást és komfortérzetet is segíti, összhangban az épület energiatakarékos működésével.

Millennium-Gardens-wAz „A"-kategóriás, 10 emeletes épületben a legújabb városhasználati trendeknek megfelelően több mint 200 kerékpár tárolására alkalmas kerékpártároló létesül zuhanyzókkal és öltözőkkel. A környezettudatosság jegyében az irodaépület elektromosautó-töltőhelyekkel is rendelkezik majd. A kikapcsolódást, a munka és a magánélet közötti megfelelőbb egyensúly előmozdítását, valamint az alternatív helyen történő munkavégzést támogatja a tágas, vízfelülettel is rendelkező zöld belső udvar, ami közösségi térként és találkozóhelyként is funkcionál majd, és ahol ebédjüket is elfogyaszthatják a dolgozók. A földszinti zöld és nyitott terek a gyalogosok számára is elérhetőek lesznek, a tetőn kiépítésre kerülő nagyméretű kert viszont kizárólag az itt dolgozók kényelmét szolgálja. Az irodaház földszintjén helyet kap egy 300 fős étterem is további szolgáltatóegységekkel együtt.

MG-TriGranit FAwebMindemelett a Millennium City Center az elmúlt 10 évben valódi város a városban-ná alakult – a dolgozók az itt található kávézók, gyorséttermek, étterem, fitnesz terem, egészségügyi központ és további szolgáltatási egységeknek köszönhetően a mindennapokhoz szükséges számos ügyet el tudnak intézni, míg az épület Duna-parti, gépkocsiforgalomtól védett, Budapesten is egyedülálló módon karbantartott zöldfelülete a pihenést és rekreációt szolgálják, az iroda közvetlen szomszédságában található MÜPA és Nemzeti Színház, és a közeli Budapest Park pedig a kulturális feltöltődést támogatják.

MG-TriGranit webA Millennium Gardens irodaépület 2011 után az első Magyarországon megvalósuló TriGranit fejlesztés, ezért is olyan különleges számunkra ez a projekt. Emellett természetesen továbbra is aktívak maradunk külföldön - közép-európai irodafejlesztési pipeline projektjeink a Millennium Gardenssel együtt elérik a 107.000 négyzetméter GLA-t, amelyből mintegy 77.000 négyzetméter GLA iroda kivitelezése Budapest mellett Krakkóban és Katowicében elkezdődik a következő 12 hónapban." – nyilatkozta Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója.

Az épület tervezése során a fejlesztő TriGranit a fenntarthatósági szempontokat figyelembe vevő, modern építészeti megoldásokat használt. Az épülethez már a tervezési fázisban a BREEAM 'Nagyon jó' minősítés figyelembevételével készültek a tervek.

Az épület közlekedés szempontjából is kiváló elhelyezkedéssel bír, a környéken négy villamosvonal, számos busz, 2 HÉV vonal, valamint a majdani 5-ös metró vonala helyezkedik el. A városközpont ezáltal 15 perc alatt megközelíthető, de a távolról munkába járóknak is számos közlekedési eszköz áll rendelkezésre az irodaház megközelítésére.

 

 

Forrás: TriGranit

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web