2024. április 27., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

A Ruukki Classic napkollektoros tetőjét telepítették a Galilei Tudományos Park egyik referencia iskolájának épületére Heurékában. A finn Church Aid-el együttműködve az Earth House egy olyan épületet tervezett, amely villamos energiát termel anélkül, hogy csatlakozna a villamos hálózathoz.

A Ruukki Classic napkollektoros tetőt úgy tervezték, hogy egy családi ház melegvíz szükségletének biztosításához elegendő energiát termeljen, de ideális más területeken is, mint például ez a referencia iskolaépület, ahol az önellátó energiatermelés a cél" – magyarázta Jouni Metsämäki, a Ruukki Épületrészek üzletág elnökhelyettese.

Az Earth House fejlődő országoknak mutatja be építési rendszereit a Galilei Tudományos Parkban. Az Earth House épületekkel egész falvakat fel lehet építeni, beleértve a házakat és az iskolákat. Az építőanyagok is változhatnak annak függvényében, hogy mi az, ami helyben rendelkezésre áll. Az Earth House-nak az a célja, hogy egy ökológiai megoldást nyújtson, például humanitárius szervezeteknek a fejlődő országokban és katasztrófa sújtotta területeken a katasztrófák után. A referencia iskolaépülethez az építőanyagot adományozták.

"Az épület segíthet a közvéleménynek egy átfogó képet adni a megújuló energiaforrásokról, és segíthet összehasonlítani ezen energiaforrások teljesítményét különböző időjárási körülmények között. Ugyanakkor az egész világot foglalkoztató problémákra is reflektálnak a megoldásokon keresztül, és nem csak a katasztrófa szempontjából", magyarázta Mikko Myllykoski, alkalmazástechnológiai igazgató a Heureka-nál.

Hozzátette: „Azt tervezzük, hogy télen is teszteljük a referencia iskolaépületet, ami az épület tervezőinek hasznos információkkal szolgálhat. Számos katasztrófa sújtotta terület található ugyanis sivár, hideg körülmények között".

A Ruukki egy új terméket fejlesztett ki a nap hőenergiájának a hasznosítására, a Classic napenergia kollektort, amelyet teljes mértékben integráltak a tetőszerkezetbe. Az ötlet olyan családi házak tervezése, amelyek minimális energiát használnak. Ma már lehetőség van olyan környezetbarát megoldások alkalmazására, amelyekkel fenntarthatóbbá tehető egy épület. Ilyen megoldás az, ha az épület energiaszükségletének egy részét megtermelik napenergia felhasználásával.

A Classic napenergia kollektor szinte láthatatlanul illeszkedik a tetőszerkezethez. A hőgyűjtők három méretben állnak rendelkezésre: 4, 8 és 12 négyzetméter. A tető többi része közönséges acél tetőfedés. A referencia iskola tetejére négy négyzetméteres napkollektort helyeztek, amely a becslések szerint 1400-2200 kWh energiát képes termelni évente. Egy átlagos családi házban ez elég a család éves melegvíz szükségletének a felmelegítésére. A Ruukki biztosította ezen felül a referencia iskola acél vázszerkezetét is.
A referencia iskola a június 7-i hivatalos megnyitó után megtekinthető .

További információ: Jouni Metsämäki, SVP, Ruukki, Building Components, tel. +358 20 592 9114, www.ruukki.com 

Forrás: Ruukki

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web