2024. július 18., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Eptech 2018 11 B1-tartalomTartalom

  • A szakma hírei

JEGYZET

  • Két bagatell

FÓKUSZ

  • Ópusztaszeri gyógynövényház
  • Többfunkciós komplexum Újpest szívében

INGATLANFEJLESZTÉS

SZIGETELÉS

DIGITALIZÁCIÓ

ÉPÍTŐANYAG

BETON

ZÖLDÉPÍTÉS

  • Napjaink megoldásai
  • A zöldfalak építéstechnikai alkalmazásának gyakorlati feltételei

KIÁLLÍTÁS

 

 

 

SkillcoA Szlovén Építőipari és Építőanyag Kamara (CCIS CCBMIS) által koordinált és az Erasmus+ Partnerség Program keretében megvalósuló SKILLCO projekt az építőiparban meglévő képzettségi hiányosságok megszüntetését tűzte ki céljául.

A projektben a szlovén, az észak-rajna-vesztfáliai és a magyar építőipari szövetség, valamint a celjei, a kerpeni és a budapesti építőipari szakiskolák mellett az Európai Építőipari Szövetség (FIEC) munkatársai vesznek részt.

Bővebben...

bauma logo rgbMár 2018 októberében, hat hónappal a nyitás előtt rekordszámú kiállító regisztrált az építőipari gépek vezető seregszemléjére. A 2019. április 8–14. között megrendezendő bauma szakvásáron 55 országból több mint 3500 szakmai kiállító lesz jelen, amely közel 100-zal haladja meg a 2016-ban részt vett kiállítók számát.

Az iparág virágzik, ami tükröződik a bauma növekedésében is. A megnövekedett igények kielégítése érdekében a vásár területét 614 ezer négyzetméterre bővítették, ezzel lehetővé téve, hogy minél több kiállító megjelenhessen.

Bővebben...

karacs laszloA Grabarics Építőipari Kft. már a 2000-es évektől fejlesztőként is jelen van az építőipari szegmensben. A profiltisztítás igényének és napjaink hatalmas fejlesztési hullámának egyaránt megfelelve a cég a közelmúltban Grabarics Development Kft. néven külön társaságba szervezte ezirányú tevékenységét.

Eközben a rákospalotai Hubay Jenő téren és a budapesti Duna-parton, a Lechner Ödön fasorban is hamarosan kinőnek a földből a cég közreműködésével fejlesztett lakóépületek. A Grabarics Development Kft. ügyvezetőjével, Karacs Lászlóval beszélgettünk.

Bővebben...

illusztracioTalán meglepő, de nemcsak a laikusok számára nagy kérdés, milyen minőségű és vastagságú legyen a beépített tetőtér szigetelése. Amikor az ország építészkonferenciáit járjuk, azt látjuk, hogy még az építőipari szakemberek között is parázs vitát okoz időnként ez a téma: vajon hány cm vastagságban érdemes szigetelni egy ferde tetőt ahhoz, hogy kitűnő teljesítményt érjünk el, de azért felesleges túlzásokba se essünk?

Erre a kérdésre a legegyszerűbb volna csípőből rávágni például, hogy 25 cm... ám egy ilyen válasz mögött szakmailag gyakorlatilag nem lenne tartalom...

Vonatkoztassunk el egy percre a beépített tetőterektől, és gondoljunk, mondjuk, bármilyen hűlő épülethatároló szerkezetre. A témát közelebbről megvizsgálva gyorsan nyilvánvalóvá válik, hogy Magyarországon valamiért nagyon könnyen dobálóznak még szakmán belül is a cm-ek bemondásával. Pedig mindenki tudja, hogy ez szakmai szempontból nézve nem határozható meg ilyen leegyszerűsített formában.

Bővebben...

HomlokzatA budapesti CÉH Zrt. megbízást kapott a Magyar Állami Operaház épületének felmérésére és modellezésére. Az épületfelmérés és a 3D épületmodellezés lézerszkennelt adatok alapján történt, amely felmérési módszer alkalmazásával részletes, 3D-s modell készült az épületről, miközben az Operaház is zavartalanul működhetett.

Az elkészült, végleges modellt egyrészt a folyamatban lévő felújítás, másrészt pedig a későbbiekben a történelmi épület fenntartása során is használni fogják. Az elkészült modell további szimulációs feladatok geometriai alapját is szolgáltatja.

Bővebben...

KED2616Kivitelező partnerünk, a Burkol-Art csapat munkája nyomán egy olyan gyönyörű és luxuskivitelű munka készült el óriás lapok fektetésével, hogy még az olaszországi forgalmazó is eljött, hogy megcsodálja a végeredményt.

A budapesti luxusvillában 1×3 méter méretű hidegburkolati lapokat fektettek le a szakemberek az új építésű családi ház szinte minden helyiségében: a négy fürdőszobában, az előtérben, a lakó- és hálószobákban, a közlekedőkben és a lépcsőkön.

Bővebben...

AkustoLapunk 2018/6–7. számában már foglalkoztunk a hangszigetelő gipszkarton szerkezetekkel. Az előző cikkben megjelent ismeretekhez további hasznos információkkal szolgálunk a szerelt válaszfal építésben érdekelt szakembereknek.

Talán nem haszontalan azt a fizikai elvet hangsúlyozni, hogy a szerelt válaszfalak akusztikailag tömeg-rugó-tömeg rendszerű szerkezetek, ahol a tömeg a kétoldali burkolat (építőlemez, gipszkarton, vagy gipszrost lemez) és a tömegek között a rugóréteg a hangelnyelő tulajdonságú szilikátszálas anyag.

Bővebben...

NyitokepAz elmúlt években – a homlokzati hőszigetelő rendszerek pozitív tapasztalatai alapján – a gyártók olyan helyeken is komplett rendszermegoldásokat kezdenek kínálni, ahol arra a jogszabályi előírások szerint nem lenne feltétlenül szükség. A rendszerek előnye az, hogy az ugyanattól a gyártótól származó egyes rendszerelemek ellenőrzött módon együtt dolgoznak, és a rendszerekhez nyújtott többletgarancia, illetve a szaktanácsadás jelentősen megkönnyíti a felhasználók dolgát.

A Baumit rendszerszemléletű megoldásainak egyike a betonszerkezetek felújítására ajánlott BetoSystem, melynek elemei: BetoProtect betonacélvédő szer, BetoHaft tapadóhíd, BetoFill betonjavító habarcs és BetoFinish betonglett.

Bővebben...

Ö20161020 124754njáró betonüzemmel és a LAFARGE megújult termékeivel készült el három mezőgazdasági beruházás a Nyugat-Dunántúlon.

Önjáró betonüzemmel és a LAFARGE termékcsomagolásában és nevében megújult CEM II/B-M (S-LL) 32,5 R (zsákos kiszerelésben STANDARD, korábban, CLASSIC) és a CEM III/A 32,5 R-MSR (zsákos kiszerelésben EXPERT, korábban PIROS RAPID) cementjeivel készült el három nyugat-magyarországi mezőgazdasági betonszerkezet.

Bővebben...

Bemutatkozás

A Magyar Építéstechnika az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), valamint a Magyar Építőanyag és Építőipari Termék Szövetség (MÉASZ) hivatalos lapja. Iránymutató szakfolyóirat a magyarországi építőipar teljes szférájára. Gyakorlati beállítottságú, az építőipar valamennyi területével – a tervezéstől az alapanyaggyártáson keresztül a magas- és mélyépítő-ipari kivitelezéséig, ezek műszaki fejlesztéséig – számos szakmai témával foglalkozó, általános építőipari műszaki-kereskedelmi szakfolyóirat. Beszámol a szakterület műszaki fejlődéséről, az új technológiákról és termékekről, megoldást kínál a felvetődő problémákra. Rendszeresen tudósít az építőipar fontosabb hazai és külföldi eseményeiről, kiállításokról, kongresszusokról, szakmai tanácskozásokról. Különös figyelmet fordít olyan szakterületek példákkal illusztrált bemutatására, amelyek a tervezőknek, a kivitelezőknek, a kereskedőknek és a felhasználóknak, valamint a legkorszerűbb ismereteket elsajátítani kívánó tanulóifjúságnak egyaránt fontosak.

Eseménynaptár

Július 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web