2024. április 23., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

Bramac Cool illusztracio 2Az előírások fokozatosan szigorodnak ugyan, de 2021-től minden új épületnek közel nulla energiaigényűnek kell lennie. Az idei Construma szakvásáron debütáló Bramac °Cool intelligens tetőrendszerek beépítésével az átállás könnyebb és költséghatékonyabb lehet, mint gondolnánk.

Hogy-hogy a tető a megoldás?

Az épületek energiavesztesége leginkább a tetőknél jelentkezik, ráadásul a tetőtér ma sok esetben már lakott tér, ami az építőipartól is más megközelítést és innovatív megoldásokat kíván, hiszen nem egyszerűen csak be kell építeni, élhetővé kell tenni.

A jó tető minden évszakban kellemes klímát biztosít a tetőtérben; ami egyben energia- és költségmegtakarítást jelent fűtésnél, hűtésnél; ezen felül pedig tartós védelmet biztosít a szélsőséges időjárással szemben. Ezért, ahogy az autó is több, mint üres kasztni, a tető is több, mint cserép, és csak a megfelelő tetőtartozékok és kiegészítők alkalmazásával lehet teljes.

Kellemes klíma a tetőtérben minden évszakban

DJI 0123A Bramac fejlesztésében az idei Construma szakvásáron debütáló °Cool tető a fent említett kívánalmakra biztosít jó megoldást. Az évszakra szabott intelligens tetőrendszer háromlépcsős egyedülálló szerkezete – szakszerű átszellőzés, °Cool hővisszaverő tetőcserép, °Cool szigetelés – 5-10 fok hőmérséklet-különbséget is jelenthet a tetőtérben felújítás, illetve újépítés esetén. A rendszer használatával a nyári csúcshőmérséklet például 7 órával kitolódik 18.00 óráról hajnal 1 órára.

Ekkor viszont már kint is sokkal hűvösebb a levegő, könnyebben hűl le a cserép is, szabályozva ezzel a benti hőmérsékletet. Mivel a cserép kevesebb hőt tárol és sugároz vissza éjszaka a levegőbe, a város mikroklímájára is hatással van.

Nyári légkondicionálás helyett

A °Cool rendszer szakszerű átszellőzéssel, Római Thermo Protector antracit vagy Tectura Thermo Protector antracit cseréppel, Pro Resistant 140 2S fóliával és Therm szigeteléssel akár több mint 11 fokos hőmérséklet-különbséget is jelenthet a tetőtérben. A rendszer egyik kulcseleme a hővisszaverő tetőcserép, amely egy különleges eljárásnak köszönhetően visszaveri a nap azon sugarait, amelyektől felmelegedne a tető. A speciális fejlesztésű °Cool betoncserép fedőrétegébe olyan speciális pigmentek vannak integrálva, amelyek háromszor nagyobb mértékben visszatükrözik az infravörös sugárzást, mint a hagyományos tetőcserép.

A jó szigetelés nem a vastagságon múlik

DSC 0133A °Cool cserép és átszellőzési csomag °Cool hőszigeteléssel kombinálva hatékonyan megakadályozza a hő behatolását a belső térbe. A PIR hab kiváló tulajdonságainak köszönhetően a °Cool rendszerhez tartozó hőszigetelő elem vékonyabb, mint más hőszigetelő anyagok, tehát növeli a tető alatti teret, ráadásul lehetővé teszi, hogy a tető faszerkezetét mint esztétikai elemet kihasználjuk a padlástér enteriőrjében.

Igényre szabható tetőválaszték

A °Cool SMART alapcsomag felújítás esetén szakszerű átszellőzés kialakításával, Római antracit vagy Tectura antracit cseréppel és Pro Resistant 140 2S fóliával már több mint 5 °C-os hőmérséklet-csökkenést ér el a tetőtérben. A reflektáló felületű tetőcserepeket tartalmazó COMFORT csomag több mint 7 °C-os csökkenést produkál.

Míg a PREMIUM csomag további hőszigetelés beépítésével (a szarufák felett) már 11 °C-os hőmérséklet-különbséget eredményez. Így minden építkező és felújító megtalálhatja a számára legideálisabb megoldást a tetőterének élhetőbbé tételéhez.

 bramac logo szlogen

www.bramac.hu

 

Bemutatkozás

A Magyar Építéstechnika az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), valamint a Magyar Építőanyag és Építőipari Termék Szövetség (MÉASZ) hivatalos lapja. Iránymutató szakfolyóirat a magyarországi építőipar teljes szférájára. Gyakorlati beállítottságú, az építőipar valamennyi területével – a tervezéstől az alapanyaggyártáson keresztül a magas- és mélyépítő-ipari kivitelezéséig, ezek műszaki fejlesztéséig – számos szakmai témával foglalkozó, általános építőipari műszaki-kereskedelmi szakfolyóirat. Beszámol a szakterület műszaki fejlődéséről, az új technológiákról és termékekről, megoldást kínál a felvetődő problémákra. Rendszeresen tudósít az építőipar fontosabb hazai és külföldi eseményeiről, kiállításokról, kongresszusokról, szakmai tanácskozásokról. Különös figyelmet fordít olyan szakterületek példákkal illusztrált bemutatására, amelyek a tervezőknek, a kivitelezőknek, a kereskedőknek és a felhasználóknak, valamint a legkorszerűbb ismereteket elsajátítani kívánó tanulóifjúságnak egyaránt fontosak.

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web