2023. március 26., vasárnap

UJ HONLAP BANNER 250 100

DAF-XF-530-FAN-6x2-HR-wA DAF a szállítási hatékonyság és a környezetvédelem piacvezető képviselőjeként az elsők között hajtja végre a CO2-kibocsátási nyilatkozatra vonatkozó európai jogszabályokat a 2019. január 1-től a gyártósorról legördülő tehergépkocsijai esetében. A DAF már a törvényi előírást megelőzően elkezdi nyilvánosságra hozni minősített CO2-értékeit az idei év negyedik negyedében.

Az európai szabályozás előírja, hogy 2019 januárjától minden új 4x2-es és 6x2-es nehézfuvarozó Euro 6 tehergépkocsi (16 tonna+) CO2-kibocsátási nyilatkozattal hagyja el a gyárat. 2020-ban további járműkonfigurációkra is kiterjesztik a szabályozást. A károsanyag-kibocsátási nyilatkozat értékeit az egységes Vecto eszközzel számítják ki. Mivel ez egy szabványos és tanúsított eljárás, az új CO2 -kibocsátási nyilatkozat lehetővé teszi, hogy a fuvarozók az új tehergépkocsik megrendelése előtt könnyen összehasonlíthassák a különböző tehergépkocsi típusok és gyártók CO2-kibocsátási értékeit.

A DAF már az idei utolsó negyedévben elkezdi nyilvánosságra hozni minősített CO2-nyilatkozatainak számadatait a rendelés-megerősítő dokumentumokon és az árajánlat szakaszban is. Így a DAF-márkakereskedők előre tájékoztathatják ügyfeleiket arról, milyenek lesznek leendő tehergépkocsijaik CO2-kibocsátási értékei. A Vecto értékeket szabványos vontató/pótkocsi kombinációra vagy hagyományos dobozos felépítménnyel szerelt kereskedelmi tehergépkocsira számítják ki standard útvonalak igénybe vételével három fajta alkalmazáshoz, minősített bemeneti adatok felhasználásával.

IPARÁGVEZETŐ ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁS

Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a lehető legtöbbet tegyük bolygónk és a jövendő nemzedékek megmentéséért. Ennek érdekében további erőfeszítéseket kell tennünk azért, hogy tehergépkocsijaink még környezetbarátabbá váljanak a jövőben" – nyilatkozta Richard Zink, az igazgatótanács marketingért és értékesítésért felelős tagja. „A CO2-kibocsátás közvetlenül összefügg az üzemanyag-fogyasztással, amely az egyik legfontosabb tényezőnek számít a tehergépkocsik megvásárlásakor. A DAF az új CF és XF megjelentetésével lenyűgöző, 7%-os csökkenést ért el az üzemanyag-fogyasztásban, és ezáltal a CO2-kibocsátásban is, ami piacvezető helyre emelte ezeket a tehergépkocsikat."

A piacvezető tehergépkocsik és szolgáltatások biztosítása mellett a DAF alternatív és fenntartható elektromos és hibrid hajtásláncok fejlesztésével is foglalkozik, hogy még tovább tudja csökkenteni a járművek károsanyag-kibocsátását. Az alternatív üzemanyagok, például a HVO (hidrogénezett növényi olaj) – melynek új generációja már nem veszélyezteti az élelmiszertermelést és akár 80%-kal alacsonyabb CO2-kibocsátás elérését teszi lehetővé – már használhatók a legújabb DAF-tehergépkocsikban, és egyáltalán nem befolyásolják a járművek karbantartását.

INTELLIGENS TOPEC KONFIGURÁCIÓS ESZKÖZ

Intelligens DAF TOPEC járműkonfigurációs eszközünk segítségével már most meg tudjuk adni az ügyfelek tehergépkocsijainak üzemanyag-fogyasztási értékeit, az adott félpótkocsival vagy felépítménnyel, valamint akár az útvonallal együtt" – tette hozzá Richard Zink.

Márkakereskedőink így meg tudják határozni az adott munkához legmegfelelőbb, egyúttal leggazdaságosabb és legkörnyezetbarátabb tehergépkocsit. Ezt jelenti a DAF Transport Efficiency."

 

További információ: www.daftrucks.hu

 

 

Forrás: DAF Hungary Kft.

 

 

Eseménynaptár

Március 2023
H K Sz Cs P Szo V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web