2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

1-kepA 100 éve cipőkereskedelemmel foglalkozó, hamburgi családi vállalkozás új épületének koncepciója szerint az épületen megjelenő téglaburkolat a hagyományt, a cég múltját, míg a PREFA alumínium burkolat a mai világ modernségét idézi. A könnyen formálható, tartós alumíniumburkolat úgy simul az épületre, ahogyan a cipő a lábra.

Az első Schüttfort Cipőház 1911-ben Bergedorfban nyílt meg. Ma a cég három épületben működik, amelyek közül a központi épület a Hamburghoz közeli Bergehof sétálóutcájában áll. Az új épület hátsó frontjának modern formáit a cipők „kereksége" inspirálta, míg az utca felőli főhomlokzata a Hansavárosok téglaépítészetének klasszikus interpretációja, amelyet az üvegfelületek tagolnak. Az építész, Carl Michael Römer arra törekedett, hogy az épület megmutassa a vállalkozás hagyományait és modernségét egyaránt - így került egymás mellé a burkolótégla és a tervező által előszeretettel használt, modern PREFA alumínium homlokzatburkolat.

 

2-kepA jó cipő ívét idéző homlokzat

A közkedvelt és mindig zsúfolt bevásárlóutca képét alapvetően meghatározzák a történelmi hangulatú épületekben működő olyan modern kézműves üzletek, mint a Schüttfort Cipőház, amelynek új épülete a hagyományos hamburgi kereskedelmi építészet stílusát követi. Ahogy ebben az esetben is, a régi hamburgi téglaépítészet elemeinek használata Römer új épületeinek tervein is gyakorta megjelenik.

4-kepNagyobb kreatív tervezésre adott lehetőséget viszont az építészetileg kihívást jelentő ék alakú, 1500 m2-es telken álló négyemeletes épület hátsó frontja. A dolgozók kényelmét egy kellemes terasz is biztosítja, de az irodaszinten a természetes fény biztosítása érdekében a homlokzat egy része is hátrébb került. Az épület látványossága a téglaalapon nyugvó ívelt, arany színű, könnyed fém homlokzatburok, amely olyan kényelmesen simul rá, ahogy a cipő a lábra.

5-kepKifejezetten izgalmas és látványos egységet alkotnak a tradicionális téglaburkolattal az íves homlokzatot díszítő PREFA mayagold színű homlokzatburkoló lapok, illetve a tagolt tetőt fedő PREFA korcolt lemezei. Az alumínium anyag könnyedsége és formálhatósága elengedhetetlen volt az épület íves homlokzatának elkészítéséhez. A nyeregtetőre került korcolt lemez minősége és gyártási technológiája lehetővé tette a tető keskeny sávos, 58 centiméterenkénti felosztását.

A nagy múltú cipőforgalmazó cég új épületének burkolási munkáit a Schellhorn GmbH. kivitelező cég végezte, amely a környéken több mint 100 éves hagyományokkal rendelkezik. A cég szakemberei kiemelték a fa alátétszerkezetre került 29x29 méretű falburkoló zsindely rugalmasságát, illetve azt, hogy a tervek csak alapos előkészítő munkával és pontos mérésekkel valósíthatók meg maradéktalanul.

A projektben résztvevők mindegyike fontosnak tartotta a választásnál a PREFA falburkolatok és tetőfedő lemezek hosszú élettartamát, időjárás- és viharbiztosságát, valamint színtartóságát.

 

www.prefa.hu

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web