2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

fischer budaorsAz építőipari beruházások, projektek költségvetésében a dübelek, csavarok és más rögzítéstechnikai eszközök szinte láthatatlan tételnek számítanak. Talán épp emiatt az építészek, kivitelezők nem is terveznek velük olyan tudatosan. Amikor azonban fontos, hogy valami tényleg ott maradjon, ahova eltervezték, akkor kiderül, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen dübelt, csavart, ragasztóanyagot, vagy éppen horgonyt használnak. „A Fischer színe a piros, mint a tűzoltóké. Őszintén szólva gyakran annak is érezzük magunkat: a jelentőségünk valahogy mindig a tűzoltáskor lesz világos." – viccelődik Kovács Sebestyén Szabolcs, a fischer Hungary műszaki vezetője, de mondandója üzenete nagyon is komoly és megfontolandó.

AZ ÉPÍTŐIPARI RÖGZÍTÉSTECHNIKA KORONÁZATLAN KIRÁLYA

A fischer vállalatcsoport a forgalmi részesedésének 75%-át kitevő rögzítési rendszerek piacvezető gyártó-forgalmazójaként az építőipari rögzítéstechnika koronázatlan királya Európában. A termékek spektruma a vegyi rendszerektől az acélhorgonyokon át egészen a műanyag dübelekig terjed, magába foglalva az alagutakban, hidaknál vagy erőművek építésénél alkalmazott profi nagyszilárdságú rögzítéseket éppúgy, mint az otthoni használatra alkalmas fali vagy üreges anyagban alkalmazott rögzítéseket.

A termékek között olyan innovatív, speciális rögzítőelemek is találhatók, mint a nylon dübel vagy a repedéses betonra alkalmazott ragasztópatron, mely akár víz alatt is azonnali kötést biztosít. A több tucat országban jelen lévő vállalatcsoport voltaképpen egy családi vállalkozás. A cég – túlzás nélkül állítható – mindent tud a rögzítési problémákról, valamint azok biztonságos és gazdaságos megoldásáról; és ezt a tudást rendszeresen másokkal is megosztja. Ha például egy 20 cm-es homlokzati hőszigetelésen keresztül kell biztonságosan rögzíteni egy előtetőt a veranda fölé, akkor bizony még a legharcedzettebb kivitelezőnek is elkél a fischer avatott tanácsadása.

TÖBB TUDÁS, TÖBB SZABADALOM

A vállalat folyamatos innovációra való törekvésének a képzések és tudásmegosztó alkalmak képezik a főbb pilléreit: a fischer vállalatcsoport számos képzési projekttel és kezdeményezéssel már az óvodákban, általános iskolákban és középiskolában támogatja a tehetséges fiatalokat. A képzés a fischer vállalatnál mindig nagyon rangos helyen állt. Pillanatnyilag 109 képzésben részt vevő és duális főiskolai hallgató tevékenykedik a vállalatnál. A fischer vállalat összesen 29 különböző szakmában nyújt képzést műszaki és a kereskedelmi területen egyaránt.

IMG 0120-wMagyarországon is évente több mint 1200 kivitelezőnek és tervezőnek tart képzéseket a magyar leányvállalat, valamint az egyetemi és szakiskolai oktatásokban is rendszeresen vesz részt, hogy megfelelő fejlesztésekről informálja a magyar szakembereket is. A vállalat tulajdonában álló, általános továbbképzést nyújtó Klaus Fischer Oktatóközpont a tavalyi év 1725 jelentkezőjével kimagasló eredményt ért el. Talán nem véletlen, hogy a vállalatcsoport alkalmazotti köréből 20-szor több szabadalmat jelentenek be, mint átlagosan a német gazdaságban!

GÖRDÜLŐ OKTATÓKÖZPONT

Az innovatív, élményszerű tudásátadás egy szép példája a Fischer Tour Truck bemutató és élményközpont: az egyedi kialakítású kamion nem más, mint egy gördülő oktatóközpont, ami állomásain pop-up bemutatóteremmé avanzsál. A kamion magyarországi turnéján négy településen áll meg május és június folyamán: Budaörsön, Debrecenben, Szegeden és Győrben. A látogatókat – legyenek akár profi szakemberek, mesterek vagy hobbibarkácsolók – a látványos kamionban rögzítéstechnikai bemutatók, termék-kipróbálási lehetőségek, mikro-oktatások, foglalkozások várják. Budaörsön és Debrecenben már sikerrel szerepelt a nem mindennapi jármű, a turné második felében június 4-én Szegeden, 10-én Győrben állomásozik a gördülő bemutatóterem.

 

A Fischer Tour Truck következő állomásai:

  • 2019. június 4. Szeged, Praktiker parkoló
  • 2019. június 6-7. Győr, Praktiker parkoló

 

További információ: www.fischer-tour-truck.com

 

 

Forrás: Build-Communication Kft.

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web