2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

GRDPR158b-wKülönböző funkciójú épületeknél a legkülönbözőbbek lehetnek az elvárások az építőanyagokkal szemben a funkció, az esztétikum és a teljesítőképesség tekintetében. Kevés olyan építőanyag van, amely mind a három területre egyszerre olyan nagy hatással lenne, vagy egy időben tudná teljesíteni e három elvárás mindegyikét, mint például az üveg.

A fent említett három tulajdonság persze szervesen összekapcsolódik: egyiket sem lehet a többitől függetlenül kezelni, hatással vannak egymásra. A jó hír, hogy a Guardian üvegei esetén többféle teljesítőképességi mutató kiváló értéke mellett is biztosítható az üvegek számos esztétikai kvalitása, illetve ez igaz fordítva is. Így a tervezés során nem kell feláldozni az esztétikát a teljesítmény oltárán vagy fordítva.

 

IGÉNYES TERVEZÉSHEZ TRENDI ÜVEG

Az üveggyártásban az elmúlt évtizedekben a teljesítőképesség tekintetében erős verseny alakult ki. Miután azonban a technológiák egyre modernebbé váltak, egyre kisebb lépésekben lehetett az üvegek tulajdonságait változtatni. Egyes akár apró változtatások azonban gyakran negatívan érinthetik az esztétikai jellemzőket. Ha tovább akarnánk javítani az üveg szelektivitását (azaz a naptényező és a fényáteresztés arányát), akkor nem feltétlenül marad meg az olyan, az építész vagy az épületben tartózkodók számára fontos komfort, mint példáulaz épület belsejébe jutó fény színe, vagy maga az üveg szépsége.

GRDPR158d-wNapjainkban az üveghomlokzatok esetében a magas fokú fényáteresztés, a semleges megjelenés, a fényvisszaverő képesség (a rendkívül tükröző üvegtől a lehető legkevésbé tükrözőig), a nagy méretű és a formázott üvegek (például hajlított vagy íves üvegek) képviselik a trendet.

A Guardian Glass célja, hogy az ágazatban a legvonzóbb és a legjobb teljesítőképességű üvegeket állítsa elő olyan kínálati palettával, ahol az esztétikus megjelenés terén sem szükséges kompromisszumot kötni. Az üveg színe, rugalmassága és funkcionalitása ma már olyan skálán mozog, amely az építészek legmerészebb elképzeléseinek megvalósítását is lehetővé teszi. A közelmúltban történt fejlesztések után olyan új üvegek között válogathatunk, ahol az egyenletesebb és semlegesebb színek jobb esztétikai jellemzőkkel rendelkeznek látószögtől függetlenül.

KIEMELKEDŐ HŐSZIGETELÉS HÁROM EZÜSTRÉTEGGEL

A Sun Guard SNX 60 bevonatos napvédő üveg, amely csaknem azonos műszaki paraméterek mellett kínál jobb esztétikai jellemzőket az elődjénél, kiváló példa a fentebb említett tendenciára. A Sun Guard SNX 60 három ezüstréteggel ellátott naphővédő üveg, amely kiváló esztétikai értéket, fokozott teljesítőképességet és energiahatékonyságot kínál. A terméket átlátszóság és konzisztensen semleges szín jellemzi. Az üveg a természetes napfény 60%-át, a nap hőjének pedig csak 29%-át engedi át, továbbá kiemelkedő hőszigetelést biztosít. A Gorafe sivatagban elkészült magas követelményeket támasztó, de kreatív La Casa del Desierto ('Sivatagi ház') projekthez is a Sun Guard SNX 60 terméket választották. A projektnek egyetlen egyértelmű célja volt: az év minden évszakában bizonyítsa az üvegezés kiemelt fontosságát mindennapi életünkben első kézből származó tapasztalatok alapján, Európa egyik legszélsőségesebb környezetében.

A La Casa del Desierto fa alapzatra épült és minden oldala energiahatékony Guardian Glass üvegből, többek között Sun Guard SNX 60 üvegből készült. Ennek az energiahatékony és környezetbarát háznak a terve építészek népes, tapasztalt csapatának, valamint üvegszakértőknek, mérnököknek és tanácsadóknak a közös erőfeszítéseként született meg.

GYORSABB KIVITELEZÉS, EGYENLETESEBB FELÜLET

GRDPR158c-wA Guardian Glass egy másik újabb fejlesztése a – La Casa del Desierto projektben is használt – Guardian System TEA (vagyis „True Edge Application"). Ezen egyedülálló technológia révén a Guardian hőkezelhető katódporlasztásos-bevonatos üvegein jobb minőségben és rövidebb idő alatt lehet elvégezni a peremek zománcozását.

A Ferroval - a világ vezető üvegzománc termék szállítójával - szoros együttműködésben kifejlesztett Guardian System TEA nemcsak megbízhatóbb és gyorsabb a hagyományos módszereknél, hanem tökéletesen egyenletes felületet is biztosít kiváló optikai tulajdonságokkal, ami a strukturális üvegek gyártásának átfutási idejét csökkenti. A technológia hatékonysága miatt egyetlen folyamatba vonható össze több utólagos feldolgozási lépés is, ezzel lehetővé téve, hogy a megrendelőnek a feldolgozott üveget gyorsabban szállítsák le.

Katódporlasztásos-bevonatos üvegen alkalmazva a Guardian System TEA egyenletes felületet és megbízható tapadást biztosít olyan strukturális üvegezések esetén, mint a keret nélküli üveg-sarkok, a homlokzatok, a tetők üvegezése, az üveglamellás ablakok, a felső és oldalsó függesztett üvegablakok a teljes egészében üvegezett homlokzatokon, valamint az üvegbordák.

Guardian Glass

A Guardian Glass a Guardian Industries egyik fő üzletágaként a világ egyik legnagyobb üveggyártója, amely síküvegből, bevonatos üvegből és feldolgozott üvegből készült termékeket gyárt. A világ különböző országaiban, köztük Magyarországon, Orosházán, 25 float-üveg gyárat működtető Guardian Glassfloat- és feldolgozott üvegtermékei egyaránt megtalálhatóak az otthonokban, irodákban, autókban és a világ legjellegzetesebb építészeti látványosságaiban. A Guardian Glass Science & Technology Center folyamatosan dolgozik a legmodernebb technológiákat felhasználó új üvegtermékek és megoldások kifejlesztésén.

 

További információért keresse fel a www.guardianglass.com weboldalt.

 

 

Forrás: Build-Communication Kft.

 

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web