2023. március 28., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

karacs laszloA Grabarics Építőipari Kft. már a 2000-es évektől fejlesztőként is jelen van az építőipari szegmensben. A profiltisztítás igényének és napjaink hatalmas fejlesztési hullámának egyaránt megfelelve a cég a közelmúltban Grabarics Development Kft. néven külön társaságba szervezte ezirányú tevékenységét.

Eközben a rákospalotai Hubay Jenő téren és a budapesti Duna-parton, a Lechner Ödön fasorban is hamarosan kinőnek a földből a cég közreműködésével fejlesztett lakóépületek. A Grabarics Development Kft. ügyvezetőjével, Karacs Lászlóval beszélgettünk.

Nem előzmények nélküli a Grabarics Csoportban az ingatlanfejlesztés, hiszen a 2000-es évektől egészen a válságig a lakásépítés volt a fő profilunk – mondta el Karacs László. Az építőipari piac összeomlásával a Grabarics Építőipari Kft. új területek felé nézett, előbb a közbeszerzési munkákra, majd később, ezzel párhuzamosan az ipari ingatlanok, szállásjellegű létesítmények generálkivitelezésére specializálódott.

panoramaMa a több lábon állás, a fellendülés adta kedvező pénzügyi helyzet révén ismét előtérbe kerülhetett a saját ingatlanok fejlesztése, így remekül hasznosíthatjuk a korábbi évek tapasztalatait. Üzletpolitikánknak köszönhetően további előnyöket rejt az is, hogy esetünkben az ingatlanfejlesztő és a generálkivitelező egy csoporthoz tartozik. Ez nagymértékben megkönnyíti a munkafolyamatok összehangolását, a hatékonyságnövelést, amely a minőségi munka alapja. A kiválóan elvégzett munka titka, hogy már a tervek elkészítése, kidolgozása is összhangban van a későbbi kivitelezéssel. Ez a Grabarics Csoporton belül adott és természetes.

NEGYEDSZÁZADNYI TAPASZTALAT

25 év munkája, tapasztalata áll mögöttünk, és számos kiváló lehetőség előttünk. Gondolok itt hevesi előregyártó üzemünkre vagy épp az itt kibontakozóban lévő betondekor területre, de akár a toronydaru üzletágunkra is. Nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni ezek alkalmazására, nemcsak az előregyártott elemekkel, hanem akár szerelt homlokzatokkal, szerelt, belső, száraz válaszfalakkal is. A jövőt azokban az anyagokban, szerkezetekben látom, amelyeket üzemekben előre gyártanak, és a helyszínen csupán összeszerelnek.

Mi is szeretnénk a lehető legtöbb munkánknál ebbe az irányba fejlődni. Szeretném, ha pár év múlva eljutnánk odáig, hogy egy adott funkciójú projekthez – legyen az lakóház, iroda, szálloda vagy bármi más –, az elvárásoknak megfelelő, kész anyagokat, szerkezeteket, technológiákat, csomóponti megoldásokat, rendszerkapcsolatokat, rögzítési technikákat tudnánk szállítani.

GRABARICS-STÍLUS

kepA beton egy kiváló építőanyag – és ma már nem panelházakra kell gondolnunk e név hallatán. A mai betontechnológiák – kéregfalak, kéregpanelek – nem összehasonlíthatóak az egykori, házgyári termékekkel.

Ezeket a teherhordóként használt szerkezeteket a 21. század kihívásainak, igényeinek megfelelő, a legkülönfélébb hő- és hangszigeteléssel, fém, kő, műanyag, üveg vagy más egyéb burkolattal tudjuk ellátni, kombinálni. A beton egyhangúsága már a múlté. Itt vannak a látszóbetonok és a dekorbetonok, melyeket már ma is gyakran használunk lépcsőházi folyosók, erkélyek mellvédfalainak kialakításához.

Németországi üzemünk az élvonalban jár ezen a területen, így jó eséllyel sikerül majd idehaza is népszerűvé tennünk ezt a kiváló technológiát, ha úgy tetszik, divattá, egyfajta Grabarics-stílussá formálni.

 

www.grabarics.hu

 

 

Bemutatkozás

A Magyar Építéstechnika az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), valamint a Magyar Építőanyag és Építőipari Termék Szövetség (MÉASZ) hivatalos lapja. Iránymutató szakfolyóirat a magyarországi építőipar teljes szférájára. Gyakorlati beállítottságú, az építőipar valamennyi területével – a tervezéstől az alapanyaggyártáson keresztül a magas- és mélyépítő-ipari kivitelezéséig, ezek műszaki fejlesztéséig – számos szakmai témával foglalkozó, általános építőipari műszaki-kereskedelmi szakfolyóirat. Beszámol a szakterület műszaki fejlődéséről, az új technológiákról és termékekről, megoldást kínál a felvetődő problémákra. Rendszeresen tudósít az építőipar fontosabb hazai és külföldi eseményeiről, kiállításokról, kongresszusokról, szakmai tanácskozásokról. Különös figyelmet fordít olyan szakterületek példákkal illusztrált bemutatására, amelyek a tervezőknek, a kivitelezőknek, a kereskedőknek és a felhasználóknak, valamint a legkorszerűbb ismereteket elsajátítani kívánó tanulóifjúságnak egyaránt fontosak.

Eseménynaptár

Március 2023
H K Sz Cs P Szo V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web