2024. április 15., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

Befejeződött Békéscsabán a városi szennyvízhálózat bővítése, az elkészült rendszert ma ünnepélyes keretek között vette át Vantara Gyula polgármester. A fejlesztés során összesen 250 kilométernyi új vezeték épült ki, ezzel 9400 család szennyvízproblémája nyert végleges megoldást. A beruházással fontos környezetvédelmi célok teljesülnek, a háztartások szennyvize többé nem károsítja a város talaját, természeti értékeit.

Az országos jelentőségű, közel 16 milliárd forintból megvalósuló fejlesztés része a szennyvíztisztító telep korszerűsítése is, mely év végére fejeződik be. A projektet Békéscsaba Város Önkormányzata az Európai Unió Kohéziós Alapja és a Magyar Állam támogatásával valósítja meg.

A beruházást megelőzően Békéscsaba csatornázottsága 61%-os volt, a fejlesztés eredményeként pedig közel 100%-os lett. A 2010 májusában induló, intenzív kivitelezési munkák eredményeként városszerte összesen mintegy 250 kilométer vezetéket fektettek le az eddig ellátatlan területeken. Az új szennyvízrendszert 171 kilométernyi gerinc- és nyomóvezeték, valamint 9436 db házi bekötővezeték alkotja.

A fejlesztés keretében emellett sor került 34 meglévő szennyvízátemelő felújítására és 31 új átemelő építésére. Az új hálózat megépítésével 9400 család is a korszerű szennyvízelvezetés részévé válhat, hiszen az elkészült vezetékek ellenőrzését követően 2012 végére minden érintett család megkapta a rákötéshez szükséges hivatalos engedélyeket.

A most megépült új szennyvízhálózat Békéscsaba jövőjét határozza meg. A csatorna kiépítésével a szennyvíz többé nem károsítja Békéscsaba talaját, és hozzájárul ahhoz, hogy ivóvízbázisunkat, természeti értékeinket megóvhassuk. Teljesült az, amire városunk és 9400 csabai család több évtizede várt." – fogalmazott Vantara Gyula polgármester az új hálózat ünnepélyes átadásán.

A szennyvízhálózat megépítése új fejezetet jelent az érintett családok és a város egésze számára. A csatlakozó háztartások végleg megszabadulhatnak a szippantás okozta kényelmetlenségtől, értékesebbé válnak az ingatlanok. A háztartások szennyvize többé nem terheli a környezetet, hanem a csatornahálózaton keresztül közvetlenül a fejlesztés keretében megújuló szennyvíztisztító telepre jut.

A békéscsabai szennyvízberuházás itt azonban nem áll meg, a környezetvédelmi eredmények a szennyvíztisztító telep párhuzamosan zajló, ez év végéig tartó korszerűsítésével válnak teljessé. A fejlesztés nyomán a városi szennyvíz megtisztítását, a keletkező szennyvíziszap kezelését és komposztálását a legkorszerűbb technológiák biztosítják, így az Élővíz-csatornába érkező, megtisztított szennyvíz a legszigorúbb hazai és nemzetközi előírásoknak is megfelel majd.

Forrás: Double Decker PR Ügynökség

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web