2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Roto Bissendorf NickelAz elmúlt években az egyik legfontosabb szempont lett a legtöbb építőanyag, és így a tetőablakok esetén is a gyors beépítés. A Roto tetőablakok előszerelve kínálják a szakszerű kivitelezéshez szükséges részleteket, így ez mindenképp pénzben is kifejezhető előnyt jelent, hiszen a jó tetőfedő számára minden perc érték.

A kivitelezést segítő elemek szakszerű beépítésének műszaki támogatása bármilyen tetőhajlásszög, csoportos beépítés vagy térdfal ablakkal történő kombináció esetén biztosított.

Manapság olyan tulajdonságok kerülnek központba az építési termékek esetében, amelyek a magyarországi építkezéseken korábban nem voltak fontosak. 10 évvel ezelőtt már a nyugati országokban is a gyors és egyszerű beépítést és a kivitelezést segítő szerkezetek voltak keresettek, míg hazánkban ennél sokkal lassabb volt a folyamat, amely e tulajdonságok fontosságát hozta.

A jelenleg tapasztalható szakemberhiány és a szakképzett kivitelezők túlterheltsége miatt ma már itthon is új trend lett mindaz, amit a Roto már régóta kínál: a gyárilag előszerelt tetőablakok gyors és pontos beépítése fókuszba került.

Roto Vizzaro csatlakozas eszkozokDe nézzük, hogy a beépítésre kompletten előkészített Roto tetőablakok milyen műszaki kérdések megoldását teszik a gyorsaság mellett nagyeséllyel reklamációmentessé is.
Ha párásodik a tetőablak vagy körülötte beázás tapasztalható, akkor a megrendelő első gondolata, hogy rosszul döntött és a tetőablak nem megfelelő minőségű. Ez az esetek többségében azonban nem így van.

Manapság a 3-rétegű üvegezés az építkezők számára a tetőablakok esetén is a minőség legfontosabb, sőt gyakran egyetlen jellemzője lett. Ennek ellenére a kiemelten jó üveggel ellátott tetőablak és a remélhetőleg jól kivitelezett tető összeépítése gyakran válik a tető gyenge pontjává.

Roto epitesz prosiTermészetesen nem csak az üvegezés rétegeinek száma fontos, a kulcs a helyes kivitelezés, amelyben a Roto tetőablakok gyári előkészítése segít.

A feladat a tetőablak beépítése közben átvágott héjalás, légzáró, páraáteresztő alátétfólia és persze a szigetelés és belső párazáró fólia síkjának szakszerű visszaállítása. A Roto gyárilag előszerelt tetőablakainak elemei kifejezetten ezek elkészítését teszik szakszerűvé, sőt gyorsítják is – bármilyen tetőhajlásszög esetén, akár a trendi csoportos beépítés vagy térdfal ablakkal kombinált kialakítás esetén is.

A megrendelő tetőablak beépítésének csak végeredményét látja: a burkolókeret szépen lezárja a csatlakozást. Szakemberként azonban ezzel nem elégedhetünk meg. Különösen, ha az építkezés ellenőrzése közben a tetőhöz jutunk, ragaszkodjunk ahhoz, hogy megnézhessük, hogyan történt az átvágott hőszigetelés és a fóliarétegek folytonosságának helyreállítása. Na és persze ne engedjük, hogy a kivitelező ennek megoldását a gipszkartonosra bízza azzal, hogy a „gipszkarton majd jól odaszorítja", mert az legfeljebb eltakarja a későbbi beázás okát.

A tetőablak gyors és szakszerű beépítését számos Roto-megoldás segíti. Leggyakoribb probléma ugyanis éppen az, hogy a belső párazáró fólia csatlakozása nincs megoldva, így a beltérből a szerkezetbe jut a pára. Egyes számítások szerint egy-egy tetőablak miatt akár évi 100 l nedvességről is szó lehet. Ha a Roto ablakra gyárilag elhelyezett csíkhoz ragasztjuk a párazáró fólia szélét, nem bízzuk a helyzetet sem a véletlenre, sem a kivitelezés további résztvevőire.

Roto WDF R8 H 3fach Roto WDF R8 NE

A tetőt a tetőablak csatlakozásánál a fóliagallér szabályos ragasztásával és nem a gyakran használt tűzéssel kell légzáróvá tenni. A végeredményt pedig egyszerű ellenőrizni: ha hajszárítóval át tudunk fújni, akkor a porhónak és egyéb nedvességnek sem okoz majd gondot a szerkezetbe jutás.

A Roto tetőablak vízzáró csatlakozását az ablakra szerelt speciális sín és az előformázott ragasztó fülek biztosítják. Ezekkel és a hozzá tartozó speciális ragasztóval még a sarkoknál is könnyű a kivitelezés, ahol a vágás miatt nehézkes lehet a pontos munka.

8btl3 Roto s-profilRoto-profil

Bárhogy is járunk el, egy tetőablak mindig kiemelkedik a tető síkjából (6-12 cm-re), így a megfelelően vastag hőszigetelés semmit sem ér, ha a tok szerkezetének oldala védtelen marad. Ezt a helyzetet a gyárilag előszerelt hőszigetelő csomaggal oldhatjuk meg.

pro con ezb asa 002 rotoA Roto tetőablakok gyári kialakítása tehát egyértelműen a beépítés szakszerűségét és annak gyorsaságát szolgálják. Az ablakokba épített külső fóliagallérral, a vízzáró csatlakozást segítő ragasztószalaggal, az előszerelt Hőszigetelő Csomaggal, vagy a külön rendelhető hőszigetelt vízzáró csatlakozással csökkenthető az élőmunka, és biztonsággal kínálható a szükséges műszaki tartalom.

 

Tovább a Roto oldalára

 

 

Forrás: Build-Communication Kft.

 

 

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web