2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

MAR 8069Új, exkluzív kialakítású telephelyének megépítésekor a Stefinox Kft. a MAPEI széles termékkínálatából – építéskémia, ipari padló, hidegburkolás, hőszigetelés és homlokzati bevonatok – válogatott. A TRE-MEN Kft. mint generál- és szakipari kivitelező vett részt a projektben, amit cikkünkben bemutatunk.

IPARI PADLÓ

Az épületben kialakított látványos és dekoratív ipari padlóhoz az ULTRATOP LOFT rendszert alkalmazták sötétszürke árnyalatban. A megálmodott belső tereket a minimál stílus és az ipari design jegyében alkották meg.

Projektadatok
Beruházó: Stefinox Kft.
Helyszín: Sóskút
Kivitelezés éve: 2018
Generálkivitelező: TRE-MEN Kft.
Szakipari kivitelezés: TRE-MEN Kft.
Építéskémia: MAPEPUR ROOF FOAM M
Homlokzati hőszigetelés: MAPETHERM rendszer
Hidegburkolás: ADESILEX P9, KERACOLOR FF FLEX, MAPESIL AC
Ipari padló: PRIMER SN, ULTRATOP LOF

Az elképzeléshez ideális megoldást nyújtottak az ULTRATOP LOFT termékek. Az ULTRATOP LOFT a Mapei viszonylag új, de máris közkedvelt terméke. A rendszer ideális elegáns, a terek díszét adó, erős struktúrájú beltéri padló- és falbevonatok kialakításához. A kivitelezők és felhasználók számára kedvező a termékek könnyű kezelhetősége, sokoldalú felhasználhatósága és kiváló kopásállósága, így a jelentős gyalogos forgalomnak kitett helyekre is kiváló megoldás. Kifejezetten ajánlott üzletekbe, éttermekbe, recepciókhoz, kávézókba, hotelekbe vagy kiállítótermekbe, de szinte minden térben jól felhasználható. Az ULTRATOP LOFT bevonat állaga lehetővé teszi, hogy csök-kentett vastagságban függőleges felületeken is alkalmazzák. Mivel széles színválasztékban elérhető, ezért lehetőséget nyújt a felhasználóknak arra, hogy eredeti és egyedülálló felületeket hozzanak lére.

MAR 8174HŐSZIGETELÉS ÉS HOMLOKZATKIALAKÍTÁS

Az új épületrész homlokzatának kialakításhoz a MAPETHERM rendszert alkalmazták. A hőszigetelés kialakításához MAPETHERM EPS lemezeket alkalmaztak, a tűzvédelmi előírások miatt kőzetgyapot sávok beépítésével. Az EPS lapok ragasztásához és a dűbelezést követően a felület átsimításához a MAPETHERM RAGASZTÓTAPASZ-t alkalmazták. Megerősítésként MAPETHERM NET üveg-szövethálót ágyaztak be a simító rétegbe. A kőzetgyapot elemeket MAPETHERM KŐZETGYAPOT RAGASZTÓVAL ragasztották fel a felületre. A homlokzat felü-letének kialakításához a QUARZOLITE BASE COAT alapozót, a QUARZOLITE TONACHINO vékonyvakolatot és az ELASTOCOLOR PITTURA festéket alkalmazták fehér és szürke színben.

MAR 8114HIDEGBURKOLÁS

A beltéri hidegburkolás során a lépcsőkön és a vizes helyiségekben a normál méretű lapokhoz az ADESILEX P9 ragasztót használták, a fugázáshoz a KERACOLOR FF FLEX terméket, a negatív csatlakozásokba a MAPESIL AC szilikonos tömítőanyagot alkalmazták.

 

 

www.mapei.hu

 

 

 

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web