2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Budapest Remise 0535Az új budafoki kocsiszín épületének elkészültével új időszámítás is kezdődik, ahol a funkcionalitás találkozik az átgondolt építészettel, a hagyomány pedig a modernitással. A több mint egy évszázaddal az utolsó budapesti kocsiszín megépítése után létrehozott épület tetőfedése a PREFA alumínium lemezeivel készült. A nem mindennapi „közlekedésisárga" színt a budapesti villamosok színe és formája ihlette. Takács Ákos építész szó szerint új színt vitt a környékre a Budapest délnyugati városrészében épült villamos kocsiszínnel.

A budapesti villamosok korszerűsítésével az új szerelvények hossza a régiek többszöröse lett, de talán nem is sejtette senki, hogy ez a tény hamarosan egy teljes városrészt ébreszt fel csipkerózsika álmából.

 

Budapest Remise 0655KÜLÖNLEGES FORMA, EGYEDI SZÍN

Hatalmas szerepe van Budapesten a tömegközlekedésnek - elsősorban a villamosoknak - hiszen a budapestiek mintegy 60%-a tömegközlekedéssel utazik a munkahelyére. Villamos kocsiszín 1910-ben épült legutoljára Budapesten. Az elmúlt években a hálózatot kibővítették és modernizálták, így mostanra kimerült a régi kocsiszínek kapacitása. Ráadásul csak a harmada fért volna be az épületbe az új villamosoknak, mivel azoknak hossza a régiek többszöröse. Összesen 50 új villamosnak kellett helyet teremteni.

Az épület különleges formájában mindenki mást lát. Egyesek szerint egymás mellett parkoló villamosokat ábrázolnak, másoknak teljesen mást jelent.

Budapest Remise 0773Budapest Remise 0688

Számomra az első pillanattól kezdve egyértelmű volt, hogy az épület tetőjének színesnek kell lennie. A szín a koncepció fontos részét képezi. Egy szín meghatározó lehet a teljes környezet közérzete szempontjából, a városnak nem kell mindig szürkének lennie. Mivel a budapesti villamosok „közlekedésisárgák", így a kocsiszín számára is ezt a színt választottuk. A PREFA által bemutatott anyag tökéletesen megfelelt mind a technikai mind pedig az esztétikai elvárásainknak, és biztosított volt az egyedi szín szállítási határideje és rendelkezésre állása is. További fontos szempont volt számunkra az anyag hosszú élettartama, ami szintén garantált." – indokolta a szín- és anyag választást Takács Ákos építész, a kocsiszín építész tervezője, a budapesti CÉH ZRt. kreatív építész igazgatója, aki a budafoki kocsiszín tervezésekor dolgozott először a PREFA anyagaival, de már most biztos benne, hogy nem utoljára.

Budapest Remise 0790Budapest Remise 0822

Budapest Remise 0563Az épület műszaki és esztétikai szempontból is emeli a kerület építészeti színvonalát, egyben irányt mutat a környék újonnan létesülő épületei számára."- mondta Reznicsek Zoltán építész, a kivitelezést végző Horex Kft. bádogos üzem tulajdonosa. A Horex Kft. a teljes fedés felét kivitelezte, a másik felét a Puskás Művek Kft. készítette. Az alszerkezetre 0,7 mm vastag alumíniumból készült Prefalz kettős állókorcos fedés került, valóban rendhagyó színben.

Szívesen dolgozunk a PREFA termékeivel. Az anyag megmunkálása könnyű, jól harmonizál az építészeti elképzelésekkel és koncepciókkal mind a tetők, mind a homlokzatok területén. Felújításhoz is szívesen alkalmazzuk a PREFA termékeit."- mondta Reznicsek Zoltán.

 

www.prefa.hu

 

 

Forrás: Build-Communication Kft.

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web