2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

GRDPR143a-wNem mindennapi megjelenés, minden oldalán tükröződő üveggel - ez a BNL-BNP Paribas Group római bankközpontja. Az épületet egyaránt jellemzi az innovatív építészeti dizájn, a környezetbe illeszkedés és használóinak kiemelt komfortja.

A mára az őt körülvevő környezet szerves részévé vált 12 emeletes épület - négy további földalatti szinttel -az olasz 5+1AA cég építészei, Alfonso Femia és Gianluca Peluffo tervei alapján készült. A szokatlan formájú épület megjelenése az időjárástól és a napszaktól függően változik, hiszen a strukturális üvegezésnek köszönhetően az épület minden oldala visszatükrözi a környezetét.

 

GRDPR143b-w Az épület nem csupán látványával tűnik ki: a környezeti fenntarthatóság terén a hagyományos épületekhez viszonyított csökkentett energiafelhasználásával elnyerte az A-osztályú és a LEED Gold tanúsítványokat.

Délibáb üvegből

Az épület délibábszerű, lebegő hatása az üvegezésének köszönhető. A homlokzat az ég és a város fényeinek visszatükröződésének köszönhetően folyamatosan változik, és emellett átmenetet képez a Tiburtina állomás és a környező lakóövezet között. „A homlokzaton lévő üveg dinamikus, tükröződő színeivel kapcsolatba lép a környezetével és Róma fényeivel. Akár éjjel, akár nappal, az üveg folyamatosan gondoskodik az örökké változó,egyedülálló, fény-tükröződésről, a színekről és az átlátszóságról." – mondta Alfonso Femina,az 5+1AA elnök-vezérigazgatója és projektvezetője.

GRDPR143c-wA strukturális üvegezéshez a Guardian Glass SunGuard® naphővédő üvegek termékcsaládjának öt különböző modelljét kombinálták: ezek a SunGuard® SolarNeutral 67 üveg, a SunGuard® Solar Silver 10 üveg, a SunGuard® HP 35/26 üveg, a SunGuard® Solar Silver 20 üveg, valamint a SunGuard® HP Silver 43/31 üveg. Ezek közül négy ezüstös csillogást biztosít az épületnek, egy pedig semleges megjelenésű. Minden bevonatos üvegtermék az építész pontosan meghatározott elvárásainak megfelelően készül: különböző szintű fényáteresztést és külső tükröződést nyújt.

GRDPR143d-wGuardian Glass

A Guardian Glass a Guardian Industries egyik fő üzletágaként a világ egyik legnagyobb üveggyártója, mely síküvegből, bevonatos üvegből és feldolgozott üvegből készült termékeket gyárt. A világ különböző országaiban, köztük Magyarországon, Orosházán, 25 float-üveg gyárat működtető Guardian Glass float- és feldolgozott üvegtermékei egyaránt megtalálhatóak az otthonokban, irodákban, autókban és a világ legjellegzetesebb építészeti látványosságaiban. A Guardian Glass Science &Technology Center folyamatosan dolgozik a legmodernebb technológiákat felhasználó új üvegtermékek és megoldások kifejlesztésén.

 

További információért keresse fel a www.guardianglass.com weboldalt.

 

 

Forrás: Build-Communication Kft.

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web