2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

GRDPR041aA franciaországi Bordeaux-ban található borközpont kialakításához kilencszáz aranyszínű Guardian üvegtáblát használtak fel a tervezők, amivel lenyűgöző építészeti látványosságot hoztak létre. A La Cité du Vin épületében állandó tárlatvezetések, kiállítások és látványos multimédia bemutatók keretében ismerhetik meg a bor civilizációra gyakorolt hatását és annak történetét az érdeklődők. Az 55 méter magas torony tetején található egy kilátó, amelyről a látogatók megcsodálhatják a város és a környező szőlőskertek körpanorámáját.

Anouk Legendre és Nicolas Desmazière, az XTU Architects tervezőiroda tagjai által tervezett épület merész és egyedi formája a bor szellemiségét és folyékony halmazállapotából adódó tulajdonságait idézi: kiválóan lekerekített, puha ívek mindenütt, az alkotást áthatja a megfoghatatlanság és az érzékiség szelleme.

 

GRDPR041cA tervezők nagy teljesítőképességű, a lehető legjobb minőségű építészeti üveget keresték, amellyel elérhették a bor és a pezsgő frissességének különleges vizuális hatását, a külső és belső fénytöréseket és a kívánt tükröződéseket. Az építészek a homlokzatokra specializálódott francia Coveris társaságot bízták meg azon anyagok kiválasztásával, amelyek a leginkább megfeleltek e látványos projekthez. „Az üveg kiválasztása hosszú folyamat volt." – emlékszik vissza a Coveris szakembere. „Nagyon fontos volt, hogy olyan anyagot találjunk, amely mind műszakilag, mind esztétikailag megfelel az elvárásoknak. Sok szempontot kellett figyelembe vennünk, a bevonat kiválasztásától kezdve az üveg hajlíthatóságáig, hiszen olyan üvegre volt szükségünk, amely kifelé is hajlítható."

Az XTU Architects tervezőiroda építészei is egyetértettek az együttműködés hatékonyságában: „A megrendelő igényének megfelelően olyan üveget kerestünk, amely aranyszínű fényt ver vissza. A többféle üveg vizsgálata után szitanyomási teszteket végeztünk. A Guardian® üveg érte el a legjobb eredményeket, és ez nyújtotta a legmodernebb látványt."

GRDPR041dMINTHA NEM IS ÜVEG LENNE

A projekten együttműködő szakemberek az alapos előkészítés után két üvegtípust választottak ki, a Guardian Ultra Clear és a Guardian Sun Guard Solar Gold 20 üveget. A Guardian Extra Clear® float alapüvegre került rá az építészek körében népszerű Sun Guard Solar Gold 20 aranyszínű bevonata, amely számos előnnyel jár az anyagában színezett üvegekkel szemben. Egyrészt hatékonyabb naphővédelemmel bír, másrészt pedig kifejezetten magas a színvisszaadási mutatója, tehát a környezeti tárgyak közel ugyanolyan színűnek látszanak, mint a valóságban az épület belsejéből kinézve. Az alacsony vastartalmú Guardian Ultra Clear üveg a hagyományos üveghez képest nagyobb fényáteresztő képességgel rendelkezik, és jobb színsemlegességet kínál, vagyis „igazi" természetes fényt enged az épület belsejébe.

GRDPR041bKÜLÖNLEGES BEVONAT - NEM MINDENNAPI MEGJELENÉS

Az épület toronyrészén úgy fut körbe az üvegborítás, mintha különálló, külső héja lenne az épületnek, amely esztétikai elemként is látványos. Összesen 900, húszféle különböző mintájú szitanyomattal készült üvegtábla került ide. Az elkészült üvegborítás teljes felülete 2700 négyzetméter, minden tábla mérete egyedi, a legnagyobb 5,1 méter x 1,5 méter. Az épületen az üvegtáblák három típusa található: egyrétegű, kétrétegű ragasztott és háromrétegű ragasztott. Ez utóbbi minden darabja Sun Guard Solar Gold 20 bevonattal készült, amelyek az épület különleges megjelenéséhez járulnak hozzá. Az üvegtáblákat egyenként készítették elő a helyszínen és szereltek fel a 4500 különböző, 50-270 mm magasságú rögzítési pontra. A rögzítési rendszert speciális szoftver vezérelte az épület sajátos geometriája miatt.

GRDPR041fGRDPR041e

GUARDIAN GLASS

A Guardian Glass a Guardian Industries egyik fő üzletágaként a világ egyik legnagyobb üveggyártója, mely síküvegből, bevonatos üvegből és feldolgozott üvegből készült termékeket gyárt. A világ különböző országaiban, köztük Magyarországon Orosházán, 25 float-üveg gyárat működtető Guardian Glass float- és feldolgozott üvegtermékei egyaránt megtalálhatóak az otthonokban, irodákban, autókban és a világ legjellegzetesebb építészeti látványosságaiban. A Guardian Glass Science &Technology Center folyamatosan dolgozik a legmodernebb technológiákat felhasználó új üvegtermékek és megoldások kifejlesztésén.

 

További információért keresse fel a www.guardianglass.com weboldalt.

 

 

Forrás: Build-Communication Kft.

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web