2024. április 26., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Esemény naptár

XII. Rockwool Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia

Csütörtök 16 április 2015, 09:30 - 14:30

2015. április 16. csütörtök Construma Építőipari Szakkiállítás, Hungexpo Vásárközpont, 25. pavilon (1101 Budapest Albertirsai út 10.)

A

Szervezők: Magyar Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Tagozata
A Magyar Építész Kamara Tűzvédelmi Tagozata
A Rockwool Hungary Kft.
Szakmai támogatók: TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség
A TMKE Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesülete
Médiapartner: Katasztrófavédelmi Szemle
A Védelem Online
A www.vedelem.hu
A Magyar Építéstechnika

2015. március 5-én hatályát vesztette a korábbi OTSZ, mellyel lezárult egy korszak a hazai tűzvédelemi tervezés területén, és az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ 5.0, 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet) életbelépésével elkezdődik az épületek kockázati alapú besorolásán alapuló tűzvédelmi tervezés.

Az új OTSZ felépítésében is eltér a korábbi szabályozástól. A követelmények rendeletben találhatók meg, de új elem, hogy az OTSZ-hez Tűzvédelmi Műszaki Irányelveket (TvMI) készít az OKF irányítása alatt működő Tűzvédelmi Műszaki Bizottság. Ezekben az irányelvekben a követelményeket kielégítő, megkívánt biztonsági szintnek megfelelő műszaki megoldások és számítási módszerek kerülnek kidolgozásra. Abban az esetben, ha nem készül a Ttv. szerinti tűzvédelmi dokumentáció, a létesítmény kockázati osztályának meghatározását a tűzvédelmi követelmények teljesülését igazoló dokumentációt készítő személy végezheti el, amelynek értelmében a generáltervező felelőssége az új OTSZ előírásainak megfeleltetni az épületet.

A

MÉK akkreditáció folyamatban

A

A KONFERENCIA TERVEZETT PROGRAMJA:

09:30 –10:00 Regisztráció

10:00 - A konferenciát megnyitja: Dr. Takács Lajos Gábor, a Magyar Építész Kamara Tűzvédelmi Tagozatának elnöke

Előadók:

  • Lestyán Mária építésztervező szakmérnök, a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség, Építészeti Tűzvédelmi Tagozatának vezetője
  • Dr. Takács Lajos Gábor docens, BME Épületszerkezettani Tanszék, a Magyar Építész Kamara Tűzvédelmi Tagozatának elnöke
  • Mészáros János tűzvédelmi szakértő, Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Tagozat Minősítő Bizottság vezetője

10:00 – 12:00 Tervezési alapelvek az új OTSZ szerint. A tervezés menete. Tervek tartalmi követelményei, amikor van tűzvédelmi szakhatósági bevonás, és amikor nincs.
Miként tudja (kell) a tervező(nek) igazolni a 312/2012. (XI. 8.) Korm. Rendelet szerint, hogy a tervezett építmény, építményrész milyen műszaki megoldással teljesíti az OTÉK 50. § (3) bekezdésében meghatározott követelmények közül a tűzvédelmi előírásoknak való megfelelést, az építmény tűzvédelmi kockázati osztályát. Miként válasszunk és határozzunk meg épületszerkezetet, építési terméket, hogyan határozzuk meg azok teljesítményjellemzőit és milyen dokumentumokkal tudjuk a megfelelőségüket igazolni. Mikor kell a statikus tervezőnek tűzteherre is méretezni egy szerkezetet..... stb. Ki miért felel?

12:00 – 12:30 Kávészünet

12:30 – 14:00 TvMI Tűzvédelmi Irányelvek alkalmazása az engedélyezési és kiviteli tervek készítése során.
Tervek műszaki tartalma, ha az engedélyezési terv kiviteli terv is egyben, valamint ha készül kiviteli terv. Szakági tervezők koordinálási elvei. Építési termékek és építményszerkezetek tűzvédelmi teljesítményjellemzőinek megadása és igazolási módjuk az elektronikus építési naplóban. Használatbavétel. Mikor és milyen feltételek mellett lehet eltérni a TvMI-től?

14:00 – 14:30 Kérdések-válaszok
A Construma kiállítás megtekintése.

A

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják. MÉK kreditigazolások, valamint részvételi igazolások munkáltató felé kiadása a konferenciát követően.

A

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A regisztráltak ingyenesen tekinthetik meg a Construma kiállítást is! A terem befogadóképessége korlátozott, az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

Regisztráció: www.construma.hu

A

Kérdés esetén a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen készségesen állunk rendelkezésre!

A

Vissza

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web