2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

2013. április 8-12. között a ComVac szakvásáron az Atlas Copco vállalat a „Levegő mesterei" mottóval mutatta be legújabb vívmányait a kompresszortechnológia, ipari gázmegoldások, vákuumszivattyúk, légkezelő berendezések és szervizelés területén.

A cég standjára látogatók komplett berendezéseket nézhettek végig, beleértve kompresszorokat, légkezelő és ipari gázgenerátorokat, és megtekinthették, hogyan nézne ki egy berendezés saját üzemükben. Az idén 140. évfordulóját ünneplő vállalat számos új fejlesztést mutatott be, amelyek közül több világpremierje a ComVac szakvásáron volt.

Az idei év fénypontja: egy új mérföldkő a kompresszortechnológia területén

A látogatók egy új típusú, 30 kW alatti teljesítményű, változtatható fordulatszámú meghajtással ellátott kompresszort ismerhettek meg, amely áttörést jelent az energiahatékonyság, az ökológiai lábnyom és teljesítmény területén. Minden vásárlói szegmensnek és alkalmazási területnek megfelelő lesz.

Koen Lauwers, az Industrial Air Division marketingvezető-helyettese szerint: „1994-ben az Atlas Copco vállalat úttörőként mutatta be a változtatható fordulatszámú meghajtást, és most egy olyan innovációt mutatunk be, amely ismét mérföldkövet jelent a kompresszoriparban. Ezt az új kompresszort kizárólag házon belül fejlesztettük ki, és magában foglalja a kompresszortechnológia területén meglévő összes szaktudásunkat és know-how-nkat".

Szintén első alkalommal került bemutatásra több termék, amelyek teljesítménye és energiahatékonysága javult:

A GA olajbefecskendezéses csavarkompresszorok új családja

Az új GA generációhoz tartozó kompresszorok nagyobb hatékonyságot, hosszabb üzemidőt és rendelkezésre állást, könnyebb szervizelést, valamint intelligens vezérlést és felügyeletet kínálnak: sőt, mi több, akár 10 %-kal jobb teljesítménnyel is büszkélkedhetnek.

Új légfúvóval bővült a ZS csavarelemes család

A ZS sorozat az általában 30 %-kal nagyobb energiatakarékosságáról ismert a hagyományos forgódugattyús fúvókhoz viszonyítva a kisnyomású alkalmazások széles  tartományát tekintve. Ide tartozik például a szennyvízkezelési folyamat részét képező  levegőztetés. Ezek a kompresszorok rendelkezésre állnak beépített, változtatható  fordulatszámú meghajtással (VSD) és 100 %-ban CLASS 0 tanúsítással rendelkeznek  (ISO8573-1).

A ZE VSD kompresszorcsalád bővítése

A ZE VSD alacsonynyomású kompresszorok minimális energiafelhasználás mellett  szabályozható légáramlást biztosítanak. Használatra kész kompakt berendezések, beleértve  az elektromos kapcsolószekrényt, utóhűtőt, és a beépített változtatható fordulatszámú  meghajtást (VSD). A kompakt kialakítás miatt nincs szükség kiegészítőkre, így a telepítési  idő minimálisra csökkenthető.

A ZM olajmentes, többfokozatú centrifugál légfúvó új technológiája

Ezek a fúvók (nyomás és vákuum), amelyek számos alacsonynyomású levegő és gáz alkalmazásnál használhatók, fokozott megbízhatóságot és hatékonyságot biztosítanak.

Olajmentes centrifugál kompresszorok beépített intelligenciával

A legújabb ZH 350+ kompresszorcsalád tagjai csatlakoztathatók központi vezérlőkhöz felhasználásuk optimalizálása érdekében. Minden egyes kompresszor üzembe helyezésre készen kerül leszállításra, beleértve a belső csővezetékeket, beépített hűtőket, motort, vezérlő rendszert.

„Mindent egy helyen:" sűrített levegő, vákuum, és ipari gázok

Az Atlas Copco-nál „mindent egy helyen" lehet beszerezni teljes berendezésekhez, beleértve a vákuumszivattyúkat is. Olajtömítésű lapátok és olajtömítésű csavarszivattyúk sorával az Atlas Copco vállalat az üzemeket teljes, megbízható, hatékony rendszerekkel látja el a nagyobb teljesítmény eléréséhez. A sűrített levegős berendezések és vákuumszivattyúk mellett a látogatók nitrogén és oxigéngenerátorok teljes skáláját tekinthetik meg. Az Atlas Copco vállalat első alkalommal mutatta be az elővákuumos ipari alkalmazásra szánt vákuumszivattyúk új családját.

XD550-3600 – Kompressziós hővel regeneráló adszorpciós szárítók új családja

Az ebbe a családba tartozó szárítók nem használnak sűrített levegőt az ún. Zero Purge hűtésnek köszönhetően. Két változatban rendelhető. Az egyik garantált -40°C harmatponthoz, a másik harmatpont-eltolást alkalmaz. Az utóbbi nem rendelkezik kiegészítő fűtéssel, ugyanakkor néhány Wattra csökkenti az energiafogyasztást az elektronikus vezérlőpanelen.

Egy újdonság a kompressziós hővel regeneráló forgódobos szárítók családjában

Az új ND 1000 szárító főbb jellemzői közé tartozik a megbízható működés, az egyedi kialakítás pedig alacsony üzemeltetési költségeket biztosít. Sőt mi több, az energiahatékonysága kiemelkedő! Az ND 1000 100 %-ban sűrített levegő veszteségmentes légszállítást nyújt, ami nagyobb energia megtakarítást eredményez. Ez teszi egyedivé a piacon.

A szűrők új generációja

Az új PD 150 nagy hatékonyságú finomszűrők kivételes áramlási utat biztosítanak a szűrőházon és a betéten keresztül. Ez csökkenti a levegő turbulenciáját és a nyomáseséseket, valamint alacsonyabb nyomásbeállítást tesz lehetővé a rendszeren.
Az eredmény jelentős energia megtakarítás a termelési megbízhatóság és hatékonyság mellett, kompromisszum nélkül.

A szolgáltatás szintjének emelése

Az új Atlas Copco SmartLink csatlakozó program egy könnyen telepíthető, az egyéni igényekhez illeszkedő felhasználóbarát adatfelügyelő program. Teljes betekintést kínál a vállalatok számára saját sűrített levegő előállításukba. A SmartLink segíti a lehetséges problémák előrejelzését (és előreláthatóságát). Megmutatja, hogyan optimalizálható a gyártás és hol takarítható meg energia.

A SmartLink olyan fejlesztés, amely a karbantartást és szervizelést magasabb szintre emeli. A kapcsolat, adatfelügyelet, adatkinyerés, és a „business intelligence" okos használatával a SmartLink elősegíti, hogy az ügyfelek jobb képet kapjanak berendezéseik karbantartási szükségleteiről. Ezzel a maximálisra növelhetik a termelési időt, illetve, ahol csak lehetséges, az energiafogyasztás minimalizálásával csökkenthetik a működési költségeket.

Forrás: Atlas Copco

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web