2024. április 15., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

19. alkalommal ítélték oda az Üzleti Etikai Díjat Budapesten. Az 54 jelölt közül idén 10 új díjazottat ismertek el, köztük a LAFARGE Cement Magyarország Kft-t, a fenntartható körkörös gazdaságért és a helyi közösségekért tett erőfeszítéseiért.

LAFARGE Uzleti Etikai Dij 5Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta az üzleti élet rangos elismerésévé vált. A díjat László Ervin professzor, a Budapest Klub alapító elnöke, világhírű filozófus, író, számos akadémia tagja, és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapító főszerkesztője hozták létre. Céljuk az volt, hogy a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek felelős tevékenységükkel, gondolkodásukkal, a környezet és a társadalom érdekeivel összehangolt fejlesztéseikkel példát mutatnak. Az üzleti életben sikeres jelenlétükkel bizonyítékul szolgálnak, hogy a profit érdekei összeegyeztethetők a bolygó, az emberiség, a fenntartható fejlődés érdekeivel.

2018-ban a zsűri 4 kisvállalatnak, 2 középvállalatnak, 2 nagyvállalatnak és 2 multinacionális vállalatnak ítélte oda az elismerést, amelyet ünnepélyes díjátadó gálán vehettek át a díjazottak Budapesten. A zsűri a díjjal a LafargeHolcim Cégcsoport globális célrendszerével összhangban álló körkörös gazdaság helyi megvalósítását, ezen belül a zéró szén-dioxid kibocsátásra irányuló törekvését, a helyi közösségekért tett erőfeszítéseit értékelte.

LAFARGE Uzleti Etikai Dij 4 Foto Hatlaczki-BalazsA Királyegyházi Cementgyár napi működésében ugyanolyan meghatározó szerepe van az etikus üzleti magatartási kódexünknek, mint bármely más iparági szabvány. Ezért különösen értékes számunkra ez a díj, hiszen a magas minőségű termékeink mellett üzleti magatartásunkat is elismerték, amely mindennapjaink szerves részét képezi." - mondta a díjátadón Hoffmann Tamás a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Ügyvezető igazgatója.

A multinacionális kategóriában díjazott Királyegyházi Cementgyár a nemzetközi LafargeHolcim Csoport tagjaként szigorú, saját előírásokat követ az üzleti etika területén. Ez nemcsak partnerei felé jelent szabályozott és etikus magatartást, hanem a környezet megóvása, helyi közösség fejlesztése érdekében tett erőfeszítést is.

A világszerte, és Királyegyházán is elérhető felelős hulladékgazdálkodási kezdeményezése, a Geocycle, a körkörös gazdaság egyik kiváló gyakorlati példája. A másodlagos tüzelőanyagok 2014 évi bevezetése óta több mint 20 százalékkal csökkent a Királyegyházi Cementgyár szén-dioxid kibocsátása, és energiafogyasztása.

Az elérhető legmodernebb technológia melletti elköteleződés, a folyamatos fejlesztések mellett olyan projekteket is megvalósítanak, amelyekkel a helyben élő közösségek életében válnak aktív szereplővé. A cementgyár a körkörös gazdasághoz kapcsolódó egyik nagyszabású önkéntes projektje volt az elmúlt évben a 200 őshonos fa telepítése, amelyek élettartamuk során akár 550 tonna szén-dioxidot is megköthetnek.

A cementgyártás, a magas minőségű szolgáltatásnyújtás mellett kiemelt figyelmet fordítunk a helyi közösségek fejlesztésére, támogatására. Ennek érdekében indítottuk el az idei évben a LAFARGE Közösségi Érték Programunkat, amely lehetőséget teremt a helyi civil szervezetek saját fenntarthatósági programjainak megvalósítására. Kiemelendő idei önkéntes tevékenységeink közül még az „Ami neked természetes, az másnak ajándék" programunk, amelynek keretében a dolgozói juttatásként biztosított napi gyümölcs adagot szeptemberben a munkavállalóink a helyi óvodásoknak, iskolásoknak ajánlották fel. A program keretében közel 350.000 Ft értékben több mint 1000 gyerek jutott gyümölcshöz. A kampány folytatásaként novemberben a kávéról mondtak le munkavállalóink, amelynek beszerzési értékét jótékonysági főzésre, valamint a helyi közösség megsegítésére fordítunk." – számol be társadalmi felelősségvállalási programjukról Hoffmann Tamás.

 

 

Forrás: LafargeHolcim Csoport

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web