2024. április 16., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

1A B.T.K SE lőtér 2017 őszén nyitotta meg kapuit egy nagy irodaépület alagsorában. A lőtér látogatottsága rendkívüli mértékben növekedett a megnyitás óta, több mint 2000 látogatója van. Ennek következtében az irodaegyüttes és a látogatók számára is fontos, hogy megfelelő hangszigetelés legyen beépítve.

A lőtér állapota megkívánta, hogy egy nagyobb felújításba kezdjenek, amelyben a hangtechnikát, légtechnikát és a világítástechnikát fogják korszerűsíteni, és a külső és belső igényeknek megfelelően megoldani.

2A korszerűsítés első lépése a hangtechnika. Egy zárt termű lőtérben, ahol nincs megfelelő hangelnyelő anyag. A termek akusztikai tulajdonságai rendkívül rosszak: a beszédérthetőség, a hangtisztasági fok, valamint az utórezgési idő, melyek alacsony értékei rendkívül károsak is lehetnek az épületet használók számára. És akkor a lőfegyverek rendkívüli halláskárosító hatásáról még nem is beszéltünk. Természetesen a megfelelő védőfelszerelés elengedhetetlen egy ilyen sportnál, viszont nem elegendő.

A fenti igények, valamint a Heraklith termékkör kiváló akusztikai tulajdonságainak tudatában keresték fel cégünket, és kérték segítségünket.

3-wA terem szélessége és hossza sajnos elég nagy korlátott szabott abban, hogy milyen anyagot alkalmazzunk, mint hangelnyelő tábla. A választás a Heraklith fehércementes kötőanyaggal rendelkező 25 mm vastag táblára esett. Fontos volt, hogy ne vegyen el nagy teret a térből, illetve hogy a termet minél inkább világos színű anyaggal burkoljuk be. A Heraklith fehércementes változata az alapvetően sötét lőtérnek ad egy sokkal barátságosabb, világosabb árnyalatot, amely nem szűkíti a benn tartózkodók térérzetét.

4-wNovember első hetében kezdték el az oldalfalak kivitelezését, ahol favázszerkezetre kompakt csavarral rögzítették lépcsőzetes elrendezésben a fagyapot táblákat. A Heraklith könnyű megmunkálhatóságának köszönhetően egyszerű körfűrésszel lehetett testre szabni a táblákat, így a problémásabb helyeken sem volt gond megoldani a táblák felhelyezését. Az oldalfalak leburkolása körülbelül 250 m2 anyaggal, gyorsan és egyszerűen történt. A képeken láthatók az eredmények.

 

További információ: www.knaufinsulation.hu

 

 

Forrás: Knauf-Insulation Kft.

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web