2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

20190507 oroshaza guardian 010A Guardian Glass Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, Dávid Zoltánt, Orosháza polgármesterét, David Kostelancik-ot az USA magyarországi követtanácsosát, Kovács Tamás Ivánt, Magyarország belgiumi és luxemburgi nagykövetét, valamint Marc Ungeheuer-t, Luxemburg ausztriai és magyarországi nagykövetét is üdvözölhette a vállalat új, laminált üveg gyártósorának hivatalos átadásán, Orosházán, a cégcsoport síküveggyárában.

A Guardian Glass azért döntött a laminált (ragasztott) üveg gyártósor beruházása mellett, mert a laminált üvegtermékek iránti egyre jelentősebb kereslet mutatkozik Európában. A legmodernebb technológiával működő gyártósoron a hagyományos és bevonatos laminált üvegek gyártásán kívül speciális termékek, többek között hangszigetelő-, vastag-, bevonatos- és színes laminált üvegek előállítására is van lehetőség.

Ez a laminált üveg iránti egyre növekvő kereslet három tendenciára vezethető vissza:

  • Európában az egyes országok szabályozásai külső nyílászárók és beltéri üvegek esetén is megkövetelik a biztonságos üvegek használatát, amelyhez a laminált üveg a leghatékonyabb megoldás.
  • Az épületek belsejében egyre nagyobb az igény a természetes fényre, így egyre több energiahatékony ablakra van szükség, amelyhez viszont jobb mechanikus ellenálló képességű és biztonságos laminált üvegek kellenek.
  • Az ipari és lakossági épületek esetében egyaránt növekszik az igény a zajcsökkentésre, ami miatt megnövekedett a hangszigetelő laminált üvegek iránti kereslet.

20190507 oroshaza guardian 003A Guardiannél hiszünk abban, hogy egy vállalkozásnak fontos szerepe az emberek életminőségének jobbá tétele. A legkülönbözőbb emberi szükségletek kielégítése során az üveg alapvető fontosságú. A természetes fényben gazdag, kényelmes lakótér iránti igény 50 év múlva is létezik majd, illetve az igény arra, hogy megóvjunk és megőrizzünk azt, amit látunk, szintén nem fog változni. A lakóépületeinket pedig a dupla üvegezés helyett egyre inkább tripla üvegezéssel építjük majd, ami összességében azt eredményezi, hogy még nagyobb lesz az üvegtermékek iránti igény Európában."– mondta a megnyitón a Guardian Glass alelnöke és a Guardian Europe ügyvezető igazgatója, Guus Boekhoudt. – „Minden adott ahhoz, hogy vállalatunk hatékonyan reagáljon a megnövekedett igényekre: stabilan jelen vagyunk Európában, termékskálánk rendkívül széles, és vállalkozásunk célja az ügyfeleink számára történő értékteremtés."– tette hozzá.

Az új, automata gyártósorról már most 150 teherautónyi laminált üveg kerül le, amely elsősorban Magyarországon, Romániában és a Balkán országaiban kerül piacra.

Az új gyártósor a Guardian Glass 2016-ban megkezdett átalakításainak következő, logikus lépése, amelynek során megindult az átállás a hagyományos, tiszta síküveg gyártásról a Guardian nagyobb fényáteresztő képességű Guardian ExtraClear® üvegének előállítására. Mindez a cég válasza az új trendre, amely szerint növekszik az igény az épületeken belüli egyre nagyobb mennyiségű természetes fény iránt.

A Guardian Glass Orosháza mellett összesen tíz európai országban működteti síküveggyárait: többek között Częstochowaban, Lengyelországban, Thalheimben, Németországban és Ryazan és Rostov városaiban, Oroszországban.

 

További információ: www.guardianglass.com

 

 

Forrás: Build-Communication Kft.

 

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web