2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

I dij Nagy Miticzky Szabolcs-wTeljes az összhang a Tér Alkotó Tervező Stúdió Kft. építészei által tervezett elegáns négylakásos lakóépület és környezete, a presztízsértékkel rendelkező Rózsadombon található Szemlőhegy között. Nagy-Miticzky Szabolcs és csapata a monolit hatású tömeg és az elegáns, határozott megjelenés eléréséhez a természetes anyagokból készült EQUITONE szálcement burkolatot választotta a homlokzatra.

A profi alaprajzokon a lakások luxus mérete ellenére sem találni meggondolatlan részleteket, szinte tankönyvi, már-már ideális minták, különbségeik pedig jól lekövetik a házon belüli helyzetek különbözőségeit. Ugyanez a profizmus dominálja a tömeget, és a homlokzatokat, az utolsó hézagig." – méltatta a pályaművet Patartics Zorán, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész, a CREATON South-East Europe Kft. által kiírt EQUITONE építész pályázat díjátadó estjén.

 

SZEMLOHEGY latvanyterv1KARAKTERES MEGJELENÉS MINŐSÉGI KÖRNYEZETBEN

Egy öltözet akkor jó, ha összhangban van a hellyel és az alkalommal, de azzal is, aki hordja. Ez a ház pontosan olyan, mint egy jól eltalált öltözet. A Rózsadomb, Szemlőhegy levegőjében a jelentőség, minőség, és az esztétika elvárásként vannak jelen, a négylakásos lakóépület pedig megjelenésével természetesen alkalmazkodik ezekhez.

A díjátadón megosztott 1. díjjal jutalmazott Nagy-Miticzky Szabolcs, Soós Krisztina és Vesztergom Ádám által tervezett épület határozottan foglal pozíciót, nyitottan a völgy és zártan a hegy felé. A négylakásos társasház monolit hatású tömegén - amelyet az EQUITONE [pictura] termék PA041 színével érték el a tervezők - az áttörések gesztusértékűek.

SZEMLOHEGY latvanyterv2SZEMLOHEGY latvanyterv3 

Megrendelő egy modern, kortárs építészeti elemekből megformált, magas esztétikai minőséget képviselő, visszafogottan elegáns, és épületenergetikai szempontból kiváló tulajdonságokkal rendelkező társasházat szeretett volna megvalósítani. Kedvező hőtechnikai tulajdonságai miatt csakis átszellőztetett homlokzat jöhetett szóba, a kialakított építészeti karakterhez pedig mindenképpen nagytáblás, homogén, modern és elegáns megjelenésű felületet képzeltünk el. Az EQUITONE termékei között találtunk olyan felületet és színárnyalatot is, ami beleillett az elképzeléseinkbe, és műszakilag is megfelelőek voltak. Továbbá a választásnál fontos szempont volt még a tűzvédelmi követelmény, és a nem látszó rögzítéstechnika is." - indokolta anyagválasztásnál Nagy-Miticzky Szabolcs, az építészcsapat vezetője.

SZEMLOHEGY latvanyterv5RUGALMASSÁG A TERVEZŐKNEK

Az EQUITONE homlokzatburkoló anyagok páratlan tervezési rugalmasságot biztosítanak. A szálcement anyagában színezett, ami azt jelenti, hogy a felületén a belső mag színe és textúrája tükröződik vissza. Bármilyen elképzelést szeretnénk megvalósítani, az anyagában színezett panelek segítségével a külső megjelenés elvárásainak megfelelő és tartós homlokzatokat, hibátlan és bonyolult részletgazdagságú felületeket lehet létrehozni. A négylakásos társasházhoz választott EQUITONE [pictura] homlokzatburkoló anyag ultra matt, selymes felülettel.

 

A CREATON South-East Europe Kft. EQUITONE üzletága 2018-ban is kiírja pályázatát gyakorló építészek és építészhallgatók számára. Meghirdetés: 2018. szeptember.

 

További információ: www.equitone.hu

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web