2024. május 17., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Új vásár debütál 2014. április 28-29-én Isztambulban, földrengés-ellenállás, tűzvédelem, és intelligens városiasodás témakörökkel.

A földrengés-biztonság teljes témakörét átfogja a kiállítás, kezdve a földrengés-ellenállás területével, a tűzvédelmi megoldásokon át a komplett városmegújítási koncepciókig.

A kiállítás a következő témaköröket érinti:

  • Várostervezés és -koncepciók: projektfejlesztés, közösségi épületek belső kialakítása, alkalmazott módszerek és folyamatok mérése
  • Biztonság: tűzbiztonság és tűzoltás, korai figyelmeztető jelzőrendszerek, földrengésmérők, földmozgást analizáló eszközök, egyetemleges design, parametrikus építészet
  • Földrengés – mérnökség és építési anyagok: épületelemek (ablakok, ajtók, kapuk, szerelvények), építőanyagok (acél, alumínium, üveg, fa), építőgépek és technikák (felújítás és bontás), szolgáltatások
  • Tűzbiztonsági és tűzvédelmi anyagok: épületelemek (ablakok, ajtók, kapuk, szerelvények), építőanyagok (szigetelőanyag, kémiai építőanyagok), homlokzatok (üveg, fa, alumínium, kerámia), épületautomatizálás (meghajtások és ellenőrző rendszerek)

A kiállítás a következő látogatói célcsoportokat kívánja elérni:

  • Várostervezők
  • Építőipari cégek, mérnökök és építészek
  • Projektfejlesztők
  • Közösségi intézmények
  • Kormányok, minisztériumok, hatósági szervek
  • Egyetemek, oktatási és kutató intézetek

Az új kiállítás helyszínének apropóját az adja, hogy Törökországban viszonylag gyakran vannak földrengések. A lakosság 70%-a él elsőfokú illetve másodfokú földrengés által veszélyeztetett területen. Önmagában az 1999-es gölcük-i földrengésnek több mint 18 000 áldozata volt, ebből közel 1000 Isztambulban. Az ország keleti része különösen ki van téve a földrengés kockázatának, de az elmúlt 30 évben a nyugati részen is voltak komoly áldozatokkal járó földmozgások.

Törökország épületeinek többsége nem állna ki egy erős földrengést. Néhány becslés szerint megközelítőleg 6,5 millió lakás, illetve az ország teljes épületállományának mintegy 1/3-a fekszik földrengés által veszélyeztetett területen, melyből csak Isztambulban 1,6 millió lakás található. Emiatt lényeges, hogy olyan épületek készüljenek, amelyek csökkentik egy esetlegesen bekövetkező természeti katasztrófa által okozott károk mértékét.

A földrengés-biztonsági kiállítást a tervek szeint kétévente szervezik majd meg. Az idei, első kiállításon megközelítőleg 150 kiállítót várnak.

További részletek: www.seismic-safety.net

Forrás: Messe Munchen

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web