2024. június 24., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

Legfrissebb szám

Eptech 2018 12 B1-tartalom

 

fapedit-banner

Facebook

Hirdetés

dimag x me 120x240

VISSZA AZ ELŐZŐ OLDALRA

Tanácsadó neve Titulusa Témakör Önéletrajz
Czabarka Mihály okl. gépészmérnök, közgazdász, beruházás-lebonyolító, épület energetikai tanúsító, társasház kezelő "Energiapazarló társasházakat gyógyít". Társasházi és szövetkezeti lakóépületek energiahatékony felújítása, pályázattal vagy anélkül Szakterülete a társasházi felújítások lebonyolítása, több mint 6.000 lakás felújításával, 100%-os pályázati eredménnyel. Az Energiaklub LEAF nevű nemzetközi projektjének hazai szakértője volt, ahol 4 konkrét lakóépület közös döntéseinek nehézségeit vizsgálták. Az elképzelés megálmodásától kezdve segítséget nyújt a megvalósítás nehézségei, kockázatai felmérésében, az akadályok elhárításában, a pályázati felkészülésben, a közgyűlési döntés előkészítő anyagok elkészítésében, a pályázatok megírásában, és a folyamatok menedzselésében, a műszaki felmérésekben, a tervezésben, az energetikai koncepció megalkotásában, a finanszírozás megteremtésében, a tényleges megvalósításban. Gondolkodást, döntést, pályázatot, épületet formál.
Czuprák Attila építészmérnök, építési műszaki ellenőr, felelős műszaki vezető Szerelt szerkezetek, könnyűszerkezetek Szakterületei a hagyományos és a könnyűszerkezetek; rétegrendek, csomópontok, acélvázas könnyűszerkezetes technológia fejlesztése, az épületek tervezési, gyártmánytervezési feladatai, a gyártás, kivitelezés irányítása.
Gabula András klímatechnikus Korszerű gépészeti megoldások (légtechnika), szellőztetés, passzívház-gépészet, MAPASZ Épületenergetikai Minősítési Rendszer Légkomfort Kft. ügyvezetője,
Kérdések, melyekre választ, tanácsot kaphat:
- Fűtés, hűtés, légkezelés
- Szellőztessünk, vagy ne?!
- Eneregiatudatos megoldás
- Profi légkezelés: allergiamentes otthon
- Zaj, pollen, allergia: házon kívül
Gál László
okleveles építészmérnök, az ÉMSZ alapító tagja és két évig alelnöke, a Zöldtetők Országos Szövetségének alapító tagja Vízszigetelés
A Szilikátipari Tudományos Egyesület Szigetelő szakosztályának vezetőségi tagja. A Vízszigetelésre specializálódott, 25-éve kivitelező és tervező tevékenységet végző, az „Év tetője" pályázaton többször díjazott G&B Elastomer Trade Ipari és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.
Janurik Csaba építészmérnök, szakipari szaküzem-mérnök, építésztervező szakmérnök, építési műszaki ellenőr, felelős műszaki vezető  Szerelt szerkezetek, könnyűszerkezetek  Országos Szakipari Vállalatnál fejlesztőmérnökként kezdte pályafutását. Szakterületei a szerelt szerkezetek; könnyűszerkezetek, víz- és hőszigetelések. Jelenleg a Horizont Global Kft. főmérnöke, ahol feladati közé tartozik az acélvázas könnyűszerkezetes technológia honosítása, fejlesztése, az ÉMI engedélyezések előkészítése, az épületek tervezési, gyártmánytervezési feladatai, a gyártás, kivitelezés irányítása. 
Józsa Árpád okleveles építészmérnök Készházépítés A győri Hild József Építőipari szakközépiskolában tanultam meg a szakma alapjait, amit a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán mélyítettem el.
Az egyetem elvégzése után 1982-től 91-ig az akkor kezdődő kisvállalkozói szektorban egyszerre végeztem tervezői és mérnök társaimmal kivitelezői munkát, amik nagyrészt a magánépíttetők igényeinek kielégítését szolgálta. A vállalkozói szemlélet és az új technológiák alkalmazása még az IKV műszaki részlegénél is része volt a tevékenységemnek, ahol nem csak az épületek jó karban tartásának szükségszerűségét és módját ismertem meg, hanem kiváló szakmunkásokkal és műszaki szakemberekkel dolgozhattam.
A 10 év alatt szerzett tapasztalatokra alapozva és az új technológiák és szerkezetek iránti érdeklődéstől vezetve indítottam építőmérnök feleségemmel 1992-ben a favázas könnyűszerkezetes építési technológiára alapozott vállalkozásunkat, a Nebraska Mérnöki Kft.-t. Az energia-takarékos építési mód, mint felismert szükségszerűség az elmúlt 25 év során a saját technológiánk folyamatos fejlesztésére inspirált. Az elmúlt években családi házak és nyaralók sokasága mellett csarnoképületeket és szállodabővítést is végeztünk, amelynél a hagyományos technológia ötvözésre került a könnyűszerkezettel és egyéb különleges építészeti megoldásokkal.
Ma is a természeti és épített környezet megóvása vezérli a tervezési, fejlesztési és építési tevékenységünket, ehhez kívánok hozzájárulni az építkezni vágyók tájékoztatásával és tudásunk megosztásával ismereteik megalapozásához.
Józsáné Prejczer Zsuzsanna
statikus tervező Készházépítés Szakmai tanulmányaimat a győri Hild József Építőipari Szakközépiskolában kezdtem, ezután a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karának Szerkezetépítő szakán végeztem 1986-ban.
Magasépítési Tervező Vállalatnál dolgoztam statikus tervezőként 1987 és 1990 között.
Társtervezőként részt vettem a Honvéd Kórház, az MTA SZTAKI új épületének és több iskola és irodaépület tervezésében.
Az Ornamentika Épületszobrász Kft. budapesti képviselet vezetője voltam 1994 és 2004 között. Több régi kúria és kastélyépület felújításának a tervezésében és megvalósításában vettem részt.
Közben folyamatosan részt vettem a férjemmel közös tulajdonú cégünk tevékenységében, a Nebraska-Ház Építési Kft.-ben, amely vállalkozással könnyűszerkezetes, favázas házakat építünk.
Több mint 150 családi házat építettünk Budapest agglomerációjában és az egész ország területén.
Az általunk épített házak többsége a saját terveink alapján készülnek el.
Szívesen végzem az épületek külső és belső megjelenésének tervezését, az építtetők részére tanácsokat adok a belsőépítészeti kialakításban is, amit igény esetén megtervezek.
Kruchina Sándor
okl. vegyészmérnök, épületszigetelő szakmérnök  Épületek hőszigetelése  1984 és 1992 a Szilikátipari Központi Kutató és Tervező Intézet tudományos segédmunkatársa, 1992-től területi képviselő az Austroterm Kft.-nél. 2004-től a széleskörűen értelmezett marketing feladatokat végzi, mint marketingvezető, így szakmai konferenciákon való részvétel, a szakmai anyagok előkészítése, szakcikkek írása is a tevékenységi körébe tartozik. 
Magyar Mária
jogi szakokleveles építészmérnök  Jogi kérdések
 
Sallai Szabolcs
építészmérnök, építési műszaki ellenőr, felelős műszaki vezető Szerelt szerkezetek, könnyűszerkezetek Szakterülete a hagyományos és a polisztirol zsaluelemes építéstechnológiával szerelt szerkezetek; könnyűszerkezetek; rétegrendek, csomópontok, acélvázas könnyűszerkezetes technológia fejlesztése, az épületek tervezési, gyártmánytervezési feladatai, a gyártás, kivitelezés irányítása.
Varga Tamás
építészmérnök, szerkezetépítő szakmérnök, épületenergetikai szakmérnök Hő- és hangszigetelés  Immáron 15 éve a hő- és hangszigetelés területén aktív szakember, jelenleg az URSA Salgótarján Zrt. alkalmazástechnológusa. Műszaki, alkalmazástechnikai és értékesítési szaktanácsadó. Rendszeresen tart szakmai előadásokat, oktat egyetemen, főiskolákon, technikumokban, szakképző iskolákban, kereskedőknél és a kivitelezőknél. 
Varró Beáta faanyagszakértő Faanyagvédelem  

 

 

VISSZA AZ ELŐZŐ OLDALRA

Keresés

mehi-banner-media 120x240

Támogatóink:

logo austrotherm-web

 

Hazicincer-logo-web

 

horizont logo vector

 

Legkomfort logo

 

Nebraska web 

 

PD-logo-szlogennel-web

 

ursa-logo-w