2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Bauma-innovation-award2019A bauma előestéjén 12. alkalommal négy vállalat és egy egyetem kapott bauma Innovációs Díjat a legjobb műszaki innovációért az egyes kategóriákban. A díjat a jövő felé vezető fejlesztésekért ítélték oda: gazdaságosak, környezetbarátak, megvalósíthatóak és különös figyelmet fordítanak az emberekre munkakörnyezetükben.

A VDMA, a HDB (német építőipari szövetség), a ZDB (német építőipari konföderáció), a bbs (német építőanyag-szövetség) és a Messe München háromévente osztja ki a bauma Innovációs Díjat. Ez alkalommal 138 pályázat érkezett, 64% Németországból és 36% külföldről. Gép kategóriában 53 pályázat érkezett, 44 a komponensek és digitális rendszerek kategóriába, 5 az építési munka/építési folyamat/építési módszer kategóriába, 18 a kutatás,  tudomány kategóriába, valamint 18 pályázat a tervezési kategóriába.

Kapolódó cikk(ek):
A bauma Innovációs Díj jelöltjei
bauma 2019: több kiállító, több látogató, több lehetőség

A pályázóknak több kiválasztási fordulóban kellett részt venniük, és meg kellett felelniük bizonyos feltételeknek: mennyire magas a digitalizálás szintje, mennyire fejlett és felhasználóbarát, és természetesen, hogy az innováció mennyire gazdaságos. A külső megjelenés és az ergonómia szintén szerepet játszott. A Design kategóriában a forma és a funkció kombinációja volt döntő jelentőségű.

DÍJAZOTTAK

Gép kategória: Herrenknecht AG – E-Power Pipe®

herrenknecht Az E-Power Pipe® egy árokásás nélküli módszer a földalatti kábelek gazdaságos és környezetbarát telepítésére. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy a kis átmérőjű meghajtók tízszer hosszabb szakaszon, sekélyebb mélységben nagy pontossággal és sebességgel működjenek.

 

mobaKomponensek, digitális rendszerek kategória: Moba Mobile Automation AG – PAVE-TM rétegvastagság mérés

A PAVE-TM a világ egyetlen olyan rendszere, amely az automatikus rétegvastagság mérésére szolgál az útépítésben. Az úttörő rendszer folyamatosan mutatja a kövezett aszfaltréteg vastagságát, ezáltal csökkenti a kézi mérések számát, támogatja az útburkoló csapat munkáját. Az új, rétegvastagságra specializált CSMT-300 ultrahangos érzékelő lehetővé teszi a tűréshatáron belüli pontos munkát.

 

max boegelÉpítési munka/építési folyamat/építési módszer kategória:  Max Bögl Stiftung & Co. KG – Worldwide. The Mobile Fabrication

A Max Bögl Wind AG hibrid tornyai magas emelési magasságukról ismertek, és hozzájárulnak a szélenergiával történő hatékony villamosenergia-termeléshez. A mobil gyártásnak köszönhetően a betonelemek gyártása a világ bármely pontján lehetséges.

 

Kutatás, tudomány kategória: Müncheni Műszaki Egyetem, Anyagáramlási és Logisztikai Tanszék – Driver guidance 4.0

Az „Építési terület 4.0 az AR és a BIM segítségével" egy teljesen új holografikus technológiát hoz a kivitelezési helyszínre. A technológia segítségével a virtuális 3D-s építési modellek, a hozzáférési utak, a veszélyzónák és a tárolóterületek, a mennyiségi és költségadatok, valamint egyéb információk a tényleges objektumokra helyezhetők el a vegyes valóságot bemutató eszközökkel, például a Holo-Lens segítségével. Ez egy pillanat alatt megadja az összes fontos helyszíni információt például a gépkezelőnek vagy a tervezőnek anélkül, hogy az egyes terveket át kellene nézni.

 

liebherr-intusi-interactive-user-interface-300dpiDesign kategória: Liebherr-Hydraulikbagger GmbH – INTUSI Intuitives User Interface

Ez az innovatív, adaptív és intuitív működési koncepció forradalmasítja az építőgépek közötti kommunikációt. Az INTUSI összeköti a Liebherr építőipari gépeket és rakodókat az IoT technológia segítségével, és egy intelligens működési logikát ötvöz az okos gépintelligenciával. Az INTUSI-val a Liebherr teljesen új, modern vezérlési környezetet hozott létre.

 

További információ: www.bauma-innovationspreis.de

 

 

Forrás: VDMA

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web