2024. április 14., vasárnap

UJ HONLAP BANNER 250 100

Legfrissebb szám

Eptech 2018 12 B1-tartalom

 

fapedit-banner

Facebook

Hirdetés

dimag x me 120x240

VISSZA AZ ELŐZŐ OLDALRA

Tanácsadó neve Titulusa Témakör Önéletrajz
Becze Norbert
értékesítési és műszaki szaktanácsadó Épületek hőszigetelése
Bachl Kft., Dél-Dunántúli régió (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye, Zala megye)
Czabarka Mihály okl. gépészmérnök, közgazdász, beruházás-lebonyolító, épület energetikai tanúsító, társasház kezelő "Energiapazarló társasházakat gyógyít". Társasházi és szövetkezeti lakóépületek energiahatékony felújítása, pályázattal vagy anélkül Szakterülete a társasházi felújítások lebonyolítása, több mint 6.000 lakás felújításával, 100%-os pályázati eredménnyel. Az Energiaklub LEAF nevű nemzetközi projektjének hazai szakértője volt, ahol 4 konkrét lakóépület közös döntéseinek nehézségeit vizsgálták. Az elképzelés megálmodásától kezdve segítséget nyújt a megvalósítás nehézségei, kockázatai felmérésében, az akadályok elhárításában, a pályázati felkészülésben, a közgyűlési döntés előkészítő anyagok elkészítésében, a pályázatok megírásában, és a folyamatok menedzselésében, a műszaki felmérésekben, a tervezésben, az energetikai koncepció megalkotásában, a finanszírozás megteremtésében, a tényleges megvalósításban. Gondolkodást, döntést, pályázatot, épületet formál.
Czuprák Attila építészmérnök, építési műszaki ellenőr, felelős műszaki vezető Szerelt szerkezetek, könnyűszerkezetek Szakterületei a hagyományos és a könnyűszerkezetek; rétegrendek, csomópontok, acélvázas könnyűszerkezetes technológia fejlesztése, az épületek tervezési, gyártmánytervezési feladatai, a gyártás, kivitelezés irányítása.
Dr. Bedő Katalin építészmérnök, jogász Jogi tanácsadás 1999-2001 között vezette Sopron Megyei Jogú Város elsőfokú építésügyi hatóságát, majd 2003-ban egy főváros-közeli nagyközségben tapasztalta meg az elsőfokú hatósági munka iránt támasztott szakmai és egyéb elvárások természetét.
2003-2014 között a központi közigazgatásban dolgozott, végig kísérve az építésügy számos átszervezését mind a szakmai irányítás, mind az első- és másodfokú hatóságok területén. Ez idő alatt – a szakmai kommunikáció vidékére tett rövid kitérő után – az építésügyi és az építésfelügyeleti hatóságok szakmai irányításáért felelt.
Több szakkönyv társszerzője, szakmai cikkek szerzője. Az ELTE Jogi Továbbképző Intézet oktatója, számos szakmai előadás, oktatás, továbbképzés előadója.
2014. novemberétől ügyvédként tevékenykedik, elsősorban az építésjog területén.
Fáy Piros építészmérnök Tervezés  
Felföldi Imre kivitelezési szaktanácsadó Hőszigetelés, Passzívház, Épületek légtömörségének mérése - Blower Door teszt, hőkamerás vizsgálatok, MAPASZ Épületenergetikai Minősítési Rendszer MAPASZ elnökségi tag, a Thermofloc Kft. ügyvezetője, az innovatív megoldások tanácsadója,emberbarát szigetelési rendszer szakember.
1998 óta foglalkozik a Thermofloc hő-és hangszigetelő rendszer magyarországi forgalmazásával és beépítésével. Hazánkban az elsők közt kezdett épületdiagnosztikai mérésekkel, hőkamerás felvételekkel és légtömörség méréssel foglalkozni. Célja a szakszerűen feltárni az épületszerkezeti hibákat, tapasztalatait megosztani másokkal, így hazai egyetemeinken, szakmai konferenciákon tart élvezetes szakmai előadásokat. A MAPASZ szakembereinek egybehangzó javaslatára 2014-ben Nemzetgazdasági Minisztériumi elismerésben részesült.
Gabula András klímatechnikus Korszerű gépészeti megoldások (légtechnika), szellőztetés, passzívház-gépészet, MAPASZ Épületenergetikai Minősítési Rendszer MAPASZ vezetőségi tag, Légkomfort Kft. ügyvezetője,
Jelenleg a MAPASZ kollégái és termékei felhasználásával egy MAPASZ Szuperior Épületminősített passzív bemutatóházon dolgozik.
Kérdések, melyekre választ, tanácsot kaphat:
- Fűtés, hűtés, légkezelés
- Szellőztessünk, vagy ne?!
- Eneregiatudatos megoldás
- Profi légkezelés: allergiamentes otthon
- Zaj, pollen, allergia: házon kívül
Gál László
okleveles építészmérnök, az ÉMSZ alapító tagja és két évig alelnöke, a Zöldtetők Országos Szövetségének alapító tagja Vízszigetelés
A Szilikátipari Tudományos Egyesület Szigetelő szakosztályának vezetőségi tagja. A Vízszigetelésre specializálódott, 23-éve kivitelező és tervező tevékenységet végző, az „Év tetője" pályázaton többször díjazott G&B Elastomer Trade Ipari és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.
Gáspár Béla
értékesítési és műszaki szaktanácsadó Épületek hőszigetelése Bachl Kft., Dél-alföldi régió (Heves megye, Nógrád megye, Bács-Kiskun megye, Békés megye, Csongrád megye, J-N-Sz megye)

Gulyás István
építészmérnök, épület-energia-hatékonysági szakértő Kivitelezés, felújítás Szakmai munkássága keretében lefektette a panelépületek külső hőszigetelése átfogó projektmenedzsmentjének alapjait, majd kidolgozta ennek gyakorlati megvalósítási rendszerét. Az itt szerzett tapasztalatokat felhasználva kidolgozta a Zöldotthont Mindenkinek programot.
Iváskovics Róbert
értékesítési és műszaki szaktanácsadó Épületek hőszigetelése Bachl Kft., Észak-alföldi régió (B-A-Z megye, Hajdú-Bihar megye, SZ-SZ-B megye)
Janurik Csaba építészmérnök, szakipari szaküzem-mérnök, építésztervező szakmérnök, építési műszaki ellenőr, felelős műszaki vezető  Szerelt szerkezetek, könnyűszerkezetek  Országos Szakipari Vállalatnál fejlesztőmérnökként kezdte pályafutását. Szakterületei a szerelt szerkezetek; könnyűszerkezetek, víz- és hőszigetelések. Jelenleg a Horizont Global Kft. főmérnöke, ahol feladati közé tartozik az acélvázas könnyűszerkezetes technológia honosítása, fejlesztése, az ÉMI engedélyezések előkészítése, az épületek tervezési, gyártmánytervezési feladatai, a gyártás, kivitelezés irányítása. 
Józsa Árpád okleveles építészmérnök Készházépítés A győri Hild József Építőipari szakközépiskolában tanultam meg a szakma alapjait, amit a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán mélyítettem el.
Az egyetem elvégzése után 1982-től 91-ig az akkor kezdődő kisvállalkozói szektorban egyszerre végeztem tervezői és mérnök társaimmal kivitelezői munkát, amik nagyrészt a magánépíttetők igényeinek kielégítését szolgálta. A vállalkozói szemlélet és az új technológiák alkalmazása még az IKV műszaki részlegénél is része volt a tevékenységemnek, ahol nem csak az épületek jó karban tartásának szükségszerűségét és módját ismertem meg, hanem kiváló szakmunkásokkal és műszaki szakemberekkel dolgozhattam.
A 10 év alatt szerzett tapasztalatokra alapozva és az új technológiák és szerkezetek iránti érdeklődéstől vezetve indítottam építőmérnök feleségemmel 1992-ben a favázas könnyűszerkezetes építési technológiára alapozott vállalkozásunkat, a Nebraska Mérnöki Kft.-t. Az energia-takarékos építési mód, mint felismert szükségszerűség az elmúlt 25 év során a saját technológiánk folyamatos fejlesztésére inspirált. Az elmúlt években családi házak és nyaralók sokasága mellett csarnoképületeket és szállodabővítést is végeztünk, amelynél a hagyományos technológia ötvözésre került a könnyűszerkezettel és egyéb különleges építészeti megoldásokkal.
Ma is a természeti és épített környezet megóvása vezérli a tervezési, fejlesztési és építési tevékenységünket, ehhez kívánok hozzájárulni az építkezni vágyók tájékoztatásával és tudásunk megosztásával ismereteik megalapozásához.
Józsáné Prejczer Zsuzsanna
statikus tervező Készházépítés Szakmai tanulmányaimat a győri Hild József Építőipari Szakközépiskolában kezdtem, ezután a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karának Szerkezetépítő szakán végeztem 1986-ban.
Magasépítési Tervező Vállalatnál dolgoztam statikus tervezőként 1987 és 1990 között.
Társtervezőként részt vettem a Honvéd Kórház, az MTA SZTAKI új épületének és több iskola és irodaépület tervezésében.
Az Ornamentika Épületszobrász Kft. budapesti képviselet vezetője voltam 1994 és 2004 között. Több régi kúria és kastélyépület felújításának a tervezésében és megvalósításában vettem részt.
Közben folyamatosan részt vettem a férjemmel közös tulajdonú cégünk tevékenységében, a Nebraska-Ház Építési Kft.-ben, amely vállalkozással könnyűszerkezetes, favázas házakat építünk.
Több mint 150 családi házat építettünk Budapest agglomerációjában és az egész ország területén.
Az általunk épített házak többsége a saját terveink alapján készülnek el.
Szívesen végzem az épületek külső és belső megjelenésének tervezését, az építtetők részére tanácsokat adok a belsőépítészeti kialakításban is, amit igény esetén megtervezek.
Kéri Zsolt
értékesítési és műszaki szaktanácsadó Épületek hőszigetelése Bachl Kft., Budapest és Pest megye
Lestyán Mária építésztervező szakmérnök Tűzvédelem TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség elnökségének tagja, Építészeti Tűzvédelmi Tagozatának vezetője, Rockwool Hungary Kft. szakmai kapcsolatokért felelős igazgatója, az A1 Hőszigetelő-anyag Gyártók Egyesületének Elnöke 
Nagy Attila
értékesítési és műszaki szaktanácsadó Épületek hőszigetelése Bachl Kft., Észak-Dunántúli régió (Gy-M-S megye, Komárom-Esztergom megye, Vas megye, Veszprém megye, Fejér megye)
Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök-tanácsadó Épületek hőszigetelése Felsőfokú tanulmányait a Bánki Donát Műszaki Főiskola gépészmérnöki szakán kezdte, majd szintén ezen intézmény keretein belül Műszaki Környezeti szakmérnöki képesítést szerzett, továbbá tanulmányokat folytatott a Budapest Műszaki Főiskola Műszaki menedzser szakán és az Ybl Miklós Műszaki Főiskola építészmérnöki szakán. 2003-tól a BACHL Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. alkalmazástechnikai mérnök-tanácsadója.
Varró Beáta faanyagszakértő Faanyagvédelem  

 

 

VISSZA AZ ELŐZŐ OLDALRA

Keresés

mehi-banner-media 120x240

Támogatóink:

logo austrotherm-web

 

Hazicincer-logo-web

 

horizont logo vector

 

Legkomfort logo

 

Nebraska web 

 

PD-logo-szlogennel-web

 

ursa-logo-w