2019. június 15., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

archicad22 web

 

Megújult függönyfal tervező eszközzel érkezett az ARCHICAD 22 verziója

Az építészek számára a függönyfal homlokzatok tervezésében hoz alapvető újdonságokat a magyar alapítású és központú GRAPHISOFT SE piacvezető építészszoftverének legújabb verziója, az ARCHICAD 22. Az évenként megújult szoftver magas szintű használata segíti a magyar építészek versenyképességének növelését.

A magyar fejlesztésű ARCHICAD a világ első BIM-alapú (épületinformációs modellezés) építészeti tervezőszoftvere, amely ma már alapja a magyar építőipari digitalizációnak. Az ARCHICAD gyorsan és rugalmasan kezeli a különböző tervezési munkafolyamatokat, biztosítva az adatok és információk felhő-alapú tárolását és interaktív megosztását akár különböző országok vagy földrészek munkaállomásai között. Építőipari célszoftverekkel összekapcsolódva az ARCHICAD nemcsak az építészek, hanem az egész építőipar számára korszerű tervezési megoldást nyújt. A nemzetközi piacon már évek óta a BIM alapú, azaz a beruházások minden munkafázisát szoftverekkel kezelő technológián alapulnak a nagyobb beruházások is, ami versenyelőnyt jelent a fejlett piacok vállalkozóinak.

A magyar piac a legális szoftverhasználatban a nemzetközi átlag alatt van, és az iparág teljes digitalizációja is több éves késéssel indult el. Emiatt a magyar építészirodák illetve kivitelezők egyelőre nem tudnak olyan hatékonyságot elérni, mint nemzetközi versenytársaik.

A magyar piacon folyamatosan javul a legális szoftverhasználat, ami Reicher Péter, a GRAPHISOFT Magyarországért felelős vezetője szerint: „Jelentős részben annak köszönhető, hogy vállalatunk figyelembe veszi a magyar piaci szereplők fizetőképességét és például lehetővé tettük, hogy projekt alapon is bérelhető az ARCHICAD szoftverünk. A GRAPHISOFT-nál fontosnak tartjuk, hogy a piac minden szereplőjének megfizethető és korszerű digitális megoldásokat kínáljunk termék és szolgáltatások terén egyaránt."

Magyarországon az illegális szoftverhasználat inkább jellemző a kis- és középvállalkozások körére (forrás: HENT, 2017: 38% a kalózszoftver használat), akik lassabban térnek át a tiszta szoftverhasználatra, mint a nagyobb vállalkozások. A tájékoztató kampányoknál azonban hatékonyabbnak bizonyult a GRAPHISOFT megoldása, az alacsony költségű, időszakos szoftverhasználatot biztosító előfizetői csomagok, amelyek a piac minden szereplőjének kiszélesítik a legális szoftverhez jutás lehetőségét.

Az ARCHICAD 22 legfontosabb szakmai újdonságai közé tartoznak az újragondolt és homlokzattervezési és az ehhez kapcsolódó dokumentálási folyamatok, a legújabb, algoritmikustervezési megoldások, valamint a gyorsabb és gördülékenyebb 2D-s terv navigáció.

Az ARCHICAD 22 kiemelkedő újdonságai

Újragondolt függönyfal tervezés

Az építészek és az ügyfelek számára az egyik legizgalmasabb és legkedveltebb feladat az épületek homlokzatának tervezése. Az ARCHICAD 22 modernizált függönyfal-tervezési munkafolyamata moduláris szerkezetek és hierarchikus, könnyen testre szabható mintázatok segítségével rugalmas tervezési környezetet teremtenek külső- és belső homlokzatok megalkotásához, figyelembe vége a helyi és dokumentációs előírásokat is.

Algoritmikus tervezés

Az új „De-Constructor" (Csomópont felbontása) funkció lehetővé teszi az adatáramlás irányának megfordítását, azaz ARCHICAD geometrikus és meta-elemadatainak lekérdezését a Rhino-Grasshopper ökoszisztéma csomópontjai számára. Ezzel a fejlesztéssel a Grasshopper- és Rhino kiegészítők egész tárháza az optimalizált tervezés, a BIM modelladatokhoz való hozzáférés és validálás szolgálatába állítható.

Kifejezés-alapú tulajdonságértékek

Az ARCHICAD 22 lehetővé teszi olyan logikai kifejezések használatát, amelyek új, az elem saját paramétereiből származó tulajdonságokat és tulajdonságértékeket hoznak létre, és amelyek címkézéshez vagy szűrőfeltételként is felhasználhatók lesznek. Ez az új funkció nagymértékben gazdagítja a BIM „I" - azaz információs részét.

Az új ARCHICAD 22 tovább erősíti a profi látványtervezés alkalmazását (legújabb /R19/ CineRender motor), valamint új OpenBIM szabványosítási megoldásokat.

 

 

Forrás: Graphisoft SE

 

 

Eseménynaptár

Június 2019
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web