2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

KED2616Kivitelező partnerünk, a Burkol-Art csapat munkája nyomán egy olyan gyönyörű és luxuskivitelű munka készült el óriás lapok fektetésével, hogy még az olaszországi forgalmazó is eljött, hogy megcsodálja a végeredményt.

A budapesti luxusvillában 1×3 méter méretű hidegburkolati lapokat fektettek le a szakemberek az új építésű családi ház szinte minden helyiségében: a négy fürdőszobában, az előtérben, a lakó- és hálószobákban, a közlekedőkben és a lépcsőkön.

PAZAR LÁTVÁNY

KED2602Az elegáns családi otthonba hatalmas ablakokon, gyakran teljes falnyi üvegfelületeken árad be a természetes fény, és minden részletében egyszerű, elegáns és rendkívül letisztult belső terekkel rendelkezik.

Belépve az egyik hálószobába, a messzire nyíló, zöld dombokat elénk táró panoráma tűnik elsőként a szemünkbe. Ahhoz, hogy ez a pazar látvány érvényesülhessen, a belső terekben mindenhol az egyszerű, egyenes vonalvezetésű elemek és a visszafogott színek dominálnak. A fehér és szürke alapszínek kontrasztját a fa barnája és a kékes kiegészítők teremtik meg.

Mapei segédanyagok minden feladathoz

KED2623A kivitelezés minden fázisában Mapei termékeket alkalmaztak, akár alapozásról, kiegyenlítésről, kőműves, szigetelési munkáról, akár burkolásról, hézagtömítésről volt szó. Mind a négy fürdőszobában lejtett zuhanyzó készült zuhanytálca és kabin nélkül. A lejtés kialakításához a TOPCEM PRONTO előregyártott, gyorsan kötő és száradó esztrich volt a legjobb választás.

Több helyen kellett a szerkezeti beton felületén javítani, ehhez a TURBO anyag volt a legmegfelelőbb. A különböző felületeken a kiegyenlítés, illetve a burkolatragasztás előtt PRIMER G alapozással éltek a kivitelezők.

A lépcsőfokok egyforma méretűre formázásához a PLANITOP FAST 330 kiegyenlítő habarcs, míg az épület többi helyiségének padló kiegyenlítéséhez az ULTRAPLAN ECO 20 nyújtott segítséget a szakembereknek.

KED2604A fürdőszobákban a MAPELASTIC AQUADEFENSE és a MAPEBAND PE 120 biztosítja a burkolat alatti biztonságos vízszigetelést. Az óriás táblák ragasztásához a nagy alakváltozásra képes ULTRALITE S2 ragasztóanyagot alkalmazták. A lépcsőkön a vágott lapokat a KERAFLEX S1 ragasztóval rögzítették.

A különleges lapburkolat fugahézagait KERAPOXY DESIGN fugázó anyaggal tömítették, a csatlakozó hézagokban a MAPESIL AC-t alkalmazták. Valamennyi pozitív sarok gérbe csiszolással készült el. A kiváló minőségű munka kiegyenlítéssel, víz elleni szigeteléssel együtt összesen 16 hét alatt épült meg, három szakember nagy odafigyeléssel végzett munkájának köszönhetően.

Adatok
Mapei termékekkel végzett munkálatok: kőműves munkák, kiegyenlítések, alapozás, víz elleni szigetelés, burkolás óriás táblákkal, hézagtömítések
Helyszín: Budapest
Kivitelezés éve: 2017–2018
Generálkivitelező: Csicseri Attila
Szakipari kivitelezés: Burkol-Art Kft.
Mapei partnerkereskedő: Burkol-Art Kft.
Hidegburkolás: Adesilex P9, Topcem Pronto, Eporip Turbo, Primer G, Planitop Fast 330, Ultrabond Eco 20, Mapelastic Aquadefense, Mapeband PE 120, Ultralite S2, Keraflex S1, Kerapoxy Design, Mapesil AC

 

MAPEI elsoreveglegesepitesimegoldasok logo

 

www.mapei.hu

 

 

 

Bemutatkozás

A Magyar Építéstechnika az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), valamint a Magyar Építőanyag és Építőipari Termék Szövetség (MÉASZ) hivatalos lapja. Iránymutató szakfolyóirat a magyarországi építőipar teljes szférájára. Gyakorlati beállítottságú, az építőipar valamennyi területével – a tervezéstől az alapanyaggyártáson keresztül a magas- és mélyépítő-ipari kivitelezéséig, ezek műszaki fejlesztéséig – számos szakmai témával foglalkozó, általános építőipari műszaki-kereskedelmi szakfolyóirat. Beszámol a szakterület műszaki fejlődéséről, az új technológiákról és termékekről, megoldást kínál a felvetődő problémákra. Rendszeresen tudósít az építőipar fontosabb hazai és külföldi eseményeiről, kiállításokról, kongresszusokról, szakmai tanácskozásokról. Különös figyelmet fordít olyan szakterületek példákkal illusztrált bemutatására, amelyek a tervezőknek, a kivitelezőknek, a kereskedőknek és a felhasználóknak, valamint a legkorszerűbb ismereteket elsajátítani kívánó tanulóifjúságnak egyaránt fontosak.

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web