2024. április 26., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

 KED6197-kicsiRáckevén rendezték meg a II. Mapei Betonkenu Kupát a hétvégén. Az aranyérmet a Budapesti Műszaki Egyetem betonkenuja nyerte el. A látványos verseny célja, hogy kreatív gondolkodásra késztesse a tervezőket a beton rendhagyó felhasználásával.

A győztes: a kreativitás

Hasonlóan a múlt évi betonkupához, idén is Ráckevén mérték össze tehetségüket a versenyzők. Az eseményen hat egyetemi csapat és két építőipari szakcég, összesen nyolc betonkenuval szállt harcba a győzelemért. Az eseményen összesen 5 építőipari szakcég vett részt. Sőt, már nemzetközi lett a verseny, hiszen a Kolozsvári Műszaki Egyetem csapata is elindult a versenyen.

 KED5525-kicsiA versenyben részt vevő hajókat szigorú szabályok alapján kellett elkészíteni, melyek közül a legfontosabb: a kenu nem süllyedhet el! A szabályok betartását független szakmai zsűri ellenőrizte, majd a tervezés ötletessége és kivitelezése, a megvalósításról készült prezentáció, valamint a versenytávokon elért helyezés alapján hirdetett győztest.

 KED5752-kicsi

 

Az aranyérmet idén a Budapesti Műszaki Egyetem - Építőanyagok és Mérnökgeológia Tanszék 65 kg-os betonkenuja nyerte el. Az ezüstérem a Frissbeton Kft. csapatának jutott, akik remek hajrával kerültek a dobogó második fokára. A bronzérem a névadó és szintén futamgyőztes Mapei csapatáé lett, akik a fairplay díját is hazavihették.

A negyedik a győri Széchenyi István Egyetem, az ötödik a Szent István Egyetem, YBL Miklós Építéstudományi kara, a hatodik a Kolozsvári Műszaki Egyetem, a hetedik a BME Szilárdságtani és Tartószerkezeti tanszéke, a nyolcadik helyen pedig a YBL II-es csapata végzett.

 KED6098-kicsiA legszebb hajó különdíját a BME - Szilárdságtani és Tartószerkezeti tanszéke kapta. A leggyorsabb hajó díját pedig ösztönzésképpen a Kolozsvári Műszaki Egyetem kapta, akik a legtávolabbról érkeztek.

A verseny továbbra is teljesíti a küldetését, hogy összekösse a fiatal építészeket és az építőanyag-gyártó szakmát, és inspirálja az innovációt. A második alkalommal megrendezett esemény bebizonyította, hogy a betonkenuzás egy olyan alkotó, csapatépítő, kreatív és innovatív tevékenység, amit tovább kell folytatni. Így lesz is folytatás 2014-ben" – mondta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

Idén először: flúgos futam

 KED5607-kicsiAz idei év újdonsága volt, hogy egy új, egyedi kategóriával is lehetett nevezni a versenyre a hagyományos betonkenuk mellett. A „flúgos futam" névre hallgató új versenyszámon bármivel és bárhogyan lehetett indulni. A lényeg, hogy az úszó tárgynak betonból kellett készünie, és legalább 1 embert el kellett bírnia. E mellett bármilyen meghajtással mozgásba lehetett hozni az úszóeszközöket, akár emberi erővel, akár motoros meghajtással. Továbbá szabadon választható kiegészítő anyagot is (fa, fém, üveg, plexi stb.) lehetett hozzá kiegészítésként használni. A flúgos futam legkreatívabb hajója egyértelműen az Állványművek Kft. állvány és beton katamaránja lett.

A napot sárkányhajós futamok is színesítették. Itt a legfényesebb éremnek a Mapei Kft. csapata örülhetett, az ezüst a Hercsel Kft. csapatához került, míg a bronz a Mapeiquick formációnak jutott.

További információk és videók a futamról: www.mapei.hu

 

Forrás: Mapei Kft.

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web