2024. április 25., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

logo-kicsiIdén október 23-26. között 25. alkalommal rendezik meg Düsseldorfban a glasstec-et. A sajtó képviselőit 2018. június 27-én Bécsbe hívták, ahol Michael Degen, a Messe Düsseldorf kereskedelmi igazgatója bemutatta az üvegipar vezető szakvásárához kapcsolódó összes újdonságot, az iparág legújabb fejlődési irányzatait.

GLASSTEC 2016 – VISSZATEKINTÉS

2016-ban 52 országból több mint 1200 kiállító érkezett a glasstec-re. A kiállítók több mint 40100 látogatóval találkoztak. A látogatók 68 százaléka érkezett Németországon kívülről. Ezek a számok egyúttal bizonyítják, hogy mennyire jelentős és egyedülálló az üveg világvására.

glasstec16 MT8192A látogatók körében végzett felmérésükben a válaszadó látogatók 86 százaléka jelezte, hogy fontos döntésekért felelős vezetője a vállalatának, akik beszerzési szándékkal jöttek a szakvásárra. Mivel az ágazat sikere egyértelműen tükröződik a szakvásáron, ezért a glasstec idén még nagyobb lesz és még nagyobb nemzetközi részvétellel büszkélkedhet.

A glasstec szakvásáron az üvegipar teljes értéklánca megtalálható egyetlen helyen, az üveggyártástól és az üvegipari gyártástechnológiákon át a feldolgozásig és megmunkálásig, valamint a tényleges alkalmazásokig és a termékekig. Az alapvető ágazatok mellett a glasstec az üvegező és üvegfeldolgozó kisiparnak, építészeknek és tervezőknek is rendkívül érdekfeszítő. A szakvásárt megelőzően már szeptembertől megtalálják a teljes bemutatott termékskálát és az új technológiákra vonatkozó tudnivalókat a vásár honlapján.

GLASS TECHNOLOGY LIVE – KÜLÖNBEMUTATÓ

glasstec16 JV1953Legyen szó mérnökökről, művészekről, építészekről, gyártókról vagy szakértőkről – az iparág valamennyi szakemberének szól a glass technology live különbemutató. Ez az a színtér, ahol az üveghez kapcsolódó kutatások és jövőbeni alkalmazások legújabb innovációit ismerhetik meg. Ez a különbemutató a központi találkozóhelye az összes innovációt kereső szakembernek a glasstec szakvásáron.

Az idei glasstec megjelenését és hangulatát illetően akad jó néhány változás, és ez érinti a glasstechnologylivekülönbemutatót is. A rangos innovációs platform szervezését immáron egy újonnan alakult felsőoktatási hálózat veszi át. Ez a felsőoktatási hálózat az üveg szerkezeti használatának legfontosabb európai szereplőiből tevődik össze. Közéjük tartozik a darmstadti, a delfti, a dortmundi és a drezdai egyetem.

glasstec16 MK18840glasstec16 MK19956

A glass technology live központi témái 2018-ban a következők:

  • Interaktív homlokzatok és kijelző üvegek / Energia és képességek: Tapasztalja meg, hogyan válnak átlátszóvá a homlokzatok úgy, hogy egyúttal mégis információkat kínálnak, és ismerje meg, hogy a laminált anyagok és a felületi bevonatok miként szabályozzák jövőbeni munkakörnyezetünk klimatikus viszonyait. Az iPad is része lesz ennek a homlokzatnak? Vagy inkább interaktív munkaállomások lesznek a falainkban? A glass technology live különbemutató kitekintést nyújt abba, hogy mi minden jelenik meg a piacon a következő 3-5 évben.
  • Szerkezeti üvegek: tömör / öblös / vékonyrétegű: Az amszterdami Chanel márkabolt kitűnő példája az üveg szerkezeti elemek szemet gyönyörködtető alkalmazásának. Ezzel a homlokzattal kapcsolatban az a kérdés merül fel, hogy lehet-e ilyen szerkezetet építeni öblös üvegelemekből is, hiszen azok nagyon olcsóak?Lehet öblösüveget használni egy szerkezetben? Manapság ráadásul még nem alkalmaznak vékonyrétegű üveget építészeti célra. De miként lehet a jövőben használni ilyen üvegeket?
  • Új technológiák: A 11-es vásárcsarnokban bemutatott jövőbeni technológiák mellett idén egy kísérleti részleggel is bővítik a glass technology live különbemutatót. Például nyomtatott felületű üvegeket vagy téglákat, amelyeket más anyagokkal kompozittá fognak össze és szerkezetépítési célokra is alkalmazhatóak.

GLASSTEC KONFERENCIA

A konferencia rangos előadásokat és elmélyítő háttér-ismereteket kínál a glass technology live különbemutatón szereplő újdonságokról, ami még szorosabb kapcsolatot biztosít az elmélet és a gyakorlat között.

A szakvásár megnyitását megelőző hétfőn kezdődik a Function Meets Glass technológiai konferencia.

Kedden a program az üveggyártással és a piacokkal foglalkozik, amit A Német Üvegipar Kutatási Egyesülése (HVG-DGG), a Műszaki Üvegek Német Társasága (DGG) és a Német Üvegipar Országos Szövetsége (BV Glas) mutat be.

Szintén a keddi napon folytatódik a Function meets Glass konferencia második napja a 10-es vásárcsarnokban.

Szerdán az új és jövőbeni megmunkálási technológiákat állítják a középpontba a Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége Egyesület és az Üvegtechnológiai Fórum bemutatásában.

Első ízben rendezik meg szintén a szerdai napon a 10-es csarnokban az új "Daylight by EuroWindoor" rendezvényt is. Itt a természetes világítás épületen belüli hasznosításának alapelveiről és tervezéséről lesz szó.

Csütörtök délelőtt rendezik meg a Nemzetközi Építészkongresszust az Észak-Rajna-Vesztfáliai Építészkamara és a Dortmundi Egyetem szervezésében, ahol neves építészirodák előadói mutatják be az üveghez kapcsolódó projektjeiket és terveiket.

Csütörtökön és pénteken tartják az "engineered transparency" nevű tudományos igényű konferenciát a 10-+es csarnokban, ahol megtudható, hogy éppen most hol tart az üvegekhez kapcsolódó alkalmazott kutatás, fejlesztés és szerkezeti alkalmazás.

glasstec16 21769KISIPARI KÖZPONT

A 9-es csarnokban rendezett Kisipari Központ az iparosok fő találkozóhelye a glasstec szakvásáron. Az üvegező szakmát megszólító, szerteágazó kínálatot itt foglalják össze. A 9-es és 10-es csarnokban a kiállítók az üveg kisipari megmunkálására összpontosítanak. Itt a résztvevőknek lehetőségük van maguknak is kipróbálják a kínálatot, sőt az üvegfeldolgozó ágazat képviselői itt el is várják, hogy kezükbe is fogják az eszközöket és anyagokat.

A Kisipar ÉLŐBEN témája idén az „Üveg megmunkálása: a raktártól a késztermékig" lesz. A teljes folyamatláncot leképező, és az egyes gyakorlati mozzanatokat bemutató állomásokon az üvegfeldolgozó ágazatokat képviselő látogatók megismerhetik, hogy milyen követelményeket támasztanak velük szemben, milyen folyamatok és termékek könnyítik meg a megmunkálást,és miként szállítják az üveget.

glasstec16 MT8399A Kisipari Központ kínálatát az üveg műtárgyakat felvonultató "glass art" különbemutató teszi teljessé. A nemzetközi hírű galériáktól érkező kiállító művészek kínálata az üvegedényektől az üvegszobrokon át az üvegfestészetig terjed.

A "glasstec challenge" egy további új fénypontja a szakvásár programjának. A harmadik évfolyamos szakmunkástanulók a szakvásár időtartama alatt egy verseny keretében mérik össze tudásukat különböző üvegtárgyak készítésével.

START-UP ZÓNA

A 10-es csarnokban található az induló üvegipari vállalkozásokat bemutató új START-UP ZONE. Az új alapítású nemzetközi cégek itt kapnak lehetőséget arra, hogy bemutassák ötleteiket a rangos szakmai közönség előtt, találkozzanak számos, döntésekért felelős vezetővel, és hogy új befektetőket találjanak.

glasstec16 MT8356glasstec16 MK27436

A glasstec egyik védjegye a résztvevők kiemelkedően magas beruházási hajlandósága. Ha részletesebben is érdekli, hogy milyen feltételekkel vehet részt a START-UP ZONE programjában, a szervezők kérik, hogy forduljanak bizalommal a magyarországi képviseletükhöz.

glasstec16 MT8115CSARNOKKIOSZTÁS

A szakvásárt a düsseldorfi vásárközpont 9-estől a 17-esig terjedő csarnokaiban, összesen tehát kilenc vásárcsarnokban rendezik. A 9-es, 10-es és 11-es csarnokban a látogatók a kisipari termékeket, valamint az üvegtermékeket és az üveg alkalmazási lehetőségeit ismerhetik meg élőben. A 12-es csarnokban, valamint a 14-estől a 17-esig terjedő csarnokokban az üvegmegmunkálás és üvegfeldolgozás minden részéletét ismerhetik meg.
A 14-es vásárcsarnokban az üvegmegmunkálási technológiák mellett a mérés- és szabályozástechnikai, valamint vizsgálati és szoftverkészítő cégek találhatóak. Az üveggyártási és síküveg-gyártástechnológiai kínálat a 13-astól 16-osig terjedő vásárcsarnokokban található meg.

Aki az öblösüvegek gyártási- és megmunkálási technológiái iránt érdeklődik, azok keressék fel a 13-as és 14-es csarnokot.

TÁMOGATÓK

A glasstec szakvásárral a szervezők megpróbálják a lehető legnagyobb aprólékossággal leképezni az iparágat. Örömmel együttműködnek a tudásukkal a koncepció alakításában közreműködő partnereikkel: a BIV-vel (Üvegipari Szakmák Országos Szövetsége), a BV Glas-szal (az Üvegipar Országos Szövetsége Egyesület) valamint a VDMA-val (a Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége) és annak Üvegtechnológiai Fórumával.

ONLINE SZOLGÁLTATÁSOK

A www.glasstec.de honlapon található a vásár látogatásának előkészítéséhez szükséges összes információ.

Itt található az utazásszervezők kínálata, a belépőjegy-vásárlás, valamint a kiállítókra és a termékekre, valamint a kísérő rendezvényekre, a különbemutatókra és a glasstec konferenciára vonatkozó információk.

A csarnokok kiállítási területének kiosztása jelenleg még zajlik, amennyiben még kiállítónak kíván valaki jelentkezni, mihamarabb tegye meg, mert már alig akad szabad hely. Az összes kiállítót, a kísérő rendezvényeket tartalmazó adatbázis, valamint a jegyvásárlás már május elejétől igénybe vehető.

A Messe Düsseldorf és a glasstec szakvásár sikerének okát az egész világra kiterjedő hálózatuk jelenti. A 139 országot kiszolgáló 8 leányvállalattal és 75 képviseleti irodával a világ legkiterjedtebb nemzetközi tevékenységet folytató vásártársasága a Messe Düsseldorf. A képviseleteik világszerte állnak a kiállítók, látogatók és sajtópartnerek rendelkezésre,  Magyarországon a magyarországi képviselet munkatársai, Máté Szilvia és Kádár Judit, amennyiben a szakvásárra vonatkozó tudnivalókra, utazási lehetőségekre, belépőjegyekre és katalógusokra van szükség.

Magyarországi Képviselet: BD-Expo Kft, Máté Szilvia; 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 4.; Tel.: (+36-1) 346-0273; E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ;www.bdexpo.hu

 

 

Forrás: Messe Düsseldorf

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web